Oliefri dressing til salat (HCLF)

Dressing uden olie er hclf oliefri dressing

Til rigtig mange af mine salater laver jeg en oliefri dressing. Ofte er det bare en omgang citronsaft og/eller limesaft, blendet med lidt frisk tomat og eventuelt rørt sammen med lidt æblecidereddike eller balsamico. En hurtig omgang oliefri dressing som jeg sammensætter lidt på gefühl. Det er dog sjældent at min oliefri dressing bliver helt så velsmagende som denne opskrift på dressing uden olie, fra Grøn, Sund og Lækker.

Oliefri dressing til salaten (HCLF)

Det tager ikke ret lang tid lige at sammensætte en dressing til sin salat, men da det giver salaten et ekstra twist, kan det være en velkommen forandring.

Rør følgende ingredienser sammen i en skål og smag til med urtesalt:

  • 3 spsk. neutral sojamælk
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 toppet tsk. sennep
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • urtesalt

Du finder opskriften på den lækre oliefri dressing her hos Grøn, Sund og Lækker og der skal lyde et stort tak herfra, for den lækre dressing uden olie og det tilhørende billede. Dressingen er blevet taget i brug mange gange herhjemme og ved at dele den her håber jeg selvfølgelig at endnu flere vil få gavn af den.

Flere tips til at lave dressing uden olie

1) Let oliefri dressing:
Du kan altid relativt let lave din egen dressing uden olie ved blot at røre lidt sojamælk sammen med en lille smule sirup, lidt salt og lidt citronsaft. Det er vel en af de simpleste dressinger uden olie, men stadig virkelig lækkert.

2) Bare brug balsamico eller en god eddike:
Hvis det skal være endnu lettere og fortsat oliefrit, kan du bare bruge lidt balsamico eller eddike med den smag som du nu engang ønsker.

3) En frugtig dressing – mango og tomatdressing uden olie:
Hvis du vil have en virkelig frisk dressing kan du med fordel blende lidt tomat med citron og lidt mango. Har du brug for at gøre den lidt mere flydende, så tilsætter du bare vand eller mere citronsaft.

 

 

Vegansk hokkaidosuppe med ingefær og hvidløg (HCLF) Jeg har efterhånden så mange supper her på bloggen, at de der læser med risikere at få det indtryk, at vi spiser virkelig meget suppe hjemme hos os. Truth be told, det gør vi. Ret præcist en gang om ugen. Jeg elsker det og børnene elsker det. Vegansk hokkaidosuppe med ingefær og hvidløg er en af fav...
Linsepaté med quinoa og græskarkerner (HCLF) Linsepaté! Første gang jeg smagte linser, synes jeg det var noget melet, grynet underligt noget. Så fandt jeg ud af, at det kun var de grønne! Bagefter fandt jeg ud af, at det bare handler om at tilberede dem ordentligt, så smager de faktisk rigtig godt. Og linser er virkelig sunde og en rigtig g...
Hvordan Finland lærte at undgå hjertekarsygdomme Da jeg første gang læste om North Karelia projektet og de utrolige resultater, faldt jeg ned af stolen. Da jeg så læste i Dan Buettners "The Blue Zones Solution" at han havde haft succes med at indføre lignende forandringer og resultater i lokalområder i USA, blev jeg endnu mere begejstret. Selvom...
Søde kartofler og sorte bønner (HCLF) Da jeg læste i Dan Buettners "The Blue Zones", at et af verdens længstlevende folk, fik helt op til 64% af deres kalorier fra søde kartofler, blev jeg godt nok overrasket. Der var tale om folket fra den Japanske ø, Okinawa. Dan Buettner beskriver i bogen, hvordan de følger en primært plantebaseret k...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

One thought on “Oliefri dressing til salat (HCLF)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *