Vegansk islagkage

Vegansk islagkage og vegansk jordbær-banan islagkage som sendt fra himlen. Den smager helt utroligt.

Vegansk islagkage med jordbær-banan. Om nom nom! Men først, et kort stop rundt om det at være veganer (selvom det hele gerne måtte handle om vegansk islagkage!). Det at være veganer, handler for mit vedkommende, om medfølelse, kærlighed og rummelighed overfor alle andre levende væsner – alle dyr og alle mennesker. For mit vedkommende indbærer det også mig selv. Jeg vil have det godt og jeg er villig til at gøre alt hvad jeg kan, for at have det godt – fysisk og mentalt – uden at gøre skade på andre.

Jeg møder mange veganere – kærlige og betænksomme mennesker, der gør så utroligt meget godt for dyr (respekt for det i øvrigt!) – men enten glemmer eller bevidst vælger ikke at tage vare på sig selv og sin egen krop. Det undrer mig, for det er nu engang lettere at sprede det smukke budskab om medfølelse, kærlighed og respekt for naturen og levende skabninger, når man selv stråler af helbred og overskud.

Lad os derfor gøre verden til et grønnere, sundere, bedre sted at være for alle – én bid af gangen – og hvad er bedre at starte med, end en vegansk islagkage?

Vegansk islagkage med jordbær-banan

På mange måder udtrykker denne islagkage ovenstående. Det er en elegant og utroligt velsmagende islagkage – og det er mere eller mindre kun jordbær, bananer, dadler og cashewnødder der har måtte ”lade livet” for at denne islagkage kunne ende på mit sofabord (delvist i sofaen… og på skjorten…).

Denne raw food, veganske islagkage med jordbær-banan består primært af hele, uforarbejdede madvarer. Det betyder også, at den er relativt sund og god for dit helbred.

 • Antal personer: 6-8 personer – afhængig af deres kage-vildskab
 • Tid: 25 min. (dog med meget pausetid pga. den skal stå i fryseren – så lav den i god tid)

Ingredienser til kagen:

 • 3 modne bananer
 • 5 dl frosne jordbær (eller andre bær)

Ingredienser til kage-cremen:

 • 5 dl cashewnødder
 • 5 dl dadler
 • 1 skrællet, økologisk appelsin
 • Vand efter behov

Sådan laver du vegansk islagkage med jordbær og banan:

 1. Put bananer og jordbær i blenderen og kør indtil det er helt glat
 2. Fordel jordbær-banan massen i din springform og stil den i fryseren indtil den er frossen
 3. Vent ca. 1 time – læs en bog eller gå en dejlig tur 🙂
  (Når jordbær-banan massen er frossen kan du fortsætte – det tager ca. 1 time)
 4. Put alle ingredienserne til kage-cremen i blenderen og kør indtil det er helt glat
  Tip: Tilsæt så lidt vand som muligt – jo mindre du bruger, jo mere cremet er konsistensen
  Tip: Hvis du ikke er modstander af det, kan du bruge lidt kokosolie (lidt!)
 5. Fordel kage-cremen ovenpå jordbær-banan massen og stil nu kagen i fryseren indtil den er frossen

Det var det! Vegansk islagkage med jordbær-banan, bestående af raw food, uforarbejdede, primært hele og økologiske madvarer. Er du tosset med hjemmelavet, vegansk is ligesom jeg er? Så vil jeg anbefale at du ser nærmere på Nina og Plantepushernes komplette guide til vegansk is.

Husk i øvrigt, lige at lade den stå og blomstre i 5 minutter inden du serverer den – men når du serverer den, så server den med masser friske bær på toppen! Det giver både helbred og velvære et ordentligt spark bagi!

3 tips til sund vegansk kost Da jeg skiftede til en sund vegansk kost, mærkede jeg hurtigt hvordan mit energiniveau skiftede og henover en periode påvirkede den veganske kost mere eller mindre alle aspekter af mit helbred, på en utrolig, uforventet og på det tidspunkt uforudsigelig måde. Når jeg ser tilbage på, hvad det egentli...
Veganske havregrynskugler Når julen nærmer sig er der altid en ting, jeg bare må have. Havregrynskugler! Men de er ofte fyldt med smør og sukker. Jeg er virkelig glad for at jeg har fundet disse sunde veganske havregrynskugler. Jeg var nok én af dem der kunne spise en plade Marabou hurtigst og en af de største slikmunde i o...
Blomkålssalat med mango og mynte (HCLF) Denne blomkålssalat fik jeg serveret første gang, til en omgang grillede auberginer og jordbær. Det var en brandvarm sommerdag i mine svigerforældres sommerhus, hvor jeg havde været et smut i poolen med mine drenge, inden vi tændte grillen. Min svigermor fandt en opskrift på en blomkålssalat på Alle...
Vegansk koldskål med friske bær Da jeg voksede op, var der intet der kunne slå den gamles koldskål. Der var intet bedre end at komme hjem til en frisk omgang af min fars koldskål med cornflakes. Den var så god, at som en lille gimmick fik min storebror opskriften og den hemmelige ingrediens af vide, da han blev 30 år. For alle os ...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *