Her er tricket der får havregrød til at smage fantastisk

Vegansk havregrød med bær og nødder

For et par år siden, var havregrød en af de værste morgenmadsretter jeg kunne komme i tanke om. Hvis jeg absolut skulle spise det, var det med masser sukker og syltetøj på. Jeg kunne ikke udstå smagen af havregrød, indtil jeg faldt over dette simple trick der ændrede min verden. I dag er havregrød ikke blot et morgenmåltid, men nærmest en kunstform hjemme hos os. Jeg føler virkelig vi har knækket koden, brudt fysikkens love om man vil og skabt noget fantastisk – et sundt, lækkert og altid foranderligt morgenmåltid.

Men der er altså et trick, der forvandler en kedelig grødet masse uden smag, til et farverigt måltild der gør godt for både krop og sind. Det trick får du herunder!

Er du interesseret i fitness og velvære, men i tvivl om hvorvidt havregrød er den rette morgenmad for dig? Er du i tvivl om hvorvidt du kan præstere på havregrød? Det behøver du ikke være. Da James Lawrence gennemførte det ufattelige 50/50/50 gjorde han det med en fast morgenmadsrutine. James Lawrence gennemførte 50 ironmans, på 50 dage i 50 forskellige stater i USA, for at rejse opmærksomhed omkring den epidemi af overvægtige børn der breder sig over hele verden.

Hvad var hans morgenmåltid igennem denne utrolige bedrift? Havregrød med valnødder!

Her får du tricket til den lækre og sunde havregrød

Tricket er ganske enkelt og giver havregrøden den helt rette konsistens og smag. Når du har kogt vand og havregryn til en grød, moser du en banan med din gaffel. Lige inden du serverer havregrøden, rører du den moste banan i. Nu smager havregrøden sødt og har en virkelig god, cremet konsistens.

Top din havregrød med din personlige favoritkombination af alverdens frugt, nødder, frø og bær. Så sidder den lige i skabet!

Frø:

  • Chiafrø
  • Hørfrø (knust i kaffekværn eller blender)
  • Solsikkefrø
  • Sesamkerner

Nødder:

  • Mandler
  • Cashew

Bær:

  • Blåbær
  • Jordbær
  • Brombær
  • Hindbær

Frugt:

  • Æble (i stykker)
  • Banan (i skiver)
  • Dadel
  • Abrikos
  • Vindruer
  • Rosiner

Opskrift på havregrød med tvist af kanel

  • Din tid: 10 min
  • Antal personer: 2-3

Ingredienser:

  • 4-5 dl økologiske fuldkorns havregryn (personligt foretrækker jeg de grovvalsede)
  • 7-8 dl vand
  • 1 banan
  • Valgfri frugt og nødder

Fremgangsmåde:

  1. Smid havregryn og vand i en gryde og kog det op, mens du rører rundt
  2. Mens det koger op forbereder du dit tilbehør – skyl og hak æblerne, mandlerne, osv.
  3. Når det har kogt stiller du det bare til side mens du lige moser bananen
  4. Tilsæt lidt kanel til havregrøden og rør rundt
  5. Tilsæt bananen til havregrøden og rør rundt
  6. Server med alt det tilbehør du har lyst til

God fornøjelse og god appetit.

Søde kartofler og sorte bønner (HCLF) Da jeg læste i Dan Buettners "The Blue Zones", at et af verdens længstlevende folk, fik helt op til 64% af deres kalorier fra søde kartofler, blev jeg godt nok overrasket. Der var tale om folket fra den Japanske ø, Okinawa. Dan Buettner beskriver i bogen, hvordan de følger en primært plantebaseret k...
Tips til et langt liv fra de længstlevende mennesker Nærmest samtlige religiøse retninger, indeholder episke historier om ekstrem aldring. I følge biblen levede helgenen "Servatius" til han var 375 år, hinduernes Devraha Baba levede til han var 750 år og buddhisternes LP Suwang, der gik bort i 1995, havde vandret på jorden i mellem 200 og 500 år. Aldr...
Oliefri dressing til salat (HCLF) Til rigtig mange af mine salater laver jeg en oliefri dressing. Ofte er det bare en omgang citronsaft og/eller limesaft, blendet med lidt frisk tomat og eventuelt rørt sammen med lidt æblecidereddike eller balsamico. En hurtig omgang oliefri dressing som jeg sammensætter lidt på gefühl. Det er dog s...
The Organic Lab – Middag på Vegansk Gourmetrestau... The Organic Lab er en vegansk gourmet restaurant og vinbar i hjertet af København. Maden er utrolig smuk og fantastisk velsmagende. Betjeningen er høflig og service-minded. Alle retter og vine præsenteres ved servering, hvilket tilfører middagen en velfortjent højtidelighed.  Der er kredset om detal...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *