High Carb Low Fat Chili Sin Carne (HCLF)

Lækker vegansk chili con carne kaldes chili sin carne det er high carb low fat hclf og virkelig lækkert

Chili Sin Carne er helt klart en af mine favoritretter. Chili sin carne kaldes også ‘chili non carne’ eller ‘vegansk chili con carne’, men den sidste giver ikke rigtig mening i min verden… Chili sin carne er et high carb low fat måltid, der er rigt på proteiner og kostfibre.

Der er flere ting jeg elsker ved den her ret. For det første kan chili sin carne serveres bare med ris til, serveres i en madpandekage med friske grøntsager (bare husk at dræne væden fra først), ja jeg har sågar smækket det på en pizza.. Mums! Men chili sin carne kan også bare spises som retten er – helt uden ris, pandekager eller noget som helst andet.

For det andet kan Chili Sin Carne tilpasses flere forskellige lejligheder. Du kan servere chili sin carne til børnefamilien (så bare hold igen med krydderierne og chilien), men samtidig kan du smide den på bordet til herremiddagen (hvor den i så fald skal have fuld gas med chili og hvidløg).

For det tredje er Chili Sin Carne let at lave. Lad dig ikke snyde af den lange ingrediensliste. Det er en sammenskudt ret og den passer sig selv langt hen ad vejen. Hvad der er endnu bedre er, at du let kan lave en stor portion så der er til to dage i træk – vedmindre du da ikke fryser resten af retten ned til en dag hvor du slet ikke har tid eller lyst til at lave mad. Dette er retten også velegnet til.

For det fjerde er det en virkelig sund ret – fyldt med proteiner og næring. Retten er bygget op omkring linser og bønner, suppleret med hvidløg, chili (og evt. ingefær) og ofte serveret til brune ris. Der er masser kvalitetskulhydrater, fibre og meget lidt fedt i retten.

Men vigtigst af alt…. Så smager denne high carb low fat, chili sin carne simpelthen fantastisk.

High Carb Low Fat Chili sin carne

For at lave high carb low fat, chili sin carne,  koger du linserne, svitser et par ting i en gryde, kaster resten af ingredienserne i gryden og lader det hele koge i 30-40 minutter. Sådan skal det gøres…

Sådan laver jeg Chili Sin Carne:

  • Din tid: 15-20 min
  • Total tid: 1 time
  • Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 2 dl røde linser
  • 2 dåser røde kidney bønner (væske hældes fra og de skylles)
  • 2 dåser hakkede eller flåede tomater
  • 4 gulerødder
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 chilier
  • 1-2 spsk spidskommen
  • 1-2 spsk koriander (kan udelades)
  • 1-2 spsk paprika
  • 1-2 spsk oregano
  • 1-2 spsk æblecidereddike
  • 1 dåse tomatpuré (ca. 150g)
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon (eller vand)
  • 2 stænger kanel

Fremgangsmåde:

  1. Start med at koge de røde linser – hæld  evt. overskydende vand fra
  2. Så tager du løg, hvidløg, gulerødder og chili (samt ingefær hvis du tilføjer det) og svitser det i en gryde
  3. Alle krydderier, æblecidereddike og tomatpuré tilføjes til gryden efter et minut eller to
  4. Derefter er det de hakkede eller flåede tomater, kidney bønner, linser og bouillon der skal tilføjes
  5. Rør lidt rundt og placer derefter 2 kanelstænger til gryden
  6. Lad det hele koge i ca. 30 minutter
  7. Tag kanelstængerne op og server din chili sin carne

Du kan som sagt servere det:

  • Oven på brune ris
  • I en madpandekage med brune ris og friske grøntsager (hæld vand/væske fra inden)
  • På en pizza eller noget helt fjerde

Rigtig god appetit..

 

Sådan undgår du hjertekarsygdom ifølge ekspert Den ledende dødsårsag i den vestlige verden er hjertekarsygdom og i Danmark er dette den næst hyppigste dødsårsag. Det er egentlig et ubehageligt emne, men jeg agter at bryde det tabu der er af hensyn til de mange danskere der lever med hjertekarsygdom og for alle os der er i risiko for at udvikle d...
Græskargryde (HCLF) Græskar har den dejligste, søde smag og er fantastisk i suppe. Men græskar er også helt fortrinligt i gryderetter og det er netop en god omgang græskargryde med grøntsager, nødder og krydderurter, der kommer her. Det er et high carb low fat vegansk måltid, med fokus på hele og uforarbejdede fødevare...
Hjemmebagte koldhævede speltboller (HLCF) Lækre, lune boller fra egen ovn… og køleskab… Bollerne skal nemlig have lov til at stå og hæve ganske længe, for at få den helt rette konsistens. Prøv speltboller med noget af alt det gode pålæg du finder her på Mad & Sport. Koldhævede speltboller Ingredienser: 15 g gær ½ liter lunkent...
Veganske julesmåkager af valnødder Min kone er udpræget julemenneske. Julehygge med familien, te, gløgg og ikke mindst småkager. Hun elsker det. Jeg må tilstå, at hendes dejlige julehumør smitter af. Hvert år ved juletid, holder vi en bageweekend med min svigerfamilie, hvor vi blandt andet bager veganske julesmåkager. Sammen gør vi ...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *