Sødkartofler med champignon og porrer (HCLF)

Sødkartofler med champignon og porrer er lækkert vegansk high carb low fat hclf plantebaseret og oliefrit

Når det kommer til ernæring pr. kalorie er sødkartofler helt med fremme i feltet. I bogen ”The Blue Zones” fortæller forskningsleder Dan Buettner om de længstlevende menneskelige civilisationer på jorden. Okinawa, en ø uden for Japan, huserer netop en af verdens længstlevende civilisationer og det viser sig at sødkartoflen er en central del af deres kost.

Faktisk viser historiske opgørelser og studier at 3/4 af den originale kost på Okinawa bestod af sødkartofler. Men udover at være lidt af en ”super-food”, så smager de altså rigtig godt.

Sødkartofler med svampe (HCLF)

Derfor får du her en ret der sikrer at du får lidt mere sødkartoffel i dit liv. Jeg synes den smager dejligt og er nem at lave. Så bli’r det jo ikke meget bedre.

  • Antal personer: 2
  • Din tid: 30 min
  • Bemærk: Bønner/kikærter skal have stået i vand over natten og være kogte inden
  • Alternativt kan du bruge bønner/kikærter fra dåse

Ingredienser:
Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion

  • 2 dl kogte røde kidneybønner (alternativt kikærter)
  • 200 g sødkartofler
  • 100 g svampe (champignon, østershatte eller rørhatte)
  • 100 g porre
  • 2 dl vand
  • 1 dl sojamælk
  • 2 tsk. kanel
  • 2 spsk. hakkede valnødder
  • Sennep (efter smag)
  • Frisk persille (efter smag)

Fremgangsmåde:

  1. Snit porrer og svampe
  2. Svits porrer og svampe i en gryde med lidt vand
  3. Skær sødkartoflerne i terninger og tilsæt dem sammen med de 2 dl vand
  4. Læg låg på gryden og lad det simre i 8-10 minutter
  5. Tilsæt sojamælk, kanel og bønner
  6. Kog retten endnu et par minutter og smag til med kanel, sennep og salt
  7. Servér med valnødder og hakket persille

Ku’ du tænke dig at få endnu flere sødkartofler ind i din kost – og ikke mindst alle de tilhørende helbredsfordele. Så tjek lige Maria fra Vanløse Blues. Hun har tryllet med sødkartofler. Du finder hendes blog her. God appetit!

Smoothie med mango, jordbær og frisk mynte Jeg tror, at jeg har nævnt det tidligere på bloggen. Jeg har virkelig en svaghed for mango. Denne lille, gyldne frugt. Da jeg var i Dubaii fik jeg en komplet ny oplevelse af mango. Jeg fik en smoothie med mango, som jeg aldrig glemmer. I Dubaii får de mango direkte fra Pakistan, hvor de korte afstan...
Muligvis de Bedste Veganske Bøffer (HCLF) De bedste veganske bøffer. Det er nok lidt af et prædikat og lidt af en titel at give sine bøffer. Men jeg har efterhånden smagt mange veganske bøffer baseret på bønner, kikærter, linser, mm., derfor må jeg indrømme, at den her opskrift er en virkelig god kandidat til titlen. Den har i hvert fald no...
Vegansk hokkaidosuppe med ingefær og hvidløg (HCLF) Jeg har efterhånden så mange supper her på bloggen, at de der læser med risikere at få det indtryk, at vi spiser virkelig meget suppe hjemme hos os. Truth be told, det gør vi. Ret præcist en gang om ugen. Jeg elsker det og børnene elsker det. Vegansk hokkaidosuppe med ingefær og hvidløg er en af fav...
Græskargryde (HCLF) Græskar har den dejligste, søde smag og er fantastisk i suppe. Men græskar er også helt fortrinligt i gryderetter og det er netop en god omgang græskargryde med grøntsager, nødder og krydderurter, der kommer her. Det er et high carb low fat vegansk måltid, med fokus på hele og uforarbejdede fødevare...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *