Madboller (HCLF) – et hjemmebagt måltid

Madboller hclf plantebaseret mad vegansk

De her madboller kommer med stor inspiration fra Dr. McDougall Danmark. Det var her jeg første gang stødte på idéen med at bage en bolle der udgør et helt måltid.

Madbollerne er ganske enestående fordi de er:

  • Virkelig lette at lave
  • Utroligt velsmagende
  • Et komplet måltid hvor man ikke behøver pålæg…
  • … og derfor er ideelle at tage med sig

Efter at have fulgt opskriften på Dr. McDougall Danmark flere gange, begyndte jeg at lave min egen udgave og forfine opskriften sådan som jeg kan lide den. Men den originale opskrift kommer altså fra Dr. McDougall Danmark og opskriften finder du her.

Nå, tilbage til den udgave som jeg er blevet rigtig glad for.

Madboller (HCLF) – et hjemmebagt måltid

Du skal lave dejen til disse lækre madboller om aftenen, inden du går i seng. Så skal dejen ellers bare stå i en skål i køleskabet, indtil næste morgen. Det lyder måske lidt besværligt, men det tager sådan ca. 10 minutter og så er bollerne nærmest færdige og skal bare smides i ovnen.

Ingredienser:

  • 5 dl hvedemel (en del af dette bør være fuldkornsmel)
  • 3 dl sojamælk (eller anden mælk)
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vand
  • 1 dl røde linser
  • Lidt økologisk gær (ca. 3-4 g)
  • 1 dåse kikærter (250 g)
  • 200 g gulerod

Fremgangsmåde – om aftenen:

  • Skyl linserne grundigt
  • Hæld linserne i en gryde med 2 dl vand
  • Kog vandet op med låg på
  • Når vandet koger slukker du for blusset og og lader gryden stå i 10 minutter
  • Hæld vandet fra og lad linserne stå

Så har du linserne med den helt rette konsistens!

  • I en stor skål blander du mælk og gær
  • Herefter tilsætter du mel og havregryn og rører rundt
  • Til sidst tilsætter du linser, revet gulerod og kikærter (150-250 g)
  • Rør rundt med en stor ske
  • Lad dejenstå i køleskab med låg på til næste morgen

Fremgangsmåde – næste morgen:

  • Tag to skeer og sæt dejen i boller på en bradepande med bagepapir
  • Sæt bradepanden i ovnen og tænd på 220°
  • Lad bollerne få ca. 20 min

Sådan! Tag bollerne ud og lad dem køle lidt af.

Du har nu et helt og hjemmebagt måltid i hænderne.

Variationer:

Du kan spise madboller med eller uden pålæg – og de er ganske nyttige at have med sig, netop fordi du ikke behøver at tænke på pålæg. For at gøre bollerne til dine egne kan du jo prøve følgende variationer:

  • Tilføj oliven til dejen (jeg er ikke god til oliven)
  • Tilføj revet æble til dejen
  • Tilføj chiafrø, hørfrø, sesamkerner eller solsikkekerner

På billedet her har jeg formet bollerne flade (og i øvrigt lagt et skidt filter på, det beklager jeg). Det behøver man slet ikke, men det var lidt sjovt. Så har jeg serveret dem sammen med nogle havrecookies – både madboller og cookies er et hit herhjemme.

Bag dine egne koldhævede havregrynsboller (HCLF) Lune boller. Der findes næppe noget bedre. Her har jeg lavet nogle hjemmebagte havregrynsboller. De kan sagtens fryses ned – så du skal ikke være bange for at lave dobbeltportion. Bollerne er super nemme at lave, de er dejligt grove med massere af bid i og hvis du topper dem med frø eller kerner så ...
Vegansk pastasalat der er både let og lækker (HCLF) Vegansk pastasalat er altid et hit. Både til frokost og aftensmad kan vegansk pastasalat fungere som et let, komplet måltid hvor du får masser gode næringsstoffer. Nu hvor solen er begyndt at kigge frem og foråret virkelig banker på, er det ved at være tid til den årlige tur i Dyrehaven med hele fam...
Er fiskeolie sundt? Spørgsmålet "Er fiskeolie sundt?" poppede for første gang ind i mit hoved, da en af mine venner tog en kapsel, lagde den i et glas vand og klippede den over med en saks. Jeg blev virkelig overrasket over at se, hvordan olien var grumset, usammenhængende, beskidt og duftede fælt. Jeg tænkte, at det h...
Grøn smoothie der styrker immunforsvaret Det er godt nok sjældent, at jeg følger en opskrift på smoothie. 9 ud af 10 gange er det en komplet tilfældig sammensætning af hvad der er i køleskabet. Nogle gange bliver det sku' lidt autonomt og jeg ender med ikke rigtig at vide, hvad det er jeg drikker. Men den her smoothie er en undtagelse, dog...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *