Bønnesalat med tre slags bønner

Vegansk bønnesalat fyldt med proteiner

Tid til bønnesalat! For nylig fik jeg af vide, at der i Go’ Aften Danmark på TV2 havde været et indslag, hvor en række danskere skulle lave sunde salater med kød som tilbehør – Det vil sige, salaten skulle være hovedretten og kødet tilbehøret. I et mainstream medie som Go’ Aften Danmark, skulle salaten være hovedretten(!). Det er et fornuftigt udtryk for, at plantebaserede (og primært plantebaserede) madkulturer som vegetarisk og vegansk, udfordrer det gamle og forældede madparadigme. Det er moderne at følge en vegansk kost og livsstil – det er sundt, nærende og langt det bedste for både dyrene og miljøet.

Vegansk tre-i-en bønnesalat

Derfor er jeg naturligvis glad for at præsentere denne sunde, veganske bønnesalat med hele tre forskellige slags bælgfrugter! Den er mættende, usandsynligt sund og god for hele det indre system! Derudover er den sådan som jeg bedst kan lide mine salater, sprød og frisk med bid i.

  • Antal personer: 2
  • Din tid: 30 min
  • Bemærk: Bønnerne og kikærterne skal have stået i blød natten over og være kogte inden du går i gang
  • Alternativt: Køb bønnerne på dåse

Ingredienser til bønnesalat:

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion – Den kan passende nydes med quinoa-bønne-bøffer, men den kan også sagtens spises alene.

  • 1,5 dl grønne bønner (de aflange)
  • 1,5 dl kikærter
  • 1,5 dl kogte røde kidneybønner
  • 0,5 orange peberfrugt, finthakket
  • 1 dl frisk persille, finthakket
  • 2-3 forårsløg, finthakkede

Ingredienser til dressing:

  • Saften fra 1 citron
  • En lille smule olivenolie (maks 0,5 spsk.)
  • 1/2 spsk. æbleeddikecider
  • 1/2 spsk. ahornssirup
  • 1/2 spsk. dijonsennep

Fremgangsmåde

  1. Lyn-steg de grønne bønner på en panda – bare i vand – skyl dem og placer dem i en skål
  2. Tilføj kikærter, røde kidneybønner, peberfrugt, persille og forårsløg til skålen
  3. I en lille skål blander du dressingen sammen
  4. Hæld dressingen udover salaten og rør rundt
  5. Lad evt. salaten stå i 30 minutter i køleskabet inden du serverer den

Variationer:

  • Tilføj valgfri nødder eller kerner (cashew eller pinje, f.eks.)
  • Tilføj en eller flere af avocado-stykker, tomat, sukkerærter, mango, mv.

Jeg elsker store bowler af salater og denne bønnesalat er ingen undtagelse. Det er praktisk, simpelt, sundt og lækkert. Hvis du vil have mere inspiration til salater, så er der en del her på bloggen, men da jeg altid forsøger selv at finde ny inspiration, vil jeg også anbefale dig at se på Vegetarkontakt.

Veganske havrekager spreder varme og glæde Første gang jeg lavede veganske havrekager, blev jeg ret glædeligt overrasket. De er nemlig så lette at lave, at jeg sagtens kan lave dem en mandag morgen sammen med min ældste. Vi hjælpes ad med at mose bananer, blande havregryn og banan sammen samt smide dem i ovnen. Mens de er i ovnen leger vi og...
Veganske burgerbøffer af kikærter (HCLF) Jeg kan huske, da jeg først træf min beslutning om leve vegansk, hvordan jeg blev i tvivl om hvad jeg så skulle spise. Måske kender du fornemmelsen. Jeg valgte at blive nysgerrig og hoppede fra den ene blog til den anden. Pludselig var der alle mulige opskrifter jeg aldrig havde prøvet før og proble...
Indisk Dahl med røde linser (HCLF) Indisk Dahl, og indisk mad i det hele taget, er blevet et stort hit herhjemme - og med rette. Tag bare denne ret. Dahlen her er bygget op omkring nærings- og proteinrige fødevarer så som linser og brune ris. Hertil kommer lækre krydderier som hvidløg, chili, ingefær og spidskommen (samt ofte gurkeme...
Hjemmelavet vegansk is Vegansk Is? Jamen is indeholder da masser komælk? Nej, nej, nej… Ikke hjemmelavet, vegansk is. Den her is gør mig så glad, den minder mig om hvor let det er at leve sundt og vegansk! Opskriften er ganske simpel, sund og lækker, men kan kombineres og drejes i 10.000 retninger, hvilket jeg også giver ...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *