Bønnesalat med tre slags bønner

Vegansk bønnesalat fyldt med proteiner

Tid til bønnesalat! For nylig fik jeg af vide, at der i Go’ Aften Danmark på TV2 havde været et indslag, hvor en række danskere skulle lave sunde salater med kød som tilbehør – Det vil sige, salaten skulle være hovedretten og kødet tilbehøret. I et mainstream medie som Go’ Aften Danmark, skulle salaten være hovedretten(!). Det er et fornuftigt udtryk for, at plantebaserede (og primært plantebaserede) madkulturer som vegetarisk og vegansk, udfordrer det gamle og forældede madparadigme. Det er moderne at følge en vegansk kost og livsstil – det er sundt, nærende og langt det bedste for både dyrene og miljøet.

Vegansk tre-i-en bønnesalat

Derfor er jeg naturligvis glad for at præsentere denne sunde, veganske bønnesalat med hele tre forskellige slags bælgfrugter! Den er mættende, usandsynligt sund og god for hele det indre system! Derudover er den sådan som jeg bedst kan lide mine salater, sprød og frisk med bid i.

  • Antal personer: 2
  • Din tid: 30 min
  • Bemærk: Bønnerne og kikærterne skal have stået i blød natten over og være kogte inden du går i gang
  • Alternativt: Køb bønnerne på dåse

Ingredienser til bønnesalat:

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion – Den kan passende nydes med quinoa-bønne-bøffer, men den kan også sagtens spises alene.

  • 1,5 dl grønne bønner (de aflange)
  • 1,5 dl kikærter
  • 1,5 dl kogte røde kidneybønner
  • 0,5 orange peberfrugt, finthakket
  • 1 dl frisk persille, finthakket
  • 2-3 forårsløg, finthakkede

Ingredienser til dressing:

  • Saften fra 1 citron
  • En lille smule olivenolie (maks 0,5 spsk.)
  • 1/2 spsk. æbleeddikecider
  • 1/2 spsk. ahornssirup
  • 1/2 spsk. dijonsennep

Fremgangsmåde

  1. Lyn-steg de grønne bønner på en panda – bare i vand – skyl dem og placer dem i en skål
  2. Tilføj kikærter, røde kidneybønner, peberfrugt, persille og forårsløg til skålen
  3. I en lille skål blander du dressingen sammen
  4. Hæld dressingen udover salaten og rør rundt
  5. Lad evt. salaten stå i 30 minutter i køleskabet inden du serverer den

Variationer:

  • Tilføj valgfri nødder eller kerner (cashew eller pinje, f.eks.)
  • Tilføj en eller flere af avocado-stykker, tomat, sukkerærter, mango, mv.

Jeg elsker store bowler af salater og denne bønnesalat er ingen undtagelse. Det er praktisk, simpelt, sundt og lækkert. Hvis du vil have mere inspiration til salater, så er der en del her på bloggen, men da jeg altid forsøger selv at finde ny inspiration, vil jeg også anbefale dig at se på Vegetarkontakt.

Vegansk pastasalat der er både let og lækker (HCLF) Vegansk pastasalat er altid et hit. Både til frokost og aftensmad kan vegansk pastasalat fungere som et let, komplet måltid hvor du får masser gode næringsstoffer. Nu hvor solen er begyndt at kigge frem og foråret virkelig banker på, er det ved at være tid til den årlige tur i Dyrehaven med hele fam...
Veganske julesmåkager af valnødder Min kone er udpræget julemenneske. Julehygge med familien, te, gløgg og ikke mindst småkager. Hun elsker det. Jeg må tilstå, at hendes dejlige julehumør smitter af. Hvert år ved juletid, holder vi en bageweekend med min svigerfamilie, hvor vi blandt andet bager veganske julesmåkager. Sammen gør vi ...
Tomatsuppe om aftenen – Gazpacho om dagen (HCLF) De fleste af os har en eller anden i vores omgangskreds, der har en suppe-opskrift som angiveligt slår enhver forkølelse ned. Det skyldes at suppe er en fremragende måde at få mange næringsstoffer på og derved booste immunforsvaret. Den her tomatsuppe er er ingen undtagelse. Masser gode, sunde, fris...
Hemmeligheden bag vegansk fiskefilet (HCLF) Da jeg traf mit valg om at følge en vegansk, plantebaseret livsstil, havde jeg allerede gjort det i et stykke tid. Derfor stod jeg ikke med et kæmpe spørgsmåltegn over hovedet og tænke: "Hvad i alverden skal jeg spise?" Men det ved jeg, at der er mange der gør. Derfor er det vigtigt med opskrifter s...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *