Jeg var overvægtig, men tabte 120 kilo og fik mit liv igen

Overvægtig men ikke som veganer, på en vegansk kost tabte hun sig hurtigt

Jeg har været overvægtig i størstedelen af mit liv. Jeg var isoleret i skolen og blev drillet på grund af min vægt. Jeg fik aldrig en kæreste som teenager og blev heller ikke inviteret til afgangsfesten. Mit eneste ønske var at tabe mig og holde vægten nede. Jeg prøvede alle diæter og som regel tabte jeg mig, men jeg tog vægten på igen og der fulgte ofte ekstra kilo med.

Da jeg var midt i 20’erne tabte jeg mig 25 kilo. Det gjorde mig lykkelig. Kort efter mødte jeg den mand jeg efterfølgende giftede mig med. Jeg blev gravid og tog de 25 kilo på igen samt næsten 50 kilo ekstra. Jeg var knust, men tænkte at med både mand og barn var det lige meget hvordan jeg så ud og at jeg var overvægtig.

Efter jeg havde født tre børn og levet nogle år med en ret usund livsstil, var jeg næsten 100 kilo overvægtig. Jeg var dybt var ulykkelig, men uanset hvilken diæt jeg prøvede, gik det altid galt. Jeg kunne simpelthen ikke tabe mig eller holde vægten nede.

Var overvægtig, men blev nægtet fedmeoperation

Da mit yngste barn var blot tre måneder gammel, besluttede jeg mig for at få en fedmeoperation. Jeg lå klar på lægens bord, da kirugen nægtede at udføre operationen. Han sagde, at det ikke var forsvarligt at udføre operationen da jeg var ryger. Jeg havde kæmpet for at få mit forbrug ned på tre cigaretter om dagen og jeg havde bestået alle testene op til operationen, inklusiv lungeundersøgelse og røntgen.

Jeg var utroligt skuffet og følte mig hjælpeløs efter den afvisning. Jeg vidste det ikke på det tidspunkt, men det jeg troede var stædighed og ufølsomhed fra lægens side af, viste sig at være en kæmpe tjeneste. Han reddede mit liv.

I de efterfølgende 10 år misbrugte jeg mig selv og min krop med en standard amerikansk kost. Jeg passede ikke på mig selv, mit udseende eller mit helbred.

I stedet for at fokusere på min vægt og mit helbred, lagde jeg alle mine kræfter i min karriere. Jeg ville arbejde med sundhedspleje og gøre en forskel for andre mennesker. Så jeg gik tilbage på skolebænken og startede et nyt kapitel i mit liv.

7 år senere var jeg tæt på at færdiggøre min kandidatgrad. Jeg havde allerede færdiggjort min bachelor i sundhedsledelse og jeg følte, at jeg var på rette spor i mit professionelle liv. Men jeg var stadig ulykkelig i andre dele af mit liv. Jeg var i et mislykket ægteskab, var meget overvægtig og vejede over 180 kilo. Jeg kunne ikke engang gå på tværs af et lokale uden at blive forpustet. Mine knæ og mine led gjorde ondt konstant!

En fredag aften i 2010, var jeg ved at lukke Starbucks med min ven Oscar, der var manager på Starbucks. Jeg gik op for at bruge toilettet inden jeg skulle køre hjemad, da jeg pludselig kunne mærke en skarp, pinende smerte i min venstre arm. Det skød direkte op i min skulder og nakke. Jeg skyndte mig nedenunder. Inden for få sekunder lå jeg i smerter på gulvet. Oscar ville ringe 112, men jeg insisterede på, at jeg var okay. 10 minutter senere rejste jeg mig og kørte hjem. Jeg sad foroverbøjet i smerte i min bil. Jeg vidste, at jeg ikke var okay og jeg vidste at jeg havde et hjerteanfaldt. Men jeg kørte alligevel hjem, tog smertestillende medicin og gik i seng, uden at sige et ord til nogen.

Jeg vågnede næste morgen og fulgte min daglige rutine med at lave kaffe. Da jeg stod ved kaffemaskinen slog det mig. Jeg var i live! Jeg tænkte, at Gud havde have rakt ud til mig i mine drømme og at jeg havde lovet ham, at jeg ville tabe mig og leve sundt. Jeg var syg samt træt af at være syg og overvægtig. Et besøg til lægen bekræftede det jeg allerede vidste; jeg havde haft et mindre hjerteanfald, jeg var svært overvægtig, havde forhøjet blodtryk, prædiabetes and var i overhængende fare for både hjerteanfald og slagtilfælde.

Den første dag i resten af mit liv

Den 1. januar 2011, vågnede jeg op til den første dag i resten af mit liv. Jeg meldte mig ind i træningscentret, hyrede en personlig træner og begyndte at træne. Samtidig begyndte jeg at ændre mine spisevaner. Jeg havde absolut ingen idé om hvad det var jeg lavede til at starte med. Jeg meldte mig ind i Vægt Vogterne og førte en maddagbog. Så begyndte jeg at læse på madvarerne og reducerede mængden af forarbejdede fødevarer. Jeg begyndte at fokusere på hele fødevarer (whole foods) og eksperimenterede også med grønne smoothies. Jeg begyndte endelig at tabe mig! I slutningen af 2011 havde jeg tabt ca. 35 kilo. Jeg havde det meget bedre og følte mig meget mere energifyldt.

Efter jeg havde set filmen Forks Over Knifes i starten af 2012, besluttede jeg mig for at leve kødfrit. Jeg blev først pescatar og derefter vegetar, inden jeg blev veganer med fokus på hele, økologiske fødevarer (whole foods). Det var i denne periode at jeg tabte mest vægt på kortest tid.

Da det blev 2013 havde jeg tabt hele 120 kilo! Jeg havde gjort det hele selv. Uden indgreb, medicin eller et støttesystem. Jeg havde også helbredt mit forhøjede blodtryk, min hjertesygdom samt min prædiabetes. Jeg var sluppet af med mine ledsmerter og selv mit syn var blevet bedre. Jeg havde det simpelthen fantastisk og havde mere energi end mine børn, der var i deres 20’ere. Jeg var for første gang i mere end 25 år, i stand til at shoppe tøj der hang på tøjrækkerne. Jeg gik med cowboybukser for første gang siden jeg var teenager. Sikken en følelse! Men det der virkelig gjorde mig målløs, var at træde hele min krop ind i ét af buksebenene i et par af mine gamle, elastiske bukser. Ja, det passer, et ben! For første gang nogensinde, følte jeg mig smuk.

Udover at have holdt vægten nede i nu 3 år, har jeg smidt yderligere 4 kilo samt kvittet cigaretterne. Jeg er nu en vegansk, økologisk helbreds-nørd. Selvom jeg har lidt løs hud, ville jeg ikke gå tilbage til mit gamle jeg, om jeg så fik alverdens penge for det. Jeg er sund, glad og elsker det nye mig. Som 49-år ung, føles det som om jeg skruer aldringsprocessen tilbage!


Historien herover er fra “Forks over Knifes” hvor billedet også stammer fra. Jeg vælger at bringe denne historie her, da den gjorde et stort indtryk hos mig. Det er en gribende historie om hvor utroligt meget en sund, plantebaseret kost betyder for helbreddet. Uanset om man er overvægtig, har hjerteproblemer eller andre helbredsmæssige problemer kan kost og livsstilforandringer hjælpe.

Hvorfor du bør undgå medicin ifølge Dr. Peter Gøtzsche... Peter Gøtzsche er overlæge; professor i klinisk forskningsdesign og analyse, grundlægger af det Nordiske Cochrane Center, forfatter til mere end 70 videnskabelige artikler i top-fem tidsskrifterne og citeret mere end 15.000 gange. Da Peter Gøtzsche er et af de mennesker, der ved mest om hvorfor man ...
Sådan undgår du hjertekarsygdom ifølge ekspert Den ledende dødsårsag i den vestlige verden er hjertekarsygdom og i Danmark er dette den næst hyppigste dødsårsag. Det er egentlig et ubehageligt emne, men jeg agter at bryde det tabu der er af hensyn til de mange danskere der lever med hjertekarsygdom og for alle os der er i risiko for at udvikle d...
High Carb Low Fat Gryderet med kikærter Når du laver High Carb Low Fat Gryderet med kikærter kan du virkelig slippe din kreative side fri. Her kan du bruge stort set alle former for grøntsager du har i køkkenet, men jeg kommer med en række forslag herunder - så hvis du ikke lige er i dit mest kreative hjørne, kan du bare følge opskriften ...
Reducér risikoen for cancer med dette tip ifølge stort ... Vi lever i en verden af paradokser. Lys og mørke, ying og yang, liv og død. Vi ved at døden er uundgåelig, et stop på rejsen om man vil, et endeligt vil andre påstå. Ingen ved det og det er måske derfor det optager os så meget. Dette studie, med mere end 100.000 deltagere, giver ét simpelt råd til h...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *