Oliefri dressing til salat (HCLF)

Dressing uden olie er hclf oliefri dressing

Til rigtig mange af mine salater laver jeg en oliefri dressing. Ofte er det bare en omgang citronsaft og/eller limesaft, blendet med lidt frisk tomat og eventuelt rørt sammen med lidt æblecidereddike eller balsamico. En hurtig omgang oliefri dressing som jeg sammensætter lidt på gefühl. Det er dog sjældent at min oliefri dressing bliver helt så velsmagende som denne opskrift på dressing uden olie, fra Grøn, Sund og Lækker.

Oliefri dressing til salaten (HCLF)

Det tager ikke ret lang tid lige at sammensætte en dressing til sin salat, men da det giver salaten et ekstra twist, kan det være en velkommen forandring.

Rør følgende ingredienser sammen i en skål og smag til med urtesalt:

  • 3 spsk. neutral sojamælk
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 toppet tsk. sennep
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • urtesalt

Du finder opskriften på den lækre oliefri dressing her hos Grøn, Sund og Lækker og der skal lyde et stort tak herfra, for den lækre dressing uden olie og det tilhørende billede. Dressingen er blevet taget i brug mange gange herhjemme og ved at dele den her håber jeg selvfølgelig at endnu flere vil få gavn af den.

Flere tips til at lave dressing uden olie

1) Let oliefri dressing:
Du kan altid relativt let lave din egen dressing uden olie ved blot at røre lidt sojamælk sammen med en lille smule sirup, lidt salt og lidt citronsaft. Det er vel en af de simpleste dressinger uden olie, men stadig virkelig lækkert.

2) Bare brug balsamico eller en god eddike:
Hvis det skal være endnu lettere og fortsat oliefrit, kan du bare bruge lidt balsamico eller eddike med den smag som du nu engang ønsker.

3) En frugtig dressing – mango og tomatdressing uden olie:
Hvis du vil have en virkelig frisk dressing kan du med fordel blende lidt tomat med citron og lidt mango. Har du brug for at gøre den lidt mere flydende, så tilsætter du bare vand eller mere citronsaft.

 

 

Vegansk bønnesalat med avocado og lime Efter jeg læste om verdens længst-levende mennesker i bogen "The Blue Zones" af Dan Buettner, har jeg forsøgt at få flere og flere bønner ind i min kost. I sit omfattende studie af de længstlevende mennesker i verden, bliver det tydeligt for Dan Buettner, at en stor del af deres kost er centreret om...
Veganske frikadeller af quinoa (HCLF) Quinoa er et helt fantastisk og næringsrigt frø, der kan bruges på mange forskellige måder. Det kan bruges til morgenmad, frokost og aftensmad. Veganske frikadeller af quinoa er lækre, så jeg (dvs. mine kone) laver altid dobbelt-portion så der er til frokost dagen efter. Det eneste der er lidt nega...
Rask På Raw med Louise Koch Her får du historien om, hvordan Louise Koch gik fra dyb depression og en lang række helbredsproblemer, til et vibrende og livligt helbred. Det er en historie jeg i særdeleshed kan relatere til, da både Louise og jeg har været igennem smerter og frustrationer, for til sidst at blive raske via kostæn...
Jeg kurerede mine kroniske smerter med en plantebaseret... I størstedelen af mit liv, har jeg spist masser kød og forarbejdet mad. For omkring 4 år siden stoppede jeg med at spise kød og mejeriprodukter af etiske årsager. Kort efter forsvandt mine allergier, der havde plaget mig hele mit liv. Det var en uventet, men glædelig overraskelse. Selvom jeg leve...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

One thought on “Oliefri dressing til salat (HCLF)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *