Kartoffeldeller – Frikadeller af kartofler (HCLF)

kartoffeldeller frikadeller plantebaseret hclf vegansk

Det her er altså ikke de bedste frikadeller – eller kartoffeldeller om man vil. De er ganske udmærkede og dejligt nemme at lave, men hvis jeg skal være helt ærlig så er det ikke nogen jeg selv laver så ofte. Ja, ærlighed det hører sig til. Men det er jo så herligt, at smag er subjektivt og måske synes du at de er fantastiske.

Når jeg laver de her kartoffeldeller er det typisk med en stor salat til og en fuldkorns pastaret. Kartoffeldellerne – ja faktisk hele retten med salat og pasta – er tilgengæld ganske glimrende at have med sig som frokost.

Plantebaserede kartoffeldeller

  • Antal personer: 2
  • Din tid: 30 min

Ingredienser:
Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion!

  • ½ dl grahamsmel (andre melsorter kan også anvendes)
  • 4 spsk. sojamælk
  • 300 g bagekartofler
  • 1 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. frisk timian eller tørret oregano
  • 2-3 spsk. havregryn
  • 1 dl rasp

Fremgangsmåde:

  1. Rør melet og sojamælk sammen
  2. Riv kartoflerne groft og rør dem i
  3. Snit løg og hvidløg og tilsæt dem sammen med krydderurterne
  4. Rør havregryn og rasp i så farsen bliver tilpas fast
  5. Lad farsen stå og trække i 10 minutter
  6. Form ca. 8 frikadeller af farsen

Her skal du så vælge om du vil stege på panden i en lille smule olie eller om du vil varme dem i ovnen på et stykke bagepapir.

Så er kartoffeldellerne klar til servering – der passende kan være med en stor salat og pasta som beskrevet.

Vegansk lasagne med sødkartofler Vegansk lasagne med sødkartofler er en sej satan! Springfyldt med sunde, ernæringsrige, plantebaserede råvarer! Plantstrong! Plantestærk! Plantestærk, vegansk lasagne. Det handler ikke kun om mad og heller ikke blot om din fysiske formåen, at være plantestærk handler i høj grad om at stå ved det du ...
Sådan undgår du hjertekarsygdom ifølge ekspert Den ledende dødsårsag i den vestlige verden er hjertekarsygdom og i Danmark er dette den næst hyppigste dødsårsag. Det er egentlig et ubehageligt emne, men jeg agter at bryde det tabu der er af hensyn til de mange danskere der lever med hjertekarsygdom og for alle os der er i risiko for at udvikle d...
Bønnesalat med tre slags bønner Tid til bønnesalat! For nylig fik jeg af vide, at der i Go' Aften Danmark på TV2 havde været et indslag, hvor en række danskere skulle lave sunde salater med kød som tilbehør - Det vil sige, salaten skulle være hovedretten og kødet tilbehøret. I et mainstream medie som Go' Aften Danmark, skulle sala...
Vegansk grøntsagssuppe (HCLF) Alt det her med sunde vaner, har jeg skrevet en hel del om på bloggen. Det er noget der betyder noget for mig. Men hvad betyder "sunde vaner" egentlig og hvorfor er det vigtigt for mig? Et godt eksempel på en sund vane, er en High Carb Low Fat vegansk grøntsagssuppe en gang om ugen. At have et soli...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *