Bønnesalat med tre slags bønner

Vegansk bønnesalat fyldt med proteiner

Tid til bønnesalat! For nylig fik jeg af vide, at der i Go’ Aften Danmark på TV2 havde været et indslag, hvor en række danskere skulle lave sunde salater med kød som tilbehør – Det vil sige, salaten skulle være hovedretten og kødet tilbehøret. I et mainstream medie som Go’ Aften Danmark, skulle salaten være hovedretten(!). Det er et fornuftigt udtryk for, at plantebaserede (og primært plantebaserede) madkulturer som vegetarisk og vegansk, udfordrer det gamle og forældede madparadigme. Det er moderne at følge en vegansk kost og livsstil – det er sundt, nærende og langt det bedste for både dyrene og miljøet.

Vegansk tre-i-en bønnesalat

Derfor er jeg naturligvis glad for at præsentere denne sunde, veganske bønnesalat med hele tre forskellige slags bælgfrugter! Den er mættende, usandsynligt sund og god for hele det indre system! Derudover er den sådan som jeg bedst kan lide mine salater, sprød og frisk med bid i.

  • Antal personer: 2
  • Din tid: 30 min
  • Bemærk: Bønnerne og kikærterne skal have stået i blød natten over og være kogte inden du går i gang
  • Alternativt: Køb bønnerne på dåse

Ingredienser til bønnesalat:

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion – Den kan passende nydes med quinoa-bønne-bøffer, men den kan også sagtens spises alene.

  • 1,5 dl grønne bønner (de aflange)
  • 1,5 dl kikærter
  • 1,5 dl kogte røde kidneybønner
  • 0,5 orange peberfrugt, finthakket
  • 1 dl frisk persille, finthakket
  • 2-3 forårsløg, finthakkede

Ingredienser til dressing:

  • Saften fra 1 citron
  • En lille smule olivenolie (maks 0,5 spsk.)
  • 1/2 spsk. æbleeddikecider
  • 1/2 spsk. ahornssirup
  • 1/2 spsk. dijonsennep

Fremgangsmåde

  1. Lyn-steg de grønne bønner på en panda – bare i vand – skyl dem og placer dem i en skål
  2. Tilføj kikærter, røde kidneybønner, peberfrugt, persille og forårsløg til skålen
  3. I en lille skål blander du dressingen sammen
  4. Hæld dressingen udover salaten og rør rundt
  5. Lad evt. salaten stå i 30 minutter i køleskabet inden du serverer den

Variationer:

  • Tilføj valgfri nødder eller kerner (cashew eller pinje, f.eks.)
  • Tilføj en eller flere af avocado-stykker, tomat, sukkerærter, mango, mv.

Jeg elsker store bowler af salater og denne bønnesalat er ingen undtagelse. Det er praktisk, simpelt, sundt og lækkert. Hvis du vil have mere inspiration til salater, så er der en del her på bloggen, men da jeg altid forsøger selv at finde ny inspiration, vil jeg også anbefale dig at se på Vegetarkontakt.

Vegansk bønnesalat med avocado og lime Efter jeg læste om verdens længst-levende mennesker i bogen "The Blue Zones" af Dan Buettner, har jeg forsøgt at få flere og flere bønner ind i min kost. I sit omfattende studie af de længstlevende mennesker i verden, bliver det tydeligt for Dan Buettner, at en stor del af deres kost er centreret om...
Veganske havrekager spreder varme og glæde Første gang jeg lavede veganske havrekager, blev jeg ret glædeligt overrasket. De er nemlig så lette at lave, at jeg sagtens kan lave dem en mandag morgen sammen med min ældste. Vi hjælpes ad med at mose bananer, blande havregryn og banan sammen samt smide dem i ovnen. Mens de er i ovnen leger vi og...
Virkelig lækker high carb low fat bønnepostej (HCLF) Bønner er virkelig super sunde og indgår som en hjørnesten af de længstlevende menneskers kost, ifølge Dan Buettner, manden bag forskningsprojektet ”The Blue Zones”. De er både protein og fiberrige. Det er en skam at vi ikke har bønner som en del af den traditionelle danske kost. Derfor er der he...
Vegansk quinoa salat med bønner Jeg bekymrer mig ikke om at få proteiner nok, selvom jeg fysisk aktiv i en så stor del af mit liv som overhoved muligt. Jeg ser nedover ingredienserne i en vegansk quinoa salat med bønner som denne og ser et komplet måltid, der gør mig stærk, sund og rask. Bønner indeholder mindst 20% protein og qui...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *