Dressing uden olie til salaten

dressing uden olie til salat oliefri dressing hclf vegansk plantebaseret

Her er en opskrift på en dressing uden olie som kan bruges til salaten i ny og næ, for lige at give salaten et ekstra kick. Dressingen her er lavet med tahin og gærflager, der giver den en rigtig dejlig smag og cremet konsistens.

Myndighederne har i årevis anbefalet danskerne at spise mere grønt og mindre fedt. Men desværre kommet med meget få praktiske råd til hvordan danskerne omsætter disse anbefalinger til praksis. Et godt råd kan være at skåne salaten for olie, da olie er 100% fedt. Jeg har derfor tidligere skrevet lidt om hvordan du med fordel kan sammensætte oliefri dressing til salater.

Den her dressing uden olie har et relativt højt fedtindhold da ca. 1/3 af den består af tahin (fedt fra sesamfrø), derfor anbefaler jeg heller ikke at man bruger den hver dag, men at man i stedet bruger den til at pifte salaten op en gang i mellem.

Dressing uden olie til salaten

  • Din tid: 2 min

Ingredienser:

  • 4 spsk. tahin
  • 4 spsk. vand
  • 4 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. gærflager (f.eks. fra matas)
  • ½ tsk. salt
  • Smag til med sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål

Har du prøvet dressingen eller andre opskrifter fra bloggen her, så smid endelig en kommentar herunder.

Billedet er fra Simple Vegan Blog.

Her er tricket der får havregrød til at smage fantastis... For et par år siden, var havregrød en af de værste morgenmadsretter jeg kunne komme i tanke om. Hvis jeg absolut skulle spise det, var det med masser sukker og syltetøj på. Jeg kunne ikke udstå smagen af havregrød, indtil jeg faldt over dette simple trick der ændrede min verden. I dag er havregrød i...
Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron I december bragte jeg et lækkert oliefrit bean spread fra Earthlete her på Mad & Sport. Her er det så et ærtespread, der er perfekt til som pålæg på rugbrød. Jeg spiser det med kolde kartofler til, bønnespirer, løg og tomat. I Danmark er vi formentlig de bedste til at lave rugbrød, men vores ...
Hjemmelavet vegansk nutella på rekordtid (HCLF) Vegansk nutella lavet på kikærter, kakao, lidt sirup og vand. Hvem skulle have troet, at man kunne lave en sund, velsmagende, plantebaseret, vegansk, high carb low fat udgave af noget af det mest vanedannende på vores allesammens jord? Nutella. Nøj hvor har jeg spist mange ristede toastbrød med denn...
Vegansk bønnesalat med avocado og lime Efter jeg læste om verdens længst-levende mennesker i bogen "The Blue Zones" af Dan Buettner, har jeg forsøgt at få flere og flere bønner ind i min kost. I sit omfattende studie af de længstlevende mennesker i verden, bliver det tydeligt for Dan Buettner, at en stor del af deres kost er centreret om...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *