The Organic Lab – Middag på Vegansk Gourmetrestaurant og Vinbar i København

the organic lab vegansk plantebaseret gourmet restaurant forret

The Organic Lab er en vegansk gourmet restaurant og vinbar i hjertet af København. Maden er utrolig smuk og fantastisk velsmagende. Betjeningen er høflig og service-minded. Alle retter og vine præsenteres ved servering, hvilket tilfører middagen en velfortjent højtidelighed.  Der er kredset om detaljerne, både i det visuelle udtryk samt de mange smagsindtryk.

the organic lab vegansk plantebaseret gourmet restaurant hovedretterne

Med små børn i hjemmet er det ikke ofte man kommer ud, uden børnene. Får man endelig sneget sig ud, vil man gerne have noget kvalitetstid et hyggeligt sted, hvor man får noget god mad, serveret.

Jeg havde udelukkende hørt positivt om den veganske gourmetrestaurant og vinbar i København, The Organic Lab (blandt andet fra Vanløse Blues) og derfor længe glædet mig til at besøge stedet. Og da det endelig lykkedes i fredags, fik vi alle tre ønsker opfyldt: kvalitetstid, et hyggeligt sted og (rigtig) god mad serveret.

I “Kitchen Nightmares” gav Gordon Ramsey en gang et godt tip til, hvordan man som gæst vælger den rette restaurant. Tippet var ganske enkelt: Se efter antallet af retter på menuen. Jo færre, retter jo bedre. (Eller sagt a la Gorden: “Jo flere retter, des mere lort”.)

På The Organic Lab har de valgt at holde det helt enkelt, ud fra devisen om at det er bedre at gøre lidt rigtig godt, end meget rigtig skidt. Det har de stor succes med. De har faktisk blot 5 ting på menuen:

  • 2 forretter
  • 2 hovedretter
  • 1 dessert

“Ramsey-Tippet” blev bekræftet på The Organic Lab.

De få retter på menuen, betød at der var lagt en stor kærlighed, præcision og professionalisme i hver eneste ret. Det fandt vi ud af, for vi lavede nemlig den klassiske – “deleren!”.

Det vil sige, vi fik begge forretter og begge hovedretter på menukortet. Det fortrød vi overhoved ikke. Vi fik derudover vinmenuen til… og nej… det fortrød vi bestemt heller ikke.

Jeg ved ikke hvor mange gange vi var ved at falde ned af stolen, på grund af de mange smagsnuancer og indtryk i løbet af aftenen. Der var nærmest ikke to bidder der var ens. I løbet af marts forventer de at skifte menuen på The Organic Lab og så har vi en undskyldning for at komme på besøg igen… Og det gør vi helt sikkert.

Jeg kan hverken dele Michelinstjerner eller kokkehuer ud, men jeg giver The Organic Lab en kæmpe high five for det fantastiske arbejde samt mine uforbeholdne anbefalinger til både veganere, vegetarer og omni-spisende med en interesse i eller nysgerrighed for en sund og grøn livsstil.

Forretterne på The Organic Lab

Forret nr. 1: Blomkål, dild & safran med sauce verte lavet af cashewnødder, kokos og urter. Retten blev serveret med syltet rødløg, stedmorblomster og røget pistacienødder og ærteskud. Ganske enkelt en utrolig smuk og frisk forret.

the organic lab vegansk plantebaseret gourmet restaurant forret

Forret nr. 2: Hvor den første forret var let og frisk, var denne suppe utrolig kraftig og rustik i smagen. Det var en svampesuppe lavet på østershatte og marksvampe, serveret med timianbagte nødder, plantebaseret ostechips og brøndkarse.

the organic lab vegansk plantebaseret gourmet restaurant forret suppe

Hovedretterne på The Organic Lab

Hovedret nr. 1: Ovnbagt selleri med pastinak pure og estragoncreme. Stegte østershatte med spinat, og hvidløgsmarineret hericoverte bønner, og brøndkarse.

the organic lab vegansk plantebaseret gourmet restaurant hovedretter med selleri og aubergine

Hovedret nr. 2: Grillet aubergine med avocadocreme og grøn pesto. Serveret med plantebaseret bacon og kål crudite med røget sesamfrø.

the organic lab vegansk plantebaseret gourmet restaurant hovedretterne

Dessert på The Organic Lab

Desserten: Dansk biodynamisk æble, fyldt med en hjemmelavet marcipan. Vaniljecreme lavet på rødalger, havtorn pure, saltkaramelisseret nøddestøv, 100% mørk chokolade og spiselige blade.

the organic lab vegansk plantebaseret gourmet restaurant dessert æble marcipan

Billederne er delvist mine egne og delvist fra Camilla hos Copenhagen By Me. Tak for lån af billederne.

Grøn smoothie der styrker immunforsvaret Det er godt nok sjældent, at jeg følger en opskrift på smoothie. 9 ud af 10 gange er det en komplet tilfældig sammensætning af hvad der er i køleskabet. Nogle gange bliver det sku' lidt autonomt og jeg ender med ikke rigtig at vide, hvad det er jeg drikker. Men den her smoothie er en undtagelse, dog...
Hjemmebagte koldhævede speltboller (HLCF) Lækre, lune boller fra egen ovn… og køleskab… Bollerne skal nemlig have lov til at stå og hæve ganske længe, for at få den helt rette konsistens. Prøv speltboller med noget af alt det gode pålæg du finder her på Mad & Sport. Koldhævede speltboller Ingredienser: 15 g gær ½ liter lunkent...
Bag dine egne koldhævede havregrynsboller (HCLF) Lune boller. Der findes næppe noget bedre. Her har jeg lavet nogle hjemmebagte havregrynsboller. De kan sagtens fryses ned – så du skal ikke være bange for at lave dobbeltportion. Bollerne er super nemme at lave, de er dejligt grove med massere af bid i og hvis du topper dem med frø eller kerner så ...
Virkelig lækker high carb low fat bønnepostej (HCLF) Bønner er virkelig super sunde og indgår som en hjørnesten af de længstlevende menneskers kost, ifølge Dan Buettner, manden bag forskningsprojektet ”The Blue Zones”. De er både protein og fiberrige. Det er en skam at vi ikke har bønner som en del af den traditionelle danske kost. Derfor er der he...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *