Dressing uden olie til salaten

dressing uden olie til salat oliefri dressing hclf vegansk plantebaseret

Her er en opskrift på en dressing uden olie som kan bruges til salaten i ny og næ, for lige at give salaten et ekstra kick. Dressingen her er lavet med tahin og gærflager, der giver den en rigtig dejlig smag og cremet konsistens.

Myndighederne har i årevis anbefalet danskerne at spise mere grønt og mindre fedt. Men desværre kommet med meget få praktiske…

Read more

Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron

ærtespread oliefrit oliefri vegansk pålæg hclf

I december bragte jeg et lækkert oliefrit bean spread fra Earthlete her på Mad & Sport. Her er det så et ærtespread, der er perfekt til som pålæg på rugbrød. Jeg spiser det med kolde kartofler til, bønnespirer, løg og tomat.

I Danmark er vi formentlig de bedste til at lave rugbrød, men vores traditionelle rugbrødspålæg er ikke ligefrem inspirerende…

Read more

Oliefri dressing til salat (HCLF)

Dressing uden olie er hclf oliefri dressing

Til rigtig mange af mine salater laver jeg en oliefri dressing. Ofte er det bare en omgang citronsaft og/eller limesaft, blendet med lidt frisk tomat og eventuelt rørt sammen med lidt æblecidereddike eller balsamico. En hurtig omgang oliefri dressing som jeg sammensætter lidt på gefühl. Det er dog sjældent at min oliefri dressing bliver helt så velsmagende…

Read more

Virkelig lækker high carb low fat bønnepostej (HCLF)

bønnepostej som er vegansk high carb low fat hclf oliefri

Bønner er virkelig super sunde og indgår som en hjørnesten af de længstlevende menneskers kost, ifølge Dan Buettner, manden bag forskningsprojektet ”The Blue Zones”. De er både protein og fiberrige.

Det er en skam at vi ikke har bønner som en del af den traditionelle danske kost. Derfor er der her et bud på et rimelig simpelt bønnepålæg til brødet,…

Read more

Sødkartofler med champignon og porrer (HCLF)

Sødkartofler med champignon og porrer er lækkert vegansk high carb low fat hclf plantebaseret og oliefrit

Når det kommer til ernæring pr. kalorie er sødkartofler helt med fremme i feltet. I bogen ”The Blue Zones” fortæller forskningsleder Dan Buettner om de længstlevende menneskelige civilisationer på jorden. Okinawa, en ø uden for Japan, huserer netop en af verdens længstlevende civilisationer og det viser sig at sødkartoflen er en central …

Read more

Tomatsuppe om aftenen – Gazpacho om dagen (HCLF)

Vegansk tomatsuppe der booster immunforsvaret high carb low fat hclf plantebaseret

De fleste af os har en eller anden i vores omgangskreds, der har en suppe-opskrift som angiveligt slår enhver forkølelse ned. Det skyldes at suppe er en fremragende måde at få mange næringsstoffer på og derved booste immunforsvaret. Den her tomatsuppe er er ingen undtagelse. Masser gode, sunde, friske ingredienser! Nyd den endelig med hjemmebagt brød…

Read more

Oliefri hummus – lav din egen favorit (HCLF)

Oliefri hummus vegansk plantebaseret hclf high carb low fat

Jeg tror alle har deres helt egen personlige favorit når det kommer til hummus. Hummus kommer jo i hundrede forskellige afskygninger, men her er mit bud på en oliefri hummus. Man kan kalde det for en grundopskrift, for du kan tilsætte hvad du har lyst til at ingredienser hertil for at twiste det i din foretrukne retning. Jeg giver nogle forslag til det herunder.…

Read more

Oliefrit bønnepålæg til din sandwich (HCLF)

Vegansk plantebaseret bønnepålæg med lidt urter hclf

Det her er en kan man kalde for en grundopskrift på bønnepålæg og den findes faktisk op til flere steder på nettet, i lidt varierende form. Den her form virker godt for mig. Bønnepålæg er både lækkert og let at lave – der er masser gode næringsstoffer i, de mange fibre i bønnerne er med til at give en god fordøjelse.

High Carb Low Fat Bønnepålæg

Read more

Græskarpålæg til brød eller sandwich

hclf plantebaseret græskarpålæg som er vegansk

Jeg er rigtig glad for græskarpålæg, men også græskar i det hele taget – både i suppe og som bagt. Det er naturligvis også sjovt at bruge græskar til at lave sjove ansigter i sammen med ungerne, men i køkkenet er det faktisk en rigtig lækker råvare, med en sød smag, herlig konsistens og massere gode næringsstoffer – det vil jeg gerne have…

Read more