Hvorfor du bør undgå medicin ifølge Dr. Peter Gøtzsche

Undgå medicin Peter Gøtzsche

Peter Gøtzsche er overlæge; professor i klinisk forskningsdesign og analyse, grundlægger af det Nordiske Cochrane Center, forfatter til mere end 70 videnskabelige artikler i top-fem tidsskrifterne og citeret mere end 15.000 gange. Da Peter Gøtzsche er et af de mennesker, der ved mest om hvorfor man bør undgå medicin samt de alvorlige konsekvenser medicin har på vores helbred, er det en stor ære at præsentere ham her på bloggen.


”Hvis du kendte mig en lille smule bedre, ville du vide at jeg ikke er kontroversiel, hvilket mange påstår.
Jeg siger bare hvad jeg kan se i den videnskabelige litteratur og det er ikke så populært i sundhedsvæsenet,
hvor der er alt for mange lig begravet.

Jeg har brugt mit liv på at grave disse lig op igen, så vi kan lære af vore fejltagelser.”
– Dr. Med. Peter Gøtzsche, Leder af det Nordiske Cochrane Center


I 2013 udgav han bogen ”Dødelig medicin og organiseret kriminalitet – hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet”, men han er netop nu aktuel med bogen ”Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse.”

»Bogen er blevet taget godt i mod, ikke mindst af politikere som jeg har haft en del drøftelser med vedrørende hvordan vi kan skabe en bedre psykiatri. Men mange toneangivende psykiatere ikke er glade for bogen, fordi jeg påviser, at det nuværende store forbrug af psykofarmaka skader patienterne mere end det gavner« fortæller Peter.

Om sandhed, retfærdighed og det at være et ordentligt menneske

Peter er blevet stemplet som kontroversiel, fordi han ikke lægger fingre imellem når han fortæller hvad han ser i den videnskabelige litteratur.

»Det er det samme der driver mig, som drev Sokrates. Sandhed, retfærdighed og viljen til at leve et godt liv samt at være et ordentligt menneske. Mit mål er, at medicinforbruget reduceres drastisk, eftersom medicin netop nu er den 3. hyppigste dødsårsag og vi højest har brug for 2% af de psykofarmaka vi bruger i øjeblikket, og det ville endda medføre en raskere befolkning, der ville leve længere« fortæller Peter.

Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse

I Peter Gøtzsche’s seneste bog ”Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse” går han mod medicinalindustrien og den psykiatriske praksis i vores samfund. Han peger på, at psykofarmaka alene er den tredje hyppigste dødsårsag, blot overgået af hjertekarsygdom og cancer.

»Medicinen slår patienterne ihjel, ganske enkelt. Det er medicinens bivirkninger, der dræber så mange. Derfor burde vi tage langt mindre medicin, end vi gør nu. De helt store dræbere er smertestillende gigtpræparater og psykofarmaka« siger Peter Gøtzsche.

Men det er ikke kun selve medicinen Peter er kritisk overfor, for inden medicin når patienten, har der både været forsket i psykofarmakaens effekt og bivirkninger. Alt dette er et spil for galleriet ifølge Peter:

»Jeg påviser, at langt størstedelen af forskningen er af usædvanlig dårlig kvalitet og jeg kalder det derfor pseudoforskning, hvis formål er at holde liv i de mange forkerte myter om sygdommene og deres medicinske behandling. Disse myter forsøger toneangivende psykiatere at opretholde, selvom de er skadelige for patienterne!« 

Dette spil for galleriet, strækker sig udover forskningens grænser og langt ind i erhvervslivet og det politiske liv. De store medicinalvirksomheder begår organiseret kriminalitet. En af disse virksomheder er Pfizer, et af verdens største børsnoterede selskaber. Pfizer blev i 2010 dømt for organiseret kriminalitet. Via en 10 års lang sammensværgelse havde Pfizer holdt information skjult, der viste, at et af deres produkter var ineffektive i forhold til behandlingen.

Pfizer blev dømt til at betale 1 milliard kroner i erstatning. Det lyder af meget, men til sammenligning købte Pfizer i februar (2015) Hospira, en anden stor medicinalvirksomhed for 105 billioner kroner. Peters bog er fyldt med den slags eksempler på organiseret kriminalitet blandt medicinalvirksomheder – og det foregår overalt, også i Danmark.

»Kriminaliteten foregår naturligvis overalt, for når forbrydelse betaler sig, kender den ikke landegrænser.«

Man river sig selv i håret og tænker, at vi da for søren har nogle myndigheder der beskytter os patienter mod den slags! Dette skriver Peter omfattende om i sine bøger, men det korte og det lange er ifølge ham selv, at:

»Mange toneangivende læger er korrumperede af medicinalindustrien, som de modtager penge fra, og myndighederne er alt for optaget af at tilgodese industriens interesser i forhold til patienternes interesser.«

Hvad er det vigtigste vi kan gøre, for at undgå medicin?

Mange af os er meget praktisk anlagt; vi vil blot vide hvad der virker og hvad vi selv kan gøre for at undgå medicin.

”Det bedste vi som borgere og mennesker kan gøre, for at holde os sunde og raske – og undgå at blive medicinerede patienter – er at holde os normalvægtige. Personligt dyrker jeg en masse motion og tager sjældent medicin, derved undgår jeg mange medicin-fremkaldte problemer” fortæller Peter.

Den simpleste og mest effektive måde at blive og forblive normalvægtig (og derved undgå medicin), er ved at spise en plantebaseret kost. Jeg skriver omfattende om vægt og vægttab her på bloggen – So stay tuned for interviews samt mere om vægt og vægttab.

Denne fødevare gør vægttab sværest Mange kostvejledere anbefaler deres klienter, at de holder sig til det magre kød (kylling) for at tabe sig eller undgå at tage på. Intentionen er naturligvis at hjælpe deres klienter med vægttab samt at få kontrol over vægten. Da Anima for nyligt offentliggjorde billedet herunder, der viser hvord...
Blomkålssalat med mango og mynte (HCLF) Denne blomkålssalat fik jeg serveret første gang, til en omgang grillede auberginer og jordbær. Det var en brandvarm sommerdag i mine svigerforældres sommerhus, hvor jeg havde været et smut i poolen med mine drenge, inden vi tændte grillen. Min svigermor fandt en opskrift på en blomkålssalat på Alle...
Indisk Dahl med røde linser (HCLF) Indisk Dahl, og indisk mad i det hele taget, er blevet et stort hit herhjemme - og med rette. Tag bare denne ret. Dahlen her er bygget op omkring nærings- og proteinrige fødevarer så som linser og brune ris. Hertil kommer lækre krydderier som hvidløg, chili, ingefær og spidskommen (samt ofte gurkeme...
Nyt studie: Her er de 4 faktorer for et langt liv Vi er som mennesker rimeligt optagede af, hvad der gør at vi lever længe. I bedste Indiana Jones stil jagter vi den hellige gral der kan give os evigt liv og ungdom. Det er der i hvert fald nogle der gør og så er der alle os andre, der bare gerne vil leve et langt liv, fri fra begrænsende livsstilss...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *