Vegansk lasagne med sødkartoffel

Okay, det var lidt et sidespring.. Men vi er her jo allesammen med et formål. Formålet her henover de næste par linjer er at give dig opskriften på en lækker, vegansk lasagne med sødkartofler. Jeg har endnu ikke oplevet at gå galt i byen med denne lasagne, både plantegumlere såvel som omni-spisende har prøvekørt den og udtrykt stor fornøjelse.

Du skal nok finde den skarpe køkkenkniv frem for der er et fornuftigt stykke hakke-arbejde i at fremstille denne lækre krabat!

  • Antal personer: 2
  • Din tid: 45 min
  • Samlet tid: 1 t og 30 min

Ingredienser:

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbeltportion!

  • 300 g sødkartofler
  • 50 g champignon
  • 100 g spinat
  • 1 gulerod
  • 1/2 rød perfrugt
  • 1/2 løg
  • 1-2 tomater
  • 1/2 broccoli
  • 1 håndful cashewnødder
  • 1 dåse tomatpasta
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Fuldkorns lasagneplader
  • Hvidløg (efter smag)
  • Oregano (efter smag)
  • Basilikum (efter smag)

Forberedelse:

  1. Sødkartoflerne koges i vand i 15 minutter, vandet hældes fra og disse moses med en gaffel
  2. Tomatsovs klargøres ved at bringe tomat pasta, hakkede tomater, hvidløg og krydderurter i kog i et par minutter og derefter hælde overskydende væde fra
  3. Løg og hvidløg hakkes i tern, champignoner skæres i skiver, broccoli pilles i mindre buketter
  4. Gulerødder skæres i tern, peberfrugt renses og skæres i tern, spinaten skyldes og dryppes af

Grøntsager steges:

  1. Sautér løg og hvidløg i vand, i 3 min. ved høj varme, på en pande eller i en wok
  2. Tilføj champignoner og sautér indtil løgne er bløde og champignonerne har afgivet deres væske
  3. Flyt løg og champignonerne over i en stor skål, men bevar væsken på panden eller i wokken
  4. Sautér broccoli og gulerødder i 5 minutter – tilføj dem herefter til skålen med løg og champignon
  5. Sautér peberfrugt og tilføj til skålen med grøntsager
  6. Tilføj krydderier og krydderurter til skålen med grøntsager og rør rundt

Lasagne:

  1. Dæk bunden af lasagnefadet med et tyndt lag tomatsovs
  2. Tilføj et lag lasagneplade
  3. Tilføj et tyndt lag tomatsovs
  4. Tilføj grøntsagerne som et lag
  5. Tilføj et lag lasagneplader
  6. Tilføj et tyndt lag tomatsovs
  7. Tilføj spinaten som et lag
  8. Dæk spinaten med de moste sødkartofler
  9. Tilføj endnu et lag lasagneplader
  10. Tilføj endnu et tyndt lag tomatsovs
  11. Dæk med folie og bag i ovnen i 45 min. på 200 grader
  12. Fjern folien og tilføj et lag med tyndt skårede tomater og groft hakkede cashewnødder
  13. Lad lasagnen få yderligere 10 min. i ovnen
  14. Lad lasagnen trække i 5-10 min. inden servering

Nyd denne lasagne – den går fantastisk godt med en god, grøn salat til men den kan også stå alene og lyse op på spisebordet!

Noget af det mest fantastiske ved lasagne, er at man kan dreje dem i alle mulige retninger. For at se nogle helt andre måder at lave vegansk lasagne på, så se Plantepusherne’s udgave og Månebarnets udgave.