Kartoffeldeller – Frikadeller af kartofler (HCLF)

kartoffeldeller frikadeller plantebaseret hclf vegansk

Det her er altså ikke de bedste frikadeller – eller kartoffeldeller om man vil. De er ganske udmærkede og dejligt nemme at lave, men hvis jeg skal være helt ærlig så er det ikke nogen jeg selv laver så ofte. Ja, ærlighed det hører sig til. Men det er jo så herligt, at smag er subjektivt og måske synes du at de er fantastiske.

Når jeg laver de her kartoffeldeller…

Read more

The Organic Lab – Middag på Vegansk Gourmetrestaurant og Vinbar i København

the organic lab vegansk plantebaseret gourmet restaurant forret

The Organic Lab er en vegansk gourmet restaurant og vinbar i hjertet af København. Maden er utrolig smuk og fantastisk velsmagende. Betjeningen er høflig og service-minded. Alle retter og vine præsenteres ved servering, hvilket tilfører middagen en velfortjent højtidelighed.  Der er kredset om detaljerne, både i det visuelle udtryk samt de

Read more

Bag dine egne koldhævede havregrynsboller (HCLF)

Havregrynsboller der er hclf plantebaseret og veganske

Lune boller. Der findes næppe noget bedre. Her har jeg lavet nogle hjemmebagte havregrynsboller. De kan sagtens fryses ned – så du skal ikke være bange for at lave dobbeltportion. Bollerne er super nemme at lave, de er dejligt grove med massere af bid i og hvis du topper dem med frø eller kerner så giver det lige det sidste.

Koldhævede havregrynsboller

Read more

Sødkartofler med champignon og porrer (HCLF)

Sødkartofler med champignon og porrer er lækkert vegansk high carb low fat hclf plantebaseret og oliefrit

Når det kommer til ernæring pr. kalorie er sødkartofler helt med fremme i feltet. I bogen ”The Blue Zones” fortæller forskningsleder Dan Buettner om de længstlevende menneskelige civilisationer på jorden. Okinawa, en ø uden for Japan, huserer netop en af verdens længstlevende civilisationer og det viser sig at sødkartoflen er en central …

Read more

Tomatsuppe om aftenen – Gazpacho om dagen (HCLF)

Vegansk tomatsuppe der booster immunforsvaret high carb low fat hclf plantebaseret

De fleste af os har en eller anden i vores omgangskreds, der har en suppe-opskrift som angiveligt slår enhver forkølelse ned. Det skyldes at suppe er en fremragende måde at få mange næringsstoffer på og derved booste immunforsvaret. Den her tomatsuppe er er ingen undtagelse. Masser gode, sunde, friske ingredienser! Nyd den endelig med hjemmebagt brød…

Read more

Oliefri hummus – lav din egen favorit (HCLF)

Oliefri hummus vegansk plantebaseret hclf high carb low fat

Jeg tror alle har deres helt egen personlige favorit når det kommer til hummus. Hummus kommer jo i hundrede forskellige afskygninger, men her er mit bud på en oliefri hummus. Man kan kalde det for en grundopskrift, for du kan tilsætte hvad du har lyst til at ingredienser hertil for at twiste det i din foretrukne retning. Jeg giver nogle forslag til det herunder.…

Read more

Linsepaté med quinoa og græskarkerner (HCLF)

vegansk linsepaté er high carb low fat plantebaseret røde linser

Linsepaté! Første gang jeg smagte linser, synes jeg det var noget melet, grynet underligt noget. Så fandt jeg ud af, at det kun var de grønne! Bagefter fandt jeg ud af, at det bare handler om at tilberede dem ordentligt, så smager de faktisk rigtig godt.

Og linser er virkelig sunde og en rigtig god kilde til mange næringsstoffer, men da det ikke er noget vi …

Read more

Sød gulerodscreme som frokostpålæg

gulerodscreme der er vegansk high carb low fat bønnepålæg

Jeg har altid været glad for gulerødder – eller det har jeg faktisk ikke. Jeg kan måske spise en gulerod eller to, men så bliver jeg træt af at tykke på dem eller smagen stopper med at sige mig ret meget. Tilgengæld elsker jeg smagen af gulerod i andre ting, f.eks. i supper og boller. Derfor har jeg lavet et bønnepålæg med gulerod i – eller en…

Read more

Græskarpålæg til brød eller sandwich

hclf plantebaseret græskarpålæg som er vegansk

Jeg er rigtig glad for græskarpålæg, men også græskar i det hele taget – både i suppe og som bagt. Det er naturligvis også sjovt at bruge græskar til at lave sjove ansigter i sammen med ungerne, men i køkkenet er det faktisk en rigtig lækker råvare, med en sød smag, herlig konsistens og massere gode næringsstoffer – det vil jeg gerne have…

Read more

Madboller (HCLF) – et hjemmebagt måltid

Madboller hclf plantebaseret mad vegansk

De her madboller kommer med stor inspiration fra Dr. McDougall Danmark. Det var her jeg første gang stødte på idéen med at bage en bolle der udgør et helt måltid.

Madbollerne er ganske enestående fordi de er:

  • Virkelig lette at lave
  • Utroligt velsmagende
  • Et komplet måltid hvor man ikke behøver pålæg…
  • … og derfor er ideelle at tage med sig
Read more