Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron

ærtespread oliefrit oliefri vegansk pålæg hclf

I december bragte jeg et lækkert oliefrit bean spread fra Earthlete her på Mad & Sport. Her er det så et ærtespread, der er perfekt til som pålæg på rugbrød. Jeg spiser det med kolde kartofler til, bønnespirer, løg og tomat.

I Danmark er vi formentlig de bedste til at lave rugbrød, men vores traditionelle rugbrødspålæg er ikke ligefrem inspirerende – det er ofte stærkt forarbejdet og langtidsholdbart. Rent kulinarisk er det en skam, når nu rugbrødet er så godt. Men fra et helbredsmæssigt synspunkt er det unødvendigt usundt, da sunde, friske alternativer er tilgængelige for os alle.

Skifter man fra skiveskåret pålæg til f.eks. bean spread eller dette ærtespread, med friske grøntsager til, får man flere kostfibre, vitaminer og mineraler i sin kost samt mindre mættet  fedt, kolesterol og nitrat. En lille ændring i hverdagen, kan medføre markante helbredsmæssige fordele på den lange bane.

Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron

Så her kommer opskriften på et lækkert, let-at-lave, oliefrit, plantebaseret ærtespread.

  • Din tid: 10 min

Ingredienser:

  • 200 g ærter
  • 50 g cashewnødder
  • 1 spsk. citron
  • 1 spsk. hakket persille
  • ½ tsk. salt
  • evt. tilsat soltørrede tomater og/eller hvidløg

I forhold til Neel Engholms opskrift på ærtespread, har jeg halveret mængden af cashewnødder. Jeg synes det giver en god smag og konsistens, men det er jo helt op til en selv. Så prøv dig frem.

Fremgangsmåde:

  1. Smid det hele i en blender eller foodprocesser

Jeg håber det her ærtespread fra Earthlete og Neel Engholm, kan sprede sig og inspirere til grønnere, sundere og lækrere(re) madpakker derude.

Send en tak til Earthlete og Neel Engholm for at dele dette lækre pålæg, fang dem herunder:

Billedet er fra Relishing It hvor de har tilsat deres ærtespread soltørrede tomater og hvidløg, det fungerer rigtig godt.

Verdens letteste kartoffelsalat (HCLF) Der går ikke mange instrukser på denne kartoffelsalat, for den er så let at lave. Til gengæld er den ganske god at have ved hånden når man alligevel har lidt kartofler i overskud. Du tager ganske simpelt og skærer kolde, kogte kartofler i mindre stykker, tilføjer en dressing og purløg. Det giver ver...
Quinoa med frugt og nødder Jeg elsker quinoa. Dette lille frø fra en plante (quinoaplanten) der vokser i Andesbjergene i Sydamerika, indeholder alle essentielle aminosyrer, samt omega 3. Quinoa har et højt proteinindhold på 15-20%, samt et lavt fedtindhold på omkring 5%. Det eneste problem jeg har med quinoa, er at det er for...
Hemmeligheden bag vegansk fiskefilet (HCLF) Da jeg traf mit valg om at følge en vegansk, plantebaseret livsstil, havde jeg allerede gjort det i et stykke tid. Derfor stod jeg ikke med et kæmpe spørgsmåltegn over hovedet og tænke: "Hvad i alverden skal jeg spise?" Men det ved jeg, at der er mange der gør. Derfor er det vigtigt med opskrifter s...
Det europæiske studie om mad og cancer For en ernæringsnørd som mig, er det en fornøjelse at læse et så stort, koordineret Europæisk studie om mad og cancer, som Det Europæiske studie om mad og cancer. Med sine 521.000 deltagere fra 10 europæiske lande, er studiet blandt verdens største studier indenfor sit felt. Formålet med studiet er ...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *