• Antal personer: 2
  • Din tid: 30 min

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbeltportion!

Ingredienser:

  • 500 g sødkartofler (sødekartofler – sweet potato)
  • 2-3 gulerødder
  • 1-2 løg
  • Hvidløg (efter smag)
  • Ingefær (efter smag)
  • Frisk chili (efter smag, kan udelades)
  • 1 l vand eller hjemmelavet grøntsagsbouillon
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 frisk krydderurt

Sådan laver jeg sødkartoffel-suppe:

  1. Pil og hak løggene
  2. Rens og hak gulerødder, søde kartofler, ingefær, chili og hvidløg groft
  3. Steg løg i vand i en stor gryde
  4. Tilsæt gulerødder, søde kartofler, chili, ingefær, hvidløg og grøntsagsbouillon
  5. Lad det hele koge i 15 min
  6. Sæt en stavblender i gryden og blend til du har den ønskede konsistens
  7. Servér med friske krydderurter (basilikum, persille, timian, koriander) og ristede græskarkerner

Variationer:

  • Servér med groft brød (og/eller en anden krydderurt)
  • Servér med sprøde kikærter

Det mest utrolige jeg har hørt om sødkartofler, stammer fra bogen “The Blue Zones” hvor forfatteren Dan Buettner observerer de længstlevende mennesker i verden. Her viser han blandt andet, hvordan de i Okinawa, Japen får 64% af deres kalorier fra sødkartofler. Okinawa er kendt for at husere de kvinder der i gennemsnit lever længst i verden. Mere end halvdelen, af verdens længstlevende kvinders kost kommer fra én enkelte fødevare: sødkartofler. Utroligt. Herhjemme taler vi om, at det er vigtigt at spise varieret, hvilket jeg også tror på. Men kvinderne her giver måske anledning til et nyt perspektiv – hvad tænker du?

Jeg tror på at det er vigtigt at spise rigtigt, for at blive og forblive sund og rask – for at have det godt, fysisk og mentalt. Derfor følger jeg en high carb low fat plantebaseret (vegansk) kost med fokus på hele, uforarbejdede fødevarer. Den her dejlige sødkartoffel-suppe passer lige ind i det mindset.

Prøv også pomfritter af sødkartofler en dag ved lejlighed.