Oliefri hummus – lav din egen favorit (HCLF)

Oliefri hummus vegansk plantebaseret hclf high carb low fat

Jeg tror alle har deres helt egen personlige favorit når det kommer til hummus. Hummus kommer jo i hundrede forskellige afskygninger, men her er mit bud på en oliefri hummus. Man kan kalde det for en grundopskrift, for du kan tilsætte hvad du har lyst til at ingredienser hertil for at twiste det i din foretrukne retning. Jeg giver nogle forslag til det herunder.

Oliefri hummus – en grundopskrift!

Hummus er let at lave, velsmagende og sundt.

  • Din tid: 8-10 min
  • Bemærk: Kikærterne skal have stået i blød henover natten og være kogte inden du går igang
  • Alternativt: Brug kikærter fra dåse

Ingredienser:

  • ½ l kogte kikærter (2 dåser)
  • 2 spsk. tahin
  • Saften fra 1 eller 2 citroner
  • 3-4 fed hvidløg (efter smag)

Fremgangsmåde:

  1. Kom kikærterne og tahinen i blenderen (eller i en skål)
  2. Tilsæt en lille smule vand og saften fra citron (så der er nok væde)
  3. Tilsæt de pressede eller finthakkede fed hvidløg
  4. Start blenderen (eller stavblendere) og lad den køre til den har den rette konsistens

Oliefri hummus – lav din egen favorit

Når du laver din egen oliefri hummus ud fra den her grundopskrift, kan du gøre mere eller mindre hvad du vil. Du kan f.eks. gøre en eller flere af nedenstående:

Varier smagen:

  • Tilsæt frisk persille
  • Tilsæt tomatpuré fra dåse eller en-to cherrytomater (og brug mindre væde)
  • Tilsæt gurkemeje (meget lidt af gangen)
  • Tilsæt paprika
  • Tilsæt chili
  • Tilsæt løg
  • Tilsæt gulerod
  • Tilsæt avocado
  • Tilsæt karry
  • Tilsæt rød peber
  • Tilsæt røde linser (kogte)
  • Tilsæt rødbede

Konsistens:

Med hensyn til konsistensen er det helt op til dig selv. Du kan lave en grov og mere rustik hummus eller du kan lave en mere glat hummus. Det hele afhænger af hvor lang tid du kører med blenderen/stavblenderen og hvor meget væske (vand og citronsaft) du tilføjer til opskriften.

Opbevaring:

  • Humus kan som udgangspunkt holde 4-5 dage i køleskabet og er derfor super god som pålæg i ugens løb!

Personligt kan jeg også rigtig godt lide Månebarnets Rummus, som er mere rustik i det og Neohippie’s oliefri humus er også rigtig god.

Oliefri dressing til salat (HCLF) Til rigtig mange af mine salater laver jeg en oliefri dressing. Ofte er det bare en omgang citronsaft og/eller limesaft, blendet med lidt frisk tomat og eventuelt rørt sammen med lidt æblecidereddike eller balsamico. En hurtig omgang oliefri dressing som jeg sammensætter lidt på gefühl. Det er dog s...
Kaki-smoothie med friske bær Indtil for et par år siden, havde jeg aldrig hørt om eller sat tænderne i en kakifrugt. Kakifrugten kommer fra et kakitræ. Frugten kaldes "kakifrugt", "persimon", "sharonfrugt" eller "daddelblomme". Arten er faktisk blandt de ældste, dyrkede træer og den har været dyrket i Kina i mindst 2.000 år. He...
6 overraskende forandringer da jeg skiftede til en plan... Da jeg valgte at følge en plantebaseret kost (vegansk kost), var det i et forsøg på at slippe af med nogle kroniske smerter der havde plaget mig i årevis. Jeg anede ikke hvad jeg havde i vente. Skyhøjt energiniveau, bedre humør og mental klarhed er blot et par af de mange positive overraskelser. Men...
Græskarpålæg til brød eller sandwich Jeg er rigtig glad for græskarpålæg, men også græskar i det hele taget - både i suppe og som bagt. Det er naturligvis også sjovt at bruge græskar til at lave sjove ansigter i sammen med ungerne, men i køkkenet er det faktisk en rigtig lækker råvare, med en sød smag, herlig konsistens og massere gode...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *