Bønnesalat med tre slags bønner

Vegansk bønnesalat fyldt med proteiner

Tid til bønnesalat! For nylig fik jeg af vide, at der i Go’ Aften Danmark på TV2 havde været et indslag, hvor en række danskere skulle lave sunde salater med kød som tilbehør – Det vil sige, salaten skulle være hovedretten og kødet tilbehøret. I et mainstream medie som Go’ Aften Danmark, skulle salaten være hovedretten(!). Det er et fornuftigt udtryk for, at plantebaserede (og primært plantebaserede) madkulturer som vegetarisk og vegansk, udfordrer det gamle og forældede madparadigme. Det er moderne at følge en vegansk kost og livsstil – det er sundt, nærende og langt det bedste for både dyrene og miljøet.

Vegansk tre-i-en bønnesalat

Derfor er jeg naturligvis glad for at præsentere denne sunde, veganske bønnesalat med hele tre forskellige slags bælgfrugter! Den er mættende, usandsynligt sund og god for hele det indre system! Derudover er den sådan som jeg bedst kan lide mine salater, sprød og frisk med bid i.

  • Antal personer: 2
  • Din tid: 30 min
  • Bemærk: Bønnerne og kikærterne skal have stået i blød natten over og være kogte inden du går i gang
  • Alternativt: Køb bønnerne på dåse

Ingredienser til bønnesalat:

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion – Den kan passende nydes med quinoa-bønne-bøffer, men den kan også sagtens spises alene.

  • 1,5 dl grønne bønner (de aflange)
  • 1,5 dl kikærter
  • 1,5 dl kogte røde kidneybønner
  • 0,5 orange peberfrugt, finthakket
  • 1 dl frisk persille, finthakket
  • 2-3 forårsløg, finthakkede

Ingredienser til dressing:

  • Saften fra 1 citron
  • En lille smule olivenolie (maks 0,5 spsk.)
  • 1/2 spsk. æbleeddikecider
  • 1/2 spsk. ahornssirup
  • 1/2 spsk. dijonsennep

Fremgangsmåde

  1. Lyn-steg de grønne bønner på en panda – bare i vand – skyl dem og placer dem i en skål
  2. Tilføj kikærter, røde kidneybønner, peberfrugt, persille og forårsløg til skålen
  3. I en lille skål blander du dressingen sammen
  4. Hæld dressingen udover salaten og rør rundt
  5. Lad evt. salaten stå i 30 minutter i køleskabet inden du serverer den

Variationer:

  • Tilføj valgfri nødder eller kerner (cashew eller pinje, f.eks.)
  • Tilføj en eller flere af avocado-stykker, tomat, sukkerærter, mango, mv.

Jeg elsker store bowler af salater og denne bønnesalat er ingen undtagelse. Det er praktisk, simpelt, sundt og lækkert. Hvis du vil have mere inspiration til salater, så er der en del her på bloggen, men da jeg altid forsøger selv at finde ny inspiration, vil jeg også anbefale dig at se på Vegetarkontakt.

Veganske frikadeller af quinoa (HCLF) Quinoa er et helt fantastisk og næringsrigt frø, der kan bruges på mange forskellige måder. Det kan bruges til morgenmad, frokost og aftensmad. Veganske frikadeller af quinoa er lækre, så jeg (dvs. mine kone) laver altid dobbelt-portion så der er til frokost dagen efter. Det eneste der er lidt nega...
Oliefri hummus – lav din egen favorit (HCLF) Jeg tror alle har deres helt egen personlige favorit når det kommer til hummus. Hummus kommer jo i hundrede forskellige afskygninger, men her er mit bud på en oliefri hummus. Man kan kalde det for en grundopskrift, for du kan tilsætte hvad du har lyst til at ingredienser hertil for at twiste det i d...
Vegansk kartoffelsalat (HCLF) For 2 uger siden havde jeg vinter-outfittet på når jeg cyklede på arbejde om morgenen. I dag legede jeg vandkamp med drengene og nabobørnene i 25 graders varme. Jeg vandt ikke. Men alligevel lidt, for lige pludselig var det jo sommer! Det betyder, at den årlige skovtur med familien nærmer sig og her...
Muligvis de Bedste Veganske Bøffer (HCLF) De bedste veganske bøffer. Det er nok lidt af et prædikat og lidt af en titel at give sine bøffer. Men jeg har efterhånden smagt mange veganske bøffer baseret på bønner, kikærter, linser, mm., derfor må jeg indrømme, at den her opskrift er en virkelig god kandidat til titlen. Den har i hvert fald no...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *