Reducér risikoen for cancer med dette tip ifølge stort livsstilsstudie

Risikoen for cancer reduceret på vegansk kost

Vi lever i en verden af paradokser. Lys og mørke, ying og yang, liv og død. Vi ved at døden er uundgåelig, et stop på rejsen om man vil, et endeligt vil andre påstå. Ingen ved det og det er måske derfor det optager os så meget. Dette studie, med mere end 100.000 deltagere, giver ét simpelt råd til hvordan man reducerer risikoen for cancer markant – særligt cancer i tarmene der udgør mellem 10 og 15% af cancertilfælde i Danmark.


Nøgleresultater fra studiet:

  • Jo mere vegansk man spiser, jo lavere risiko for cancer, diabetes, forhøjet blodtryk og kolesteroltal
  • Spiser man kød, har man 85% større chance for at udvikle kraft i tarmsystemet
  • En plantebaseret kost er ekstremt effektiv ift. overvægt
    (Den gennemsnitlige vegetar/veganer vejede hhv. 8,5 og 15,5 kg mindre end de kødspisende modstykker)

Jeg interesserer mig for livet og jeg har et brændende ønske om at have flest muligt dage med mest muligt glæde og energi. Dage hvor jeg er den bedste og mest autentiske udgave af mig selv. En gang i mellem giver videnskaben mig et indblik i, hvad jeg med fordel kan implementere i min hverdag, for at få dette.

Én af de særlige og interessante findings fra dette studie med mere end 100.000 deltagere, er at de ikke blot har undersøgt fysisk velvære, men også vurderet livskvalitet. På alle alderstrin scorede de veganske deltagere højere end de alt-spisende – Veganerne lever ikke bare længere, de har det bedre mens de lever!

Et vigtigt element af at have en høj livskvalitet, er at være fysisk og mentalt ved godt helbred. Dette store studie (Adventist Health Study II) har bidraget med meget ny viden om livskvalitetsforringende lidelser så som cancer, hjertekarsygdomme og overvægt. Herunder får du en kort liste af nøgleresultaterne fra dette studie:

Reducér risikoen for cancer med dette tip

Det kan være ekstremt svært at bevise en sammenhæng mellem én enkelt fødevare og én type kraft, men når det kommer til kraft i tarmsystemet er der ingen tvivl, ifølge Adventist Health Study II. Omni-spisende (kødædende) har 85% større risiko for at udvikle kraft i tarmsystemet.

Tip til at reducere risikoen for cancer ifølge Adventist Health Study II:
Du kan med reducere risikoen for cancer markant ved at skifte til en vegansk (plantebaseret) kost, særligt hvad angår cancer i tarmene.

For cancer i øvrigt fremhæves følgende resultater fra studiet:

  • At spise kød øger risikoen for cancer
  • At spise frugt, grøntsager, tomater og bønner (inkl. sojabønner), reducerer risikoen for cancer
  • Fysisk aktivitet reducerer risikoen for cancer – særligt lungecancer

Hjerte-relaterede lidelser:

  • Mandlige adventister der spiste kød, havde dobbelt så stor risiko for at dø af et hjertetilfælde
  • For kvinder var forskellen endnu større

For hjerte-relaterede lidelser fremhæves følgende øvrige resultater:

  • Vegetarer og veganere har langt mindre risiko for hjerte-karsygdomme, diabetes og højt blodtryk
  • At spise små mængder nødder 5 gange om ugen reducerer risikoen for hjerte-tilfælde med 50%
  • At vælge fuldkorns-produkter reducerer også risikoen for hjerte-tilfælde

Overvægt:

Når det kommer til hele vægt-spørgsmålet, så fandt de at den gennemsnitlige:

  • vegetar vejede 8,5 kg mindre end de kødspisende modstykker
  • veganer vejede 15,5 kg mindre end de kødspisende modstykker

Så det må siges at være en ekstremt effektiv livsstil, hvis man vil tabe sig – og forblive slank!

Jeg har valgt at gøre hvad jeg kan, for at værne om mit helbred, ved at indarbejde nogle sunde vaner, så godt helbred kommer let og ubesværet til mig. Det har transformeret mit helbred og mit liv på mange positive måder. Ovenstående videnskabelig undersøgelser var med til at hjælpe og støtte mig på min vej. Måske det kan gøre det samme for dig.
Alt godt herfra.

Hjemmebagte koldhævede speltboller (HLCF) Lækre, lune boller fra egen ovn… og køleskab… Bollerne skal nemlig have lov til at stå og hæve ganske længe, for at få den helt rette konsistens. Prøv speltboller med noget af alt det gode pålæg du finder her på Mad & Sport. Koldhævede speltboller Ingredienser: 15 g gær ½ liter lunkent...
Fairdig – FAIR færdigretter for dig og miljøet Det var en bundkedelig onsdag, jeg havde sovet elendigt, kom alt for sent på arbejde og alt for sent fra arbejde. Hjemme gik det ikke bedre, drengene var på tværs, alle var trætte og vi havde simpelthen ikke overskud til at lave mad. Det var én af de der dage… Mit udgangspunkt er jo, at man så vi...
Her er tricket der får havregrød til at smage fantastis... For et par år siden, var havregrød en af de værste morgenmadsretter jeg kunne komme i tanke om. Hvis jeg absolut skulle spise det, var det med masser sukker og syltetøj på. Jeg kunne ikke udstå smagen af havregrød, indtil jeg faldt over dette simple trick der ændrede min verden. I dag er havregrød i...
Madboller (HCLF) – et hjemmebagt måltid De her madboller kommer med stor inspiration fra Dr. McDougall Danmark. Det var her jeg første gang stødte på idéen med at bage en bolle der udgør et helt måltid. Madbollerne er ganske enestående fordi de er: Virkelig lette at lave Utroligt velsmagende Et komplet måltid hvor man ikke b...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *