Dressing uden olie til salaten

dressing uden olie til salat oliefri dressing hclf vegansk plantebaseret

Her er en opskrift på en dressing uden olie som kan bruges til salaten i ny og næ, for lige at give salaten et ekstra kick. Dressingen her er lavet med tahin og gærflager, der giver den en rigtig dejlig smag og cremet konsistens.

Myndighederne har i årevis anbefalet danskerne at spise mere grønt og mindre fedt. Men desværre kommet med meget få praktiske råd til hvordan danskerne omsætter disse anbefalinger til praksis. Et godt råd kan være at skåne salaten for olie, da olie er 100% fedt. Jeg har derfor tidligere skrevet lidt om hvordan du med fordel kan sammensætte oliefri dressing til salater.

Den her dressing uden olie har et relativt højt fedtindhold da ca. 1/3 af den består af tahin (fedt fra sesamfrø), derfor anbefaler jeg heller ikke at man bruger den hver dag, men at man i stedet bruger den til at pifte salaten op en gang i mellem.

Dressing uden olie til salaten

  • Din tid: 2 min

Ingredienser:

  • 4 spsk. tahin
  • 4 spsk. vand
  • 4 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. gærflager (f.eks. fra matas)
  • ½ tsk. salt
  • Smag til med sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål

Har du prøvet dressingen eller andre opskrifter fra bloggen her, så smid endelig en kommentar herunder.

Billedet er fra Simple Vegan Blog.

Tomatbulgur – Vegansk bulgursalat med tomat (HCLF... Da jeg var i Det Sunde Køkken på et tidspunkt, havde de en vegansk bulgursalat som de kaldte for "Tomatbulgur". Den var virkelig, virkelig god. Jeg har siden forsøgt at skabe min egen udgave af den. Jeg har leget med både grove og fine bulgur, med forskellige mængder af tomat og forskellige typer af...
Vegansk bønnesalat med avocado og lime Efter jeg læste om verdens længst-levende mennesker i bogen "The Blue Zones" af Dan Buettner, har jeg forsøgt at få flere og flere bønner ind i min kost. I sit omfattende studie af de længstlevende mennesker i verden, bliver det tydeligt for Dan Buettner, at en stor del af deres kost er centreret om...
Reducér risikoen for cancer med dette tip ifølge stort ... Vi lever i en verden af paradokser. Lys og mørke, ying og yang, liv og død. Vi ved at døden er uundgåelig, et stop på rejsen om man vil, et endeligt vil andre påstå. Ingen ved det og det er måske derfor det optager os så meget. Dette studie, med mere end 100.000 deltagere, giver ét simpelt råd til h...
Jeg kurerede mine kroniske smerter med en plantebaseret... I størstedelen af mit liv, har jeg spist masser kød og forarbejdet mad. For omkring 4 år siden stoppede jeg med at spise kød og mejeriprodukter af etiske årsager. Kort efter forsvandt mine allergier, der havde plaget mig hele mit liv. Det var en uventet, men glædelig overraskelse. Selvom jeg leve...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *