Pasta med spinat (HCLF)

Pasta med spinat hclf

Pasta med spinat er en let ret, der er god på varme sommerdage hvor jeg personligt ikke er til store og tunge måltider. Det er en high carb low fat pastaret, med masser af vitaminer og mineraler. Jeg bruger denne ret, som en super nem ret på de travle dage, hvor der bare skal laves lidt let og lækker mad. Pastaretten fungerer i øvrigt rigtig fint med andre grøntsager som f.eks. bønnespirer og peberfrugt.

Er du ikke meget for pasta, kan du jo vælge en spaghetti lavet af ærter eller bønner. Jeg synes det er genialt med de der alternativer til klassisk pasta baseret på hvedemel. Det giver mulighed for at variere kosten mere og få nogle forskellige smage. Samtidig kan man tilgodese folk med f.eks. glutenintolerance eller folk der følger FODMAP. Jeg sætter i hvert fald pris på, at jeg som vært kan imødekomme mine gæsters forskellige valg vedrørende mad og spisevaner. Det gør denne ret dejlig nem for mig, for jeg kan kombinere den i 100 forskellige varianter.

Pasta med spinat

 • Antal personer: 2
 • Din tid: 15 min

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion.

Ingredienser:

 • 250 g fuldkornspasta uden æg (alternativt bønnepasta)
 • 200 g frisk spinat
 • 2 tomater
 • 2 skalotteløg
 • 2 forårsløg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 nip tørret chili
 • 0,5 dl sojamælk
 • 1 spsk. sesamfrø
 • 1 spsk. hakkede kapers
 • 1 håndfuld frisk basilikumblade eller persille

Sådan laver jeg pasta med spinat:

 1. Du skal til at koge pastaen, men du skal forsøge at time det
  Når du er færdig med skridt 4 herunder, skal det passe nogenlunde samtidig med at pastaen er færdig
 2. Snit de tre slags løg og svits dem i vand i et par minutter
 3. Tilsæt spinaten, et nip chili og en lille smule salt
 4. Hæld lidt sojamælk ved og lad den koge op
 5. Hæld lidt af kogevandet over i spinatblandingen så den bliver lidt mere fugtig
 6. Lad pastaen dryppe af
 7. Anret pastaen med spinatblandingen, sesamfrø, friske krydderurter og friske kapers

Pynt eventuelt med mandariner og tranebær som på billedet herover.

Så er  det bare at gribe gaflen og dykke ned i denne lækre og simple ret med pasta. God fornøjelse.

Frossen banan chokolade smoothie Dette billede gør ikke ligefrem denne lækre banan chokolade smoothie en tjeneste. Det ved jeg. Undskyld. Jeg skulle have brugt et billede som det fra My Vega (se sidst i artiklen). Men jeg havde ikke lige tid til at stille den helt store opstilling op og jeg havde slet ikke det rigtige lys. Desuden ...
Blomkålssalat med mango og mynte (HCLF) Denne blomkålssalat fik jeg serveret første gang, til en omgang grillede auberginer og jordbær. Det var en brandvarm sommerdag i mine svigerforældres sommerhus, hvor jeg havde været et smut i poolen med mine drenge, inden vi tændte grillen. Min svigermor fandt en opskrift på en blomkålssalat på Alle...
Frisk og grøn ananas smoothie Mine børn elsker at være med til at lave smoothies og denne ananas smoothie er ingen undtagelse. Jeg elsker når vi står i køkkenet sammen og gør alle frugterne og grøntsagerne klar. De smovser alle de sunde og lækre frugter og grøntsager i sig. Jeg er virkelig priviligeret over at have to børn der ...
Veganske julesmåkager af valnødder Min kone er udpræget julemenneske. Julehygge med familien, te, gløgg og ikke mindst småkager. Hun elsker det. Jeg må tilstå, at hendes dejlige julehumør smitter af. Hvert år ved juletid, holder vi en bageweekend med min svigerfamilie, hvor vi blandt andet bager veganske julesmåkager. Sammen gør vi ...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *