Oliefri dressing til salat (HCLF)

Dressing uden olie er hclf oliefri dressing

Til rigtig mange af mine salater laver jeg en oliefri dressing. Ofte er det bare en omgang citronsaft og/eller limesaft, blendet med lidt frisk tomat og eventuelt rørt sammen med lidt æblecidereddike eller balsamico. En hurtig omgang oliefri dressing som jeg sammensætter lidt på gefühl. Det er dog sjældent at min oliefri dressing bliver helt så velsmagende som denne opskrift på dressing uden olie, fra Grøn, Sund og Lækker.

Oliefri dressing til salaten (HCLF)

Det tager ikke ret lang tid lige at sammensætte en dressing til sin salat, men da det giver salaten et ekstra twist, kan det være en velkommen forandring.

Rør følgende ingredienser sammen i en skål og smag til med urtesalt:

  • 3 spsk. neutral sojamælk
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 toppet tsk. sennep
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • urtesalt

Du finder opskriften på den lækre oliefri dressing her hos Grøn, Sund og Lækker og der skal lyde et stort tak herfra, for den lækre dressing uden olie og det tilhørende billede. Dressingen er blevet taget i brug mange gange herhjemme og ved at dele den her håber jeg selvfølgelig at endnu flere vil få gavn af den.

Flere tips til at lave dressing uden olie

1) Let oliefri dressing:
Du kan altid relativt let lave din egen dressing uden olie ved blot at røre lidt sojamælk sammen med en lille smule sirup, lidt salt og lidt citronsaft. Det er vel en af de simpleste dressinger uden olie, men stadig virkelig lækkert.

2) Bare brug balsamico eller en god eddike:
Hvis det skal være endnu lettere og fortsat oliefrit, kan du bare bruge lidt balsamico eller eddike med den smag som du nu engang ønsker.

3) En frugtig dressing – mango og tomatdressing uden olie:
Hvis du vil have en virkelig frisk dressing kan du med fordel blende lidt tomat med citron og lidt mango. Har du brug for at gøre den lidt mere flydende, så tilsætter du bare vand eller mere citronsaft.

 

 

Her er tricket der får havregrød til at smage fantastis... For et par år siden, var havregrød en af de værste morgenmadsretter jeg kunne komme i tanke om. Hvis jeg absolut skulle spise det, var det med masser sukker og syltetøj på. Jeg kunne ikke udstå smagen af havregrød, indtil jeg faldt over dette simple trick der ændrede min verden. I dag er havregrød i...
Hvordan Finland lærte at undgå hjertekarsygdomme Da jeg første gang læste om North Karelia projektet og de utrolige resultater, faldt jeg ned af stolen. Da jeg så læste i Dan Buettners "The Blue Zones Solution" at han havde haft succes med at indføre lignende forandringer og resultater i lokalområder i USA, blev jeg endnu mere begejstret. Selvom...
Bønnesalat med tre slags bønner Tid til bønnesalat! For nylig fik jeg af vide, at der i Go' Aften Danmark på TV2 havde været et indslag, hvor en række danskere skulle lave sunde salater med kød som tilbehør - Det vil sige, salaten skulle være hovedretten og kødet tilbehøret. I et mainstream medie som Go' Aften Danmark, skulle sala...
Æble-banangrød med dadler Jeg tror det må være den mindst appellerende overskrift på hele Mad & Sport. Æble-banangrød med dadler. Helt ærligt. Det lyder som babymad. Sjovt nok, så var det faktisk i min søgen efter en sund og lækker grød til den yngste (inden han kunne spise havregrød), at jeg faldt over denne opskrift på...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

One thought on “Oliefri dressing til salat (HCLF)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *