Hjemmelavet vegansk nutella på rekordtid (HCLF)

Vegansk nutella af kikærter high carb low fat veganer

Vegansk nutella lavet på kikærter, kakao, lidt sirup og vand. Hvem skulle have troet, at man kunne lave en sund, velsmagende, plantebaseret, vegansk, high carb low fat udgave af noget af det mest vanedannende på vores allesammens jord? Nutella. Nøj hvor har jeg spist mange ristede toastbrød med denne cremede delikatesse… Og det var før der var noget der hed fuldkornsbrød og kerner.

Tingene har ændret sig og de fleste har nu et langt større fokus på at få sunde, kvalitetsmåltider. Men man kan sagtens nyde den smørbare chokolade i en sund udgave. Den her nutella består nemlig primært af kikærter. Kikærter har et ekstremt højt indhold af jern, masser fibre og smager rigtig godt.

Til vegansk nutella foretrækker jeg IKKE at anvende kikærter fra dåse, fordi de har en mere bitter smag end dem man selv bløder op.

High Carb Low Fat Vegansk nutella af kikærter og kakao

For at lave high carb low fat, vegansk nutella af kikærter,  kaster du kikærter i en blender med lidt kakaopulver. Vupti, her har du din egen, plantebaserede, ultra sunde udgave af vegansk nutella.

Så skal du jo bare finde ud af, om din nutella skal bruges til pandekager med is, et friskt stykke franskbrød eller på børnenes madpakker. Du kan endda bruge det til at lave chokolade-lagkage med!

Sådan laver jeg vegansk nutella af kikærter og kakao:

  • Din tid: 10 min
  • Kikærterne skal dog stå i blød i ca. 8 timer inden de koges i ca. 45 min

Ingredienser:

  • 2 dl kikærter (der har stået i blød og er blevet kogt)
  • Kakaopulver efter smag
  • Lidt sirup efter smag
  • Vand eller saft fra citron efter ønske

Fremgangsmåde:

  1. Blend alle ingredienserne
  2. Brug vand og/eller saft fra en citron til at opnå den ønskede konsistens

Det lyder næsten for let og for godt til at være sandt. Det er det måske også. Resultatet er et smørbart chokoladepålæg, der smager rigtig godt. Det smager naturligvis ikke helt som den klassiske nutella, der jo er fyldt med sukker og tilsætningsstoffer. Det her har en anden konsistens og smag, naturligvis. Jeg synes som sagt det smager fantastisk og jeg håber du også vil synes godt om det.

Hvis du vil have en vegansk nutella der er mere tro i smagen, mod den oprindelige, så skal du basere din opskrift på hasselnødder og chokolade. Det har Minimalist Baker lavet en opskrift på, som du finder her.

Vegansk koldskål med friske bær Da jeg voksede op, var der intet der kunne slå den gamles koldskål. Der var intet bedre end at komme hjem til en frisk omgang af min fars koldskål med cornflakes. Den var så god, at som en lille gimmick fik min storebror opskriften og den hemmelige ingrediens af vide, da han blev 30 år. For alle os ...
Vegansk lasagne med sødkartofler Vegansk lasagne med sødkartofler er en sej satan! Springfyldt med sunde, ernæringsrige, plantebaserede råvarer! Plantstrong! Plantestærk! Plantestærk, vegansk lasagne. Det handler ikke kun om mad og heller ikke blot om din fysiske formåen, at være plantestærk handler i høj grad om at stå ved det du ...
Verdens største studie om kost og helbred "The China Study" er en bog af lægerne T. Colin Campbell og Thomas M. Campbell baseret på China-Cornell-Oxford studiet - et omfattende studie af 65 lokalområder i Kina. I bogen undersøger og påpeger lægerne sammenhængen mellem animalske fødevarer og kroniske lidelser som hjertekar-sygdomme, diabetes...
Hemmeligheden bag vegansk fiskefilet (HCLF) Da jeg traf mit valg om at følge en vegansk, plantebaseret livsstil, havde jeg allerede gjort det i et stykke tid. Derfor stod jeg ikke med et kæmpe spørgsmåltegn over hovedet og tænke: "Hvad i alverden skal jeg spise?" Men det ved jeg, at der er mange der gør. Derfor er det vigtigt med opskrifter s...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *