Dressing uden olie til salaten

dressing uden olie til salat oliefri dressing hclf vegansk plantebaseret

Her er en opskrift på en dressing uden olie som kan bruges til salaten i ny og næ, for lige at give salaten et ekstra kick. Dressingen her er lavet med tahin og gærflager, der giver den en rigtig dejlig smag og cremet konsistens.

Myndighederne har i årevis anbefalet danskerne at spise mere grønt og mindre fedt. Men desværre kommet med meget få praktiske råd til hvordan danskerne omsætter disse anbefalinger til praksis. Et godt råd kan være at skåne salaten for olie, da olie er 100% fedt. Jeg har derfor tidligere skrevet lidt om hvordan du med fordel kan sammensætte oliefri dressing til salater.

Den her dressing uden olie har et relativt højt fedtindhold da ca. 1/3 af den består af tahin (fedt fra sesamfrø), derfor anbefaler jeg heller ikke at man bruger den hver dag, men at man i stedet bruger den til at pifte salaten op en gang i mellem.

Dressing uden olie til salaten

  • Din tid: 2 min

Ingredienser:

  • 4 spsk. tahin
  • 4 spsk. vand
  • 4 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. gærflager (f.eks. fra matas)
  • ½ tsk. salt
  • Smag til med sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål

Har du prøvet dressingen eller andre opskrifter fra bloggen her, så smid endelig en kommentar herunder.

Billedet er fra Simple Vegan Blog.

Hvordan Finland lærte at undgå hjertekarsygdomme Da jeg første gang læste om North Karelia projektet og de utrolige resultater, faldt jeg ned af stolen. Da jeg så læste i Dan Buettners "The Blue Zones Solution" at han havde haft succes med at indføre lignende forandringer og resultater i lokalområder i USA, blev jeg endnu mere begejstret. Selvom...
Verdens største studie om kost og helbred "The China Study" er en bog af lægerne T. Colin Campbell og Thomas M. Campbell baseret på China-Cornell-Oxford studiet - et omfattende studie af 65 lokalområder i Kina. I bogen undersøger og påpeger lægerne sammenhængen mellem animalske fødevarer og kroniske lidelser som hjertekar-sygdomme, diabetes...
Madboller (HCLF) – et hjemmebagt måltid De her madboller kommer med stor inspiration fra Dr. McDougall Danmark. Det var her jeg første gang stødte på idéen med at bage en bolle der udgør et helt måltid. Madbollerne er ganske enestående fordi de er: Virkelig lette at lave Utroligt velsmagende Et komplet måltid hvor man ikke b...
Oliefri dressing til salat (HCLF) Til rigtig mange af mine salater laver jeg en oliefri dressing. Ofte er det bare en omgang citronsaft og/eller limesaft, blendet med lidt frisk tomat og eventuelt rørt sammen med lidt æblecidereddike eller balsamico. En hurtig omgang oliefri dressing som jeg sammensætter lidt på gefühl. Det er dog s...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *