Græskarpålæg til brød eller sandwich

hclf plantebaseret græskarpålæg som er vegansk

Jeg er rigtig glad for græskarpålæg, men også græskar i det hele taget – både i suppe og som bagt. Det er naturligvis også sjovt at bruge græskar til at lave sjove ansigter i sammen med ungerne, men i køkkenet er det faktisk en rigtig lækker råvare, med en sød smag, herlig konsistens og massere gode næringsstoffer – det vil jeg gerne have mere af, så derfor har vi lavet et pålæg af græskar. Jeg bruger det på brød og i sandwiches.

Græskarpålæg med mango og græskarkerner

  • Aktiv tid: 10 min
  • I alt: 20 min

Ingredienser:

  • 200 g hokkaidogræskar
  • 1 dl græskarkerner
  • 100 g mango
  • 2 spsk. friskhakket mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. spidskommen

Fremgangsmåde:

  1. Skræl græskaret og bag det i 15 minutter, ved 200 grader
  2. Giv græskarkernerne en tur i blenderen/køkkenmaskinen
  3. Tilføj det bagte græskar samt mango, mynte, hvidløg og giv det til det har den rette konsistens
  4. Smag til med kanel og spidskommen

Græskarpålægget kan holde 3-4 par dage i køleskabet, derfor er det godt som pålæg i ugens løb. Lav en frisk sandwich om morgenen, med lidt græskarpålæg, tomat, spinat og bønnespirer. Det smager kanon godt.

Sødkartoffel-suppe med ingefær og hvidløg Alle kender nogen, der kender nogen, der har den der opskrift på den magiske suppe der kan kurere en hvilken som helst forkølelse. Jeg påstår ikke at denne sødkartoffel-suppe har disse mirakuløse egenskaber, men det er godt nok tæt på! Hvis du spiser sødkartoffel-suppe ofte, er det få forkølelser de...
Vegansk koldskål med friske bær Da jeg voksede op, var der intet der kunne slå den gamles koldskål. Der var intet bedre end at komme hjem til en frisk omgang af min fars koldskål med cornflakes. Den var så god, at som en lille gimmick fik min storebror opskriften og den hemmelige ingrediens af vide, da han blev 30 år. For alle os ...
Det europæiske studie om mad og cancer For en ernæringsnørd som mig, er det en fornøjelse at læse et så stort, koordineret Europæisk studie om mad og cancer, som Det Europæiske studie om mad og cancer. Med sine 521.000 deltagere fra 10 europæiske lande, er studiet blandt verdens største studier indenfor sit felt. Formålet med studiet er ...
Frossen banan chokolade smoothie Dette billede gør ikke ligefrem denne lækre banan chokolade smoothie en tjeneste. Det ved jeg. Undskyld. Jeg skulle have brugt et billede som det fra My Vega (se sidst i artiklen). Men jeg havde ikke lige tid til at stille den helt store opstilling op og jeg havde slet ikke det rigtige lys. Desuden ...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *