• Antal personer: 2
  • Din tid: 25 min

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så kan i sagtens lave en dobbelt portion. Retten kan passende nydes med rissalat!

Ingredienser:

  • 1 renset hokkaido græskar
  • 150 g squash
  • 100 g broccoli
  • 100 g porre
  • 3 spsk. valnødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie (maks.)
  • 3 dl hakkede tomater
  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • 1-2 spsk. hakket ingefær
  • 2 tsk. kanel
  • 1 dl vand

Sådan laver jeg græskargryde:

  1. Rist valnødderne i en tør gryde og lade dem køle af i en skål
  2. Snit porre og hvidløg
  3. Svits porrer og hvidløg i en gryde i en lille smule olie (eller vand), indtil porren er blød
  4. Skær græskaret i terninger og kom det i gryden
  5. Tilføj hakkede tomater, lidt vand, ingefær og kanel
  6. Lad retten simre under låg i 10-12 minutter
  7. Skær squashen i terninger og del broccolien i buketter
  8. Kom squash og broccoli i gryden og lad det simre i 2-3 minutter
  9. Hak valnødderne og tilsæt hakket persille – server straks med klippet purløg

Det var faktisk det hele. Så er der græskargryde. Hvis du vil have en endnu større og mere mættende portion næste gang, kan du kombinere retten med løskogt quinoa, amarant eller nogle bønner.

Her får du tre skarpe alternativer til græskargryde: