Virkelig lækker high carb low fat bønnepostej (HCLF)

bønnepostej som er vegansk high carb low fat hclf oliefri

Bønner er virkelig super sunde og indgår som en hjørnesten af de længstlevende menneskers kost, ifølge Dan Buettner, manden bag forskningsprojektet ”The Blue Zones”. De er både protein og fiberrige.

Det er en skam at vi ikke har bønner som en del af den traditionelle danske kost. Derfor er der her et bud på et rimelig simpelt bønnepålæg til brødet, i form af en bønnepostej.

High Carb Low Fat Bønnepostej

Det at have et lækkert pålæg af bønner er dejligt i de uger, hvor man er meget på farten.

  • Din tid: 20 min
  • Samlet tid: 45 min
  • Bemærk: Bønnerne skal have stået i blød henover natten og være kogte inden du går i gang
  • Alternativt kan du bruge bønner fra dåse

Ingredienser:

  • 3 dl kogte limabønner (butter beans)
  • 100 g kartofler
  • 100 g rødbeder
  • ½ dl knuste/blendede hørfrø
  • ½ dl sojamælk
  • 2 spsk. sojamel
  • 2 spsk. hakket skalotteløg

Fremgangsmåde:

  1. Mos bønnerne godt med en gaffel samt riv kartofler og rødbeder groft
  2. Bland alle ingredienser sammen og smag til med lidt salt og peber
    Note: Hvis farsen er for fast kan du tilsætte lidt mere sojamælk
    Note: Hvis farsen er for blød kan du tilsætte lidt mere sojamel
  3. Kom farsen i en bageform – pres den godt – og bag den ved 200 grader i ca. 35 min

Bønnepostejen kan holde sig 4 dage i køleskabet. Spis bønnepostejen på et stykke rugbrød med f.eks. tomat og løg til. Du kan også bruge det til at lave en sandwich.

Tak til Luna for billede, hvordan hun har fået så fint et billede af bønner, er i sig selv en bedrift. Find hendes lækre opskrift på bønnepostej her.

Vegansk quinoa salat med bønner Jeg bekymrer mig ikke om at få proteiner nok, selvom jeg fysisk aktiv i en så stor del af mit liv som overhoved muligt. Jeg ser nedover ingredienserne i en vegansk quinoa salat med bønner som denne og ser et komplet måltid, der gør mig stærk, sund og rask. Bønner indeholder mindst 20% protein og qui...
Jeg kurerede mine kroniske smerter med en plantebaseret... I størstedelen af mit liv, har jeg spist masser kød og forarbejdet mad. For omkring 4 år siden stoppede jeg med at spise kød og mejeriprodukter af etiske årsager. Kort efter forsvandt mine allergier, der havde plaget mig hele mit liv. Det var en uventet, men glædelig overraskelse. Selvom jeg leve...
Veganske burgere med quinoa Vis grillen noget kærlighed, med disse lækre veganske burgere med quinoa. Her får du opskriften på veganske burgerbøffer, der sagtens kan bruges til at lave veganske burgere, men også kan spises med en stor salat til. Skal du lave veganske burgere, vil jeg foreslå at du køber eller laver fuldkornsbo...
Kartoffeldeller – Frikadeller af kartofler (HCLF) Det her er altså ikke de bedste frikadeller – eller kartoffeldeller om man vil. De er ganske udmærkede og dejligt nemme at lave, men hvis jeg skal være helt ærlig så er det ikke nogen jeg selv laver så ofte. Ja, ærlighed det hører sig til. Men det er jo så herligt, at smag er subjektivt og måske syn...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *