Fairdig – FAIR færdigretter for dig og miljøet

vegansk fairdig færdigret plantebaseret miljøvenlig hclf

Det var en bundkedelig onsdag, jeg havde sovet elendigt, kom alt for sent på arbejde og alt for sent fra arbejde. Hjemme gik det ikke bedre, drengene var på tværs, alle var trætte og vi havde simpelthen ikke overskud til at lave mad. Det var én af de der dage…

Mit udgangspunkt er jo, at man så vidt muligt skal lave sin egen mad af hele, friske, uforarbejdede, plantebaserede madvarer. På den måde får man den bedste, friskeste og sundeste mad. Men når man har en af de her dage, hvor man har ti tommelfingre og hovedet føles som en suppegryde, hvad gør man så?

Færdigretter – kan det virkelig passe?

Det nemmeste: Det absolut nemmeste er en færdigret. Men de typiske færdigretter er fyldt med e-numre, konserveringsmidler, masser salt og sukker – og derudover ofte animalske produkter som mælk, mælkepulver, fløde eller kød.

Det bedste: Det absolut bedste er en hjemmelavet færdigret. Det kan jo være en suppe man har frosset ned, en omgang Chili Sin Carne eller en lækker omgang kødfri-sovs, hvor man bare lige skal overskue at varme lidt pasta eller ris til. Vores egne, hjemmelavede færdigretter gør vi os meget i.

Men af en eller anden grund, så havde vi intet klar i fryseren denne onsdag! Panikken bredte sig…

Jeg åbnede fryseren selvom jeg vidste at jeg ikke ville finde det jeg ledte efter; en suppe, en omgang af min kones lasagne (den er der i øvrigt aldrig rester fra), bare et eller andet. Fryseren ville være tom…

Fairdig’s simregryde – Så er der ro på igen…

Lige der foran mig, i skuffe nummer 2, der lå svaret på hvad man gør en dag hvor der hverken er tid eller overskud til at lave mad. 2 portioner af Fairdig’s plantebaserede simregryde med kikærter, brune ris, grøntsager og masala. En plantebaseret færdigret, bestående af friske, uforarbejdede madvarer – nærmest som var den hjemmelavet.

Jeg tændte ovnen på 180 grader, smed retterne ind og gik tilbage til min familie.

Mad på bordet – Plantebaseret Simregryde

20 minutter senere var der mad på bordet og det var faktisk rigtig godt. Jeg havde da helt klart mine reservationer, for det var jo trods alt en færdigret. Men det var faktisk rigtig lækkert og friskt. Vi blev lidt inspireret af retten og talte om selv at lave den fra bunden af selv en dag.

Jeg blev nysgerrig og ville gerne vide mere om hvad det var jeg spiste. På pakken kunne jeg se at det var en færdigret der var:

  • ”Hjemmelavet” og derefter frosset
  • Lavet af økologiske råvarer
  • 100% plantebaseret
  • Bygget op omkring ”hele”, uforarbejdede produkter som brune ris og kikærter
  • Fuldstændig uden tilsætningsstoffer
  • Fuldstændig uden e-numre og konserveringsmidler

Men jeg er nysgerrig af natur og ville gerne vide endnu mere. Derfor gik jeg ind på Fairdig’s hjemmeside og læste om virksomheden. Her kom jeg sådan til at tænke på den nye kampagne af James Cameron og Arnold Schwarzenegger ”Less Meat, Less Heat – More Life”…

Fairdig er nemlig en virksomhed hvis formål er at bidrage positivt til en miljøvenlig transformation ved at levere miljøvenlige og bæredygtige færdigretter. Men miljøvenlighed alene kan ikke bære det, når det gælder mad. Maden skal være velsmagende, frisk, sund og nærende. Det må jeg sige de virkelig har forstået hos Fairdig. Det var lækkert.

Jeg glæder mig til at smage den krydrede udgave af deres plantebaserede simregryde, samt forhåbentlig mange andre ”hjemmelavede” færdigretter i fremtiden.

færdigret fra fairdig er vegansk plantebaseret

FairDig vegansk plantebaseret miljøvenlig klimavenlig færdigret

Rødkålssalat med hindbær – en julesalat! Den her rødkålssalat har fået masser opmærksomhed til juleaftener og julefrokoster, fordi den er både frisk, sød og sprød. Men vi spiser den nu ikke kun til jul, den kan laves hele året rundt, men rødkålssalaten er særlig lækker omkring juletid, hvor jeg klart anbefaler at man tilføjer kaki-frugter....
Grøn smoothie der styrker immunforsvaret Det er godt nok sjældent, at jeg følger en opskrift på smoothie. 9 ud af 10 gange er det en komplet tilfældig sammensætning af hvad der er i køleskabet. Nogle gange bliver det sku' lidt autonomt og jeg ender med ikke rigtig at vide, hvad det er jeg drikker. Men den her smoothie er en undtagelse, dog...
The Organic Lab – Middag på Vegansk Gourmetrestau... The Organic Lab er en vegansk gourmet restaurant og vinbar i hjertet af København. Maden er utrolig smuk og fantastisk velsmagende. Betjeningen er høflig og service-minded. Alle retter og vine præsenteres ved servering, hvilket tilfører middagen en velfortjent højtidelighed.  Der er kredset om detal...
Vegansk rissalat med kikærter Kan én enkelt person virkelig gøre en forskel? Når jeg arbejder som frivillig med unge mennesker, gennem frivilligforeningen "Gadespejlene" er det fordi jeg oprigtigt tror på, at én person kan gøre en forskel. Historien giver os også masser gode eksempler på enkeltpersoner der har gjort en forskel. ...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *