Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron

ærtespread oliefrit oliefri vegansk pålæg hclf

I december bragte jeg et lækkert oliefrit bean spread fra Earthlete her på Mad & Sport. Her er det så et ærtespread, der er perfekt til som pålæg på rugbrød. Jeg spiser det med kolde kartofler til, bønnespirer, løg og tomat.

I Danmark er vi formentlig de bedste til at lave rugbrød, men vores traditionelle rugbrødspålæg er ikke ligefrem inspirerende – det er ofte stærkt forarbejdet og langtidsholdbart. Rent kulinarisk er det en skam, når nu rugbrødet er så godt. Men fra et helbredsmæssigt synspunkt er det unødvendigt usundt, da sunde, friske alternativer er tilgængelige for os alle.

Skifter man fra skiveskåret pålæg til f.eks. bean spread eller dette ærtespread, med friske grøntsager til, får man flere kostfibre, vitaminer og mineraler i sin kost samt mindre mættet  fedt, kolesterol og nitrat. En lille ændring i hverdagen, kan medføre markante helbredsmæssige fordele på den lange bane.

Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron

Så her kommer opskriften på et lækkert, let-at-lave, oliefrit, plantebaseret ærtespread.

  • Din tid: 10 min

Ingredienser:

  • 200 g ærter
  • 50 g cashewnødder
  • 1 spsk. citron
  • 1 spsk. hakket persille
  • ½ tsk. salt
  • evt. tilsat soltørrede tomater og/eller hvidløg

I forhold til Neel Engholms opskrift på ærtespread, har jeg halveret mængden af cashewnødder. Jeg synes det giver en god smag og konsistens, men det er jo helt op til en selv. Så prøv dig frem.

Fremgangsmåde:

  1. Smid det hele i en blender eller foodprocesser

Jeg håber det her ærtespread fra Earthlete og Neel Engholm, kan sprede sig og inspirere til grønnere, sundere og lækrere(re) madpakker derude.

Send en tak til Earthlete og Neel Engholm for at dele dette lækre pålæg, fang dem herunder:

Billedet er fra Relishing It hvor de har tilsat deres ærtespread soltørrede tomater og hvidløg, det fungerer rigtig godt.

High Carb Low Fat Gryderet med kikærter Når du laver High Carb Low Fat Gryderet med kikærter kan du virkelig slippe din kreative side fri. Her kan du bruge stort set alle former for grøntsager du har i køkkenet, men jeg kommer med en række forslag herunder - så hvis du ikke lige er i dit mest kreative hjørne, kan du bare følge opskriften ...
The Organic Lab – Middag på Vegansk Gourmetrestau... The Organic Lab er en vegansk gourmet restaurant og vinbar i hjertet af København. Maden er utrolig smuk og fantastisk velsmagende. Betjeningen er høflig og service-minded. Alle retter og vine præsenteres ved servering, hvilket tilfører middagen en velfortjent højtidelighed.  Der er kredset om detal...
Reducér risikoen for cancer med dette tip ifølge stort ... Vi lever i en verden af paradokser. Lys og mørke, ying og yang, liv og død. Vi ved at døden er uundgåelig, et stop på rejsen om man vil, et endeligt vil andre påstå. Ingen ved det og det er måske derfor det optager os så meget. Dette studie, med mere end 100.000 deltagere, giver ét simpelt råd til h...
Vegansk pizza med kartofler Det er det du gør hver eneste dag, der har en effekt på dit helbred, din velvære og i øvrigt på alt andet - f.eks. miljøet. Det er dine vaner. Jeg kan desværre ikke påstå, at jeg spiser vegansk pizza hver eneste dag. Jeg ville dog gerne og derfor er det også noget jeg ofte gør. Jeg elsker vegansk pi...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *