Indisk Dahl med røde linser (HCLF)

Lækker indisk dahl med røde linser er high carb low fat hclf

Indisk Dahl, og indisk mad i det hele taget, er blevet et stort hit herhjemme – og med rette. Tag bare denne ret. Dahlen her er bygget op omkring nærings- og proteinrige fødevarer så som linser og brune ris. Hertil kommer lækre krydderier som hvidløg, chili, ingefær og spidskommen (samt ofte gurkemeje). I denne udgave har jeg så tilføjet tomat og spinat. Jeg elsker smagen og den måde de supplerer retten på.

High Carb Low Fat Indisk Dahl med røde linser

Indisk Dahl er en dejlig nem hverdagsret. Du er ikke længe i køkkenet og lige så snart du har grundelementerne på plads (opskriften herunder), kan du tilføje nærmest hvad som helst til retten. På den måde bliver det lidt af en tøm-køleskabet ret, der på mange måder minder om det vi ville kalde for en klassisk gryderet herhjemme… Bortset fra at der er linser i den her 🙂

Jeg plejer at lave en stor portion så der er til to dage – det vil jeg helt klart anbefale. Retten er glimrende at fryse ned så du blot skal varme ris, næste gang du har lyst til en god omgang dahl.

Sådan laver jeg Indisk Dahl med røde linser:

  • Din tid: 15-20 min
  • Total tid: 35 min
  • 2 personer

Ingredienser:

  • 2oo g babyspinat
  • 2oo g røde linser
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 rødløg
  • 1-2 gulerødder
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1-2 cm revet ingefær (undlad hvis børn spiser med)
  • 1 rød chili (undlad hvis børn spiser med)
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 liter vand eller grøntsagsbouillon
  • 1-2 tsk. spidskommen

Fremgangsmåde:

Hvis du skal have ris til din dahl, så start med at sætte risene over – det plejer at passe fornuftigt med, at ris og ret er færdigt nogenlunde samtidig.

  1. Kog linserne og hæld overskydende vand fra
  2. Mens linserne koger så snitter du rødløg, hvidløg, chili, peberfrugt og gulerødder fint samt river ingefæren
  3. Smid rødløg, hvidløg, ingefær, chili samt spidskommen i en gryde med lidt vand og sauter det hele i et par minutter
  4. Tilsæt gulerødder og peberfrugt og giv det 2-3-4 minutter mere
    Sørg hele tiden for at der er nok væske til at det ikke brænder på, men ikke for meget væske!
  5. Tilsæt de røde linser og rør rundt
  6. Tilsæt vand eller bouillon gradvist –
    Ikke for meget væske, da du vil have den helt rette konsistens! Jeg bruger mindre end en halv liter!
  7. Lad det hele koge i ca. 5-10 minutter
  8. Rør tomatpuréen i – du behøver ikke bruge den hele
  9. Server indisk dahl med brune ris og babyspinat (som på billedet) samt med lidt salt på bordet

Tip:

  • Drys med hakkede nødder (cashew, pistacienødder, mandler, osv.)

Rigtig god appetit..

Veganske frikadeller af quinoa (HCLF) Quinoa er et helt fantastisk og næringsrigt frø, der kan bruges på mange forskellige måder. Det kan bruges til morgenmad, frokost og aftensmad. Veganske frikadeller af quinoa er lækre, så jeg (dvs. mine kone) laver altid dobbelt-portion så der er til frokost dagen efter. Det eneste der er lidt nega...
De bedste bøger om vegansk kost Der er mange gode bøger om vegansk kost på markedet. Alt fra bøger med opskrifter, til bøger med videnskablige studier, samt en masse der kombinerer disse to emner. Nogle af de bøger om vegansk kost, bevæger sig meget i retning af sport og performance, hvor andre bøger om vegansk kost fokuserer på h...
Virkelig lækker high carb low fat bønnepostej (HCLF) Bønner er virkelig super sunde og indgår som en hjørnesten af de længstlevende menneskers kost, ifølge Dan Buettner, manden bag forskningsprojektet ”The Blue Zones”. De er både protein og fiberrige. Det er en skam at vi ikke har bønner som en del af den traditionelle danske kost. Derfor er der he...
De bedste film om vegansk kost Jeg har efterhånden brugt en del timer med hovedet begravet i bøger om vegansk kost og en del timer på hjemmesider om vegansk kost - det nyder jeg virkelig. Jeg elsker at udvide mit verdensbillede og at fælde mine egne fordomme. Men nogle gange er det bare fedt, at læne sig tilbage og slå fødderne o...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *