Det europæiske studie om mad og cancer

mad og cancer europa

For en ernæringsnørd som mig, er det en fornøjelse at læse et så stort, koordineret Europæisk studie om mad og cancer, som Det Europæiske studie om mad og cancer. Med sine 521.000 deltagere fra 10 europæiske lande, er studiet blandt verdens største studier indenfor sit felt. Formålet med studiet er at belyse sammenhængen mellem kost, ernæring, livsstil, miljøfaktorer og fremkosten af cancer og andre kroniske lidelser. Dette ambitiøse studie har fulgt og indsamlet data om deltagerne i næsten 15 år.

Studiet kommer med nogle klare anbefalinger til, hvordan vi kan forlænge livet med op til 14 år.


Nøgleresultater fra det europæiske studie om mad og cancer

  • Frugt og grøntsager reducerer risikoen for en for tidlig død, fra alle dødsårsager
  • At spise kød øger risikoen for hjertekarsygdomme og cancer
  • Med fire simple livsstilråd kan du forlænge livet med op til 14 år

4 simple livsstilsråd der forlænger livet med op til 14 år

Som en del af Det Europæiske Studie om mad og cancer, studerede forskerne ved Cambridge Universitet 20.000 mænd og kvinder i alderen 45-79 år, fra byen “Norfolk”. Deltagerne udfyldte spørgeskemaer hvorved forskerne kunne følge deres sunde vaner og sammenligne dette med deres dødsårsager. På denne måde kunne forskerne identificere 4 simple livsstilsråd der forlænger livet. De personer der fulgte disse 4 råd, levede i gennemsnit 14 år længere end de der ikke fulgte disse råd.

De 4 identificerede livsstilråd er:

  1. At spise mindst 5 stykker frugt om dagen
  2. Være fysisk aktiv
  3. Undgå rygning
  4. Drik kun alkohol moderat

Øvrige resultater fra et af verdens største studier om mad og cancer:

  • Regelmæssig indtagelse af kød forøger risikoen for hjertekar-sygdomme og cancer
  • Et højt indhold af frugt og grøntsager i kosten sikrer et sundt blodtryk
  • Et højt indhold af fibre (findes kun i plantebaserede fødevarer) beskytter mod kraft i tarmen
  • Et højt fysisk aktivitetsniveau er en god indikation for hvor længe en person lever
  • Et højt indhold af fedt i kosten øger riskoen for brystcancer
  • Overvægt øger riskoen for cancer

Our results clearly showed that people who drink moderately, exercise regularly, quit smoking and eat five servings of fruit and vegetables each day live on average 14 years longer than people who adopt none of these behaviours.
This result demonstrates that even modest and achievable lifestyle changes can have a marked effect on health.”

Fra mit synspunkt af er dette et utroligt værdifuldt studie. Tænk hvis et medicinsk præparat kunne forlænge vores liv med blot 2 eller 3 år. Det ville stå på forsiden af samtlige aviser og nyheden ville gå verden rundt. Disse 4 simple livsstilsfaktorer ikke blot forlænger livet med 14 år, men øger chancen for at disse år er fyldt med energi og overskud. Alt godt herfra..

Reducér risikoen for cancer med dette tip ifølge stort ... Vi lever i en verden af paradokser. Lys og mørke, ying og yang, liv og død. Vi ved at døden er uundgåelig, et stop på rejsen om man vil, et endeligt vil andre påstå. Ingen ved det og det er måske derfor det optager os så meget. Dette studie, med mere end 100.000 deltagere, giver ét simpelt råd til h...
High Carb Low Fat Gryderet med kikærter Når du laver High Carb Low Fat Gryderet med kikærter kan du virkelig slippe din kreative side fri. Her kan du bruge stort set alle former for grøntsager du har i køkkenet, men jeg kommer med en række forslag herunder - så hvis du ikke lige er i dit mest kreative hjørne, kan du bare følge opskriften ...
Verdens største studie om kost og helbred "The China Study" er en bog af lægerne T. Colin Campbell og Thomas M. Campbell baseret på China-Cornell-Oxford studiet - et omfattende studie af 65 lokalområder i Kina. I bogen undersøger og påpeger lægerne sammenhængen mellem animalske fødevarer og kroniske lidelser som hjertekar-sygdomme, diabetes...
Quinoa med frugt og nødder Jeg elsker quinoa. Dette lille frø fra en plante (quinoaplanten) der vokser i Andesbjergene i Sydamerika, indeholder alle essentielle aminosyrer, samt omega 3. Quinoa har et højt proteinindhold på 15-20%, samt et lavt fedtindhold på omkring 5%. Det eneste problem jeg har med quinoa, er at det er for...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *