• Antal personer: 4
  • Tid: 30 min

Ingredienser til vegansk fiskefilet:

  • 300 g. store pastinakker
  • 2 dl. *kikærtemel (fås i helsebutikker – alternativt majsmel eller hvedemel)
  • 2 – 2 ½ dl. vand
  • ½ tsk. karry
  • 1 knivdspids røget paprika
  • 1 tsk. almindelig paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Rasp til panering

Sådan elsker jeg at lave vegansk fiskefilet:

  1. Skræl pastinakkerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver på langs
  2. Bag skiverne ved 200 grader i ca. 10 minutter i ovnen
  3. Mens pastinakkerne bages blandes kikærtemel, vand og krydderier
  4. Vend de afkølede pastinakskiver i dejen og derefter i rasp
    Tip: Brug sesamfrø eller majsmel for en glutenfri version
    Tip: Glider dejen nemt af er den for tynd, tilføje lidt mel til den
  5. Steg pastinakkerne på en pande ved middel varme, til de bliver let gyldne (brug lidt olie)
    Tip: Du kan bage dem i ovnen ved 200 grader til de er gyldne (oliefri version)
  6. Server som smørrebrød med vegansk remoulade eller til aftensmaden.

Opfinderen af vegansk fiskefilet er en af Danmarks bedste madbloggere, Maanebarnet. Hun står både bag denne fantastiske opfindelse og bag billederne. Fang hende på Facebook eller på hendes blog.