Vegansk gammeldags æblekage

  • Antal personer: 2-4 afhængig af kagemani
  • Din tid: 30 min
  • Bemærk: De tørrede abrikoser skal stå et par timer i vand

Ingredienser – frugtblanding:

  • 4 tørrede abrikoser eller figner
  • 250 g æbler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. råsukker
  • 2 tsk. kanel

Ingredienser – kagefyld:

  • 2 spsk. groft speltmel
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 spsk. knuste hørfrø
  • 1 spsk. råsukker
  • 2 spsk. finthakkede mandler
  • 2 spsk. finthakkede græskarkerner
  • 1 spsk. hørfrøolie
  • 3-4 spsk. soja cuisine (sojafløde)

Ingredienser – kokosfløde:

  • ½ dl tyk kokosmælk
  • ½ dl soja cuisine (sojafløde)
  • 1 tsk. flormelis
  • ½ stang vanilje

Sådan gør du det:

  1. Læg den tørrede frugt i blød et par timer eller natten over
  2. Skær den tørrede frugt i små stykker
  3. Del æblerne i både og vende dem straks i citronsaft
  4. Læg frugtblandingen i en ovnfast tærteform og drys med 1 spsk. råsukker og 2 tsk. kanel
  5. Lav kagefyldet ved at blande alle de tørre ting med olien
    Note: brug så meget soja cuisine at det bliver til en slags krummer
  6. Læg krummerne på frugtblandingen og bag kagen i 20 minutter ved 200 grader
  7. Rør kokosmælk og soja cuisine sammen med flormelis og kornene fra vaniljestangen

Denne opskrift er min version af opskriften fra “Det Helbredende Køkken” af Overlæge Mikael Bitsch, hvor billedet også stammer fra. Efter at have lavet denne flere gange, forstår jeg stadig ikke hvordan de har formået at tage så godt et billede! Den dag det lykkes mig at få en nogenlunde flot vegansk gammeldags æblekage, så sætter jeg mit eget billede ind herover.

Har du lyst til at prøve en anden opskrift på vegansk æblekage, så kan jeg anbefale Månebarnets æblekage eller den gammeldags æblekage du finder på Thors blog.