Du kan bruge forskellige bønner for at få forskellige smagsoplevelser, men fremgangsmåden er den samme.

  • Din tid: 10-12 min
  • Bemærk: Bønnerne skal have stået i vand natten over og være kogte inden du går i gang
  • Alternativt kan du bruge bønner fra dåse

Ingredienser:

  • 4 dl kogte bønner (sorte, hvide eller kidney)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. tørret timian og/eller oregano
  • Paprika efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Lad bønnerne få en tur i køkkenmaskinen eller blenderen med hvidløg, spidskommen og krydderurter
  2. Tilsæt lidt vand for at få det i omdrejninger og smag til med salt og peber
  3. Server den med et drys paprika

Da det her bønnepålæg kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet, er det super som pålæg i ugens løb. Jeg plejer at lave en sandwich af grove, hjemmelavede boller, lidt salat og nogle bønnespirer. Men du kan sagtens bruge f.eks. peberfrugt eller tomat i sandwichen.

Tip: Du kan sagtens tilføje lidt krydderurter til, f.eks. frisk timian eller rosmarin

Tip: Du kan bruge det som dip til gulerods- og agurkestænger

Billedet er fra CookingSpree.com.