• Antal personer: 2
  • Din tid: 25 min
  • Bemærk: Bønner/kikærter skal have stået i vand henover natten og være kogte inden du går i gang

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion – kan passende nydes med kikærte-salat!

Ingredienser:

  • 2 dl kogte røde kidneybønner (alternativt kikærter)
  • 200 g sødkartofler
  • 100 g svampe (champignon, østershatte eller rørhatte)
  • 100 g porre
  • 2 dl vand
  • 1 dl soja cuisine (sojafløde)
  • 2 tsk. kanel
  • 2 spsk. hakkede valnødder
  • Sennep (efter smag)
  • Frisk persille (efter smag)

Sådan laver jeg søde kartofler med sorte bønner:

  1. Snit porre og svampe
  2. Svits dem i en gryde med lidt vand (brug minimalt olie)
  3. Skær de søde kartofler i terninger og tilsæt dem sammen med de 2 dl vand
  4. Læg låg på gryden og lad det simre i 8-10 minutter
  5. Tilsæt lidt sojafløde, kanel og bønner
  6. Kog retten endnu et par minutter og smag til med kanel, sennep og salt
  7. Servér med valnødder og hakket persille

Jeg er blevet glad for den her simple simre-ret og det håber jeg også at du bliver. Rigtig god fornøjelse.