Fairdig – FAIR færdigretter for dig og miljøet

vegansk fairdig færdigret plantebaseret miljøvenlig hclf

Det var en bundkedelig onsdag, jeg havde sovet elendigt, kom alt for sent på arbejde og alt for sent fra arbejde. Hjemme gik det ikke bedre, drengene var på tværs, alle var trætte og vi havde simpelthen ikke overskud til at lave mad. Det var én af de der dage…

Mit udgangspunkt er jo, at man så vidt muligt skal lave sin egen mad af hele, friske, uforarbejdede, plantebaserede madvarer. På den måde får man den bedste, friskeste og sundeste mad. Men når man har en af de her dage, hvor man har ti tommelfingre og hovedet føles som en suppegryde, hvad gør man så?

Færdigretter – kan det virkelig passe?

Det nemmeste: Det absolut nemmeste er en færdigret. Men de typiske færdigretter er fyldt med e-numre, konserveringsmidler, masser salt og sukker – og derudover ofte animalske produkter som mælk, mælkepulver, fløde eller kød.

Det bedste: Det absolut bedste er en hjemmelavet færdigret. Det kan jo være en suppe man har frosset ned, en omgang Chili Sin Carne eller en lækker omgang kødfri-sovs, hvor man bare lige skal overskue at varme lidt pasta eller ris til. Vores egne, hjemmelavede færdigretter gør vi os meget i.

Men af en eller anden grund, så havde vi intet klar i fryseren denne onsdag! Panikken bredte sig…

Jeg åbnede fryseren selvom jeg vidste at jeg ikke ville finde det jeg ledte efter; en suppe, en omgang af min kones lasagne (den er der i øvrigt aldrig rester fra), bare et eller andet. Fryseren ville være tom…

Fairdig’s simregryde – Så er der ro på igen…

Lige der foran mig, i skuffe nummer 2, der lå svaret på hvad man gør en dag hvor der hverken er tid eller overskud til at lave mad. 2 portioner af Fairdig’s plantebaserede simregryde med kikærter, brune ris, grøntsager og masala. En plantebaseret færdigret, bestående af friske, uforarbejdede madvarer – nærmest som var den hjemmelavet.

Jeg tændte ovnen på 180 grader, smed retterne ind og gik tilbage til min familie.

Mad på bordet – Plantebaseret Simregryde

20 minutter senere var der mad på bordet og det var faktisk rigtig godt. Jeg havde da helt klart mine reservationer, for det var jo trods alt en færdigret. Men det var faktisk rigtig lækkert og friskt. Vi blev lidt inspireret af retten og talte om selv at lave den fra bunden af selv en dag.

Jeg blev nysgerrig og ville gerne vide mere om hvad det var jeg spiste. På pakken kunne jeg se at det var en færdigret der var:

  • ”Hjemmelavet” og derefter frosset
  • Lavet af økologiske råvarer
  • 100% plantebaseret
  • Bygget op omkring ”hele”, uforarbejdede produkter som brune ris og kikærter
  • Fuldstændig uden tilsætningsstoffer
  • Fuldstændig uden e-numre og konserveringsmidler

Men jeg er nysgerrig af natur og ville gerne vide endnu mere. Derfor gik jeg ind på Fairdig’s hjemmeside og læste om virksomheden. Her kom jeg sådan til at tænke på den nye kampagne af James Cameron og Arnold Schwarzenegger ”Less Meat, Less Heat – More Life”…

Fairdig er nemlig en virksomhed hvis formål er at bidrage positivt til en miljøvenlig transformation ved at levere miljøvenlige og bæredygtige færdigretter. Men miljøvenlighed alene kan ikke bære det, når det gælder mad. Maden skal være velsmagende, frisk, sund og nærende. Det må jeg sige de virkelig har forstået hos Fairdig. Det var lækkert.

Jeg glæder mig til at smage den krydrede udgave af deres plantebaserede simregryde, samt forhåbentlig mange andre ”hjemmelavede” færdigretter i fremtiden.

færdigret fra fairdig er vegansk plantebaseret

FairDig vegansk plantebaseret miljøvenlig klimavenlig færdigret

Tomatbulgur – Vegansk bulgursalat med tomat (HCLF... Da jeg var i Det Sunde Køkken på et tidspunkt, havde de en vegansk bulgursalat som de kaldte for "Tomatbulgur". Den var virkelig, virkelig god. Jeg har siden forsøgt at skabe min egen udgave af den. Jeg har leget med både grove og fine bulgur, med forskellige mængder af tomat og forskellige typer af...
Veganske havregrynskugler Når julen nærmer sig er der altid en ting, jeg bare må have. Havregrynskugler! Men de er ofte fyldt med smør og sukker. Jeg er virkelig glad for at jeg har fundet disse sunde veganske havregrynskugler. Jeg var nok én af dem der kunne spise en plade Marabou hurtigst og en af de største slikmunde i o...
Vegansk suppe af butternut squash Efterår og eftertanke, med vegansk suppe. For efteråret er virkelig den tid på året, hvor naturen trækker sig sammen og tålmodigt venter på næste forår. Vi mennesker mærker også, hvordan vi henad efteråret trækker os lidt mere tilbage til os selv. Vegansk suppe er en herlig ret til de eftertænksomme...
Vegansk raw food brownie med valnødder Jeg har haft denne vegansk raw food brownie med valnødder med til flere festlige lejligheder. Jeg havde den på et tidspunkt med til en herremiddag med alle drengene. Her serverede jeg den med hjemmelavet is fra PlantePusherne. I den her vegansk raw food brownie er der dadler, valnødder, kakao og ko...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *