Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron

ærtespread oliefrit oliefri vegansk pålæg hclf

I december bragte jeg et lækkert oliefrit bean spread fra Earthlete her på Mad & Sport. Her er det så et ærtespread, der er perfekt til som pålæg på rugbrød. Jeg spiser det med kolde kartofler til, bønnespirer, løg og tomat.

I Danmark er vi formentlig de bedste til at lave rugbrød, men vores traditionelle rugbrødspålæg er ikke ligefrem inspirerende – det er ofte stærkt forarbejdet og langtidsholdbart. Rent kulinarisk er det en skam, når nu rugbrødet er så godt. Men fra et helbredsmæssigt synspunkt er det unødvendigt usundt, da sunde, friske alternativer er tilgængelige for os alle.

Skifter man fra skiveskåret pålæg til f.eks. bean spread eller dette ærtespread, med friske grøntsager til, får man flere kostfibre, vitaminer og mineraler i sin kost samt mindre mættet  fedt, kolesterol og nitrat. En lille ændring i hverdagen, kan medføre markante helbredsmæssige fordele på den lange bane.

Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron

Så her kommer opskriften på et lækkert, let-at-lave, oliefrit, plantebaseret ærtespread.

  • Din tid: 10 min

Ingredienser:

  • 200 g ærter
  • 50 g cashewnødder
  • 1 spsk. citron
  • 1 spsk. hakket persille
  • ½ tsk. salt
  • evt. tilsat soltørrede tomater og/eller hvidløg

I forhold til Neel Engholms opskrift på ærtespread, har jeg halveret mængden af cashewnødder. Jeg synes det giver en god smag og konsistens, men det er jo helt op til en selv. Så prøv dig frem.

Fremgangsmåde:

  1. Smid det hele i en blender eller foodprocesser

Jeg håber det her ærtespread fra Earthlete og Neel Engholm, kan sprede sig og inspirere til grønnere, sundere og lækrere(re) madpakker derude.

Send en tak til Earthlete og Neel Engholm for at dele dette lækre pålæg, fang dem herunder:

Billedet er fra Relishing It hvor de har tilsat deres ærtespread soltørrede tomater og hvidløg, det fungerer rigtig godt.

Hemmeligheden bag vegansk fiskefilet (HCLF) Da jeg traf mit valg om at følge en vegansk, plantebaseret livsstil, havde jeg allerede gjort det i et stykke tid. Derfor stod jeg ikke med et kæmpe spørgsmåltegn over hovedet og tænke: "Hvad i alverden skal jeg spise?" Men det ved jeg, at der er mange der gør. Derfor er det vigtigt med opskrifter s...
Vegansk hokkaidosuppe med ingefær og hvidløg (HCLF) Jeg har efterhånden så mange supper her på bloggen, at de der læser med risikere at få det indtryk, at vi spiser virkelig meget suppe hjemme hos os. Truth be told, det gør vi. Ret præcist en gang om ugen. Jeg elsker det og børnene elsker det. Vegansk hokkaidosuppe med ingefær og hvidløg er en af fav...
Oliefrit bønnepålæg til din sandwich (HCLF) Det her er en kan man kalde for en grundopskrift på bønnepålæg og den findes faktisk op til flere steder på nettet, i lidt varierende form. Den her form virker godt for mig. Bønnepålæg er både lækkert og let at lave - der er masser gode næringsstoffer i, de mange fibre i bønnerne er med til at give ...
The Organic Lab – Middag på Vegansk Gourmetrestau... The Organic Lab er en vegansk gourmet restaurant og vinbar i hjertet af København. Maden er utrolig smuk og fantastisk velsmagende. Betjeningen er høflig og service-minded. Alle retter og vine præsenteres ved servering, hvilket tilfører middagen en velfortjent højtidelighed.  Der er kredset om detal...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *