Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron

ærtespread oliefrit oliefri vegansk pålæg hclf

I december bragte jeg et lækkert oliefrit bean spread fra Earthlete her på Mad & Sport. Her er det så et ærtespread, der er perfekt til som pålæg på rugbrød. Jeg spiser det med kolde kartofler til, bønnespirer, løg og tomat.

I Danmark er vi formentlig de bedste til at lave rugbrød, men vores traditionelle rugbrødspålæg er ikke ligefrem inspirerende – det er ofte stærkt forarbejdet og langtidsholdbart. Rent kulinarisk er det en skam, når nu rugbrødet er så godt. Men fra et helbredsmæssigt synspunkt er det unødvendigt usundt, da sunde, friske alternativer er tilgængelige for os alle.

Skifter man fra skiveskåret pålæg til f.eks. bean spread eller dette ærtespread, med friske grøntsager til, får man flere kostfibre, vitaminer og mineraler i sin kost samt mindre mættet  fedt, kolesterol og nitrat. En lille ændring i hverdagen, kan medføre markante helbredsmæssige fordele på den lange bane.

Oliefrit ærtespread med frisk persille og citron

Så her kommer opskriften på et lækkert, let-at-lave, oliefrit, plantebaseret ærtespread.

  • Din tid: 10 min

Ingredienser:

  • 200 g ærter
  • 50 g cashewnødder
  • 1 spsk. citron
  • 1 spsk. hakket persille
  • ½ tsk. salt
  • evt. tilsat soltørrede tomater og/eller hvidløg

I forhold til Neel Engholms opskrift på ærtespread, har jeg halveret mængden af cashewnødder. Jeg synes det giver en god smag og konsistens, men det er jo helt op til en selv. Så prøv dig frem.

Fremgangsmåde:

  1. Smid det hele i en blender eller foodprocesser

Jeg håber det her ærtespread fra Earthlete og Neel Engholm, kan sprede sig og inspirere til grønnere, sundere og lækrere(re) madpakker derude.

Send en tak til Earthlete og Neel Engholm for at dele dette lækre pålæg, fang dem herunder:

Billedet er fra Relishing It hvor de har tilsat deres ærtespread soltørrede tomater og hvidløg, det fungerer rigtig godt.

Frossen banan chokolade smoothie Dette billede gør ikke ligefrem denne lækre banan chokolade smoothie en tjeneste. Det ved jeg. Undskyld. Jeg skulle have brugt et billede som det fra My Vega (se sidst i artiklen). Men jeg havde ikke lige tid til at stille den helt store opstilling op og jeg havde slet ikke det rigtige lys. Desuden ...
Tomatbulgur – Vegansk bulgursalat med tomat (HCLF... Da jeg var i Det Sunde Køkken på et tidspunkt, havde de en vegansk bulgursalat som de kaldte for "Tomatbulgur". Den var virkelig, virkelig god. Jeg har siden forsøgt at skabe min egen udgave af den. Jeg har leget med både grove og fine bulgur, med forskellige mængder af tomat og forskellige typer af...
Muligvis de Bedste Veganske Bøffer (HCLF) De bedste veganske bøffer. Det er nok lidt af et prædikat og lidt af en titel at give sine bøffer. Men jeg har efterhånden smagt mange veganske bøffer baseret på bønner, kikærter, linser, mm., derfor må jeg indrømme, at den her opskrift er en virkelig god kandidat til titlen. Den har i hvert fald no...
Søde kartofler og sorte bønner (HCLF) Da jeg læste i Dan Buettners "The Blue Zones", at et af verdens længstlevende folk, fik helt op til 64% af deres kalorier fra søde kartofler, blev jeg godt nok overrasket. Der var tale om folket fra den Japanske ø, Okinawa. Dan Buettner beskriver i bogen, hvordan de følger en primært plantebaseret k...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *