Vegansk atlet og iværksætter Brendan Brazier

Vegansk atlet veganer brendan brazier

Brendan Brazier er vegansk atlet, langdistanceløber og iværksætter. Han er én af efterhånden mange, veganske atleter eller primært plantebaserede atleter. Brendan skriver og taler ivrigt om de helbreds- og performancemæssige fordele ved en vegansk kost.

Da jeg valgte at blive veganer, havde jeg allerede mærket de helbredsmæssige fordele på min egen krop – den øgede energi, renere hud, kropslig velvære og den hurtige restitution efter træning. Var jeg vegansk atlet? Dog ikke, men jeg var gået fra at have det fysisk forfærdeligt til at have det fysisk fortrinligt. Men jeg havde også bemærket hvordan veganske atleter og primært plantebaserede atleter begyndte at poppe frem alle vegne.

Ikke desto mindre blev (og bliver) jeg overrasket over, at proteiner på en eller anden måde har førstepladsen indenfor ernæring. Der er to andre makroernæringstoffer (kulhydrater og fedt) og jeg ved ikke hvor mange mikroernæringsstoffer (vitaminer og mineraler), der alle er essentielle for et godt helbred. Alligevel bliver veganere ofte spurgt “hvor får du dine proteiner fra?” – Men ingen spørger “hvor får du dine fibre fra?” eller “hvor får du dit C-vitamin fra?”.

Brendan Brazier – Vegansk atlet, langdistanceløber og iværksætter

Jeg accepterer at vi lever i en verden hvor proteiner har et enormt fokus og at de fleste desværre tror, at proteiner primært kommer eller bør komme fra animalske kilder. Heldigvis er viden om og kendskab til plantebaseret protein, ved at vinde frem. Der findes efterhånden mange veganske atleter der viser, at plantebaserede kilder til proteiner ikke blot er optimale for vores helbred, men også for vores fysiske performance.

Brendan Brazier er et eksempel på en vegansk atlet. Brendan er tidligere Canadisk langdistance-atlet, forfatter og fortaler for en vegansk livsstil for solidt helbred og optimal fysisk performance – derudover er han manden bag ‘Vega’, en serie af ultra-sunde, veganske supplementer – som han dog selv påpeger, ikke er noget man skal basere sin kost på, men noget man kan bruge til at supplere sin ellers sunde, veganske kost med.

Som vegansk atlet vandt Brendan Brazier blandt andet det Canadiske Ultramarathon mesterskab i 2003 og ’50km Toronto Ultra Race’ i 2006.

Han har skrevet følgende tre bøger:

  • The Thrive Diet (2007)
  • Thrive Fitness (2009)
  • Thrive Foods: 200 Plant-Based Recipes for Peak Health (2011)

Han har om nogen afmystificeret det at være plantebaseret, vegansk atlet og hans gratis ‘Thrive Forward’ program er ganske enkelt genialt!

Find mere af Brendan Brazier her:

Veganer og stærkmand Patrick Baboumian Er du veganer, er du formodentlig ikke bekymret for, hvor du får dine proteiner fra og om du får nok. Ikke desto mindre, er spørgsmålet "hvor får du dine proteiner fra?" nok et af de spørgsmål du vil modtage flest gange som veganer. Bliver jeg spurgt, "når nu du er veganer, hvor får du så dine prot...
Vegansk bodybuilder Frank Medrano Frank Medrano er en utrolig calisthenics udøver! Den styrke og kontrol han besidder, gør ham i stand til de mest utrolige ting. Han er bodybuilder og er blevet stemplet som ‘Super human’ af mange, på grund af sin helt unikke fysik. Hvor får han sine proteiner fra? Planter. Den er god nok. Frank Medr...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *