Dressing uden olie til salaten

dressing uden olie til salat oliefri dressing hclf vegansk plantebaseret

Her er en opskrift på en dressing uden olie som kan bruges til salaten i ny og næ, for lige at give salaten et ekstra kick. Dressingen her er lavet med tahin og gærflager, der giver den en rigtig dejlig smag og cremet konsistens.

Myndighederne har i årevis anbefalet danskerne at spise mere grønt og mindre fedt. Men desværre kommet med meget få praktiske…

Read more

Oliefri dressing til salat (HCLF)

Dressing uden olie er hclf oliefri dressing

Til rigtig mange af mine salater laver jeg en oliefri dressing. Ofte er det bare en omgang citronsaft og/eller limesaft, blendet med lidt frisk tomat og eventuelt rørt sammen med lidt æblecidereddike eller balsamico. En hurtig omgang oliefri dressing som jeg sammensætter lidt på gefühl. Det er dog sjældent at min oliefri dressing bliver helt så velsmagende…

Read more

Rødkålssalat med hindbær – en julesalat!

Rødkålssalat plantebaseret hclf vegansk julesalat

Den her rødkålssalat har fået masser opmærksomhed til juleaftener og julefrokoster, fordi den er både frisk, sød og sprød. Men vi spiser den nu ikke kun til jul, den kan laves hele året rundt, men rødkålssalaten er særlig lækker omkring juletid, hvor jeg klart anbefaler at man tilføjer kaki-frugter.

Rødkålssalat med hindbær og dadler –

Read more

Blomkålssalat med mango og mynte (HCLF)

Vegansk blomkålssalat high carb low fat 80-10-10

Denne blomkålssalat fik jeg serveret første gang, til en omgang grillede auberginer og jordbær. Det var en brandvarm sommerdag i mine svigerforældres sommerhus, hvor jeg havde været et smut i poolen med mine drenge, inden vi tændte grillen. Min svigermor fandt en opskrift på en blomkålssalat på Allertiders Kogebog, men vi havde ikke alle ingredienserne,…

Read more

Tomatbulgur – Vegansk bulgursalat med tomat (HCLF)

Vegansk bulgursalat med tomat og persille

Da jeg var i Det Sunde Køkken på et tidspunkt, havde de en vegansk bulgursalat som de kaldte for “Tomatbulgur”. Den var virkelig, virkelig god. Jeg har siden forsøgt at skabe min egen udgave af den. Jeg har leget med både grove og fine bulgur, med forskellige mængder af tomat og forskellige typer af krydderurter. Det er sjovt så mange…

Read more