Linsepaté med quinoa og græskarkerner (HCLF)

vegansk linsepaté er high carb low fat plantebaseret røde linser

Linsepaté! Første gang jeg smagte linser, synes jeg det var noget melet, grynet underligt noget. Så fandt jeg ud af, at det kun var de grønne! Bagefter fandt jeg ud af, at det bare handler om at tilberede dem ordentligt, så smager de faktisk rigtig godt.

Og linser er virkelig sunde og en rigtig god kilde til mange næringsstoffer, men da det ikke er noget vi spiser så meget her i Danmark, kan de faktisk være svære at få ind i ens kost. Det er en skam for linser er gode for hjertet, kolesteroltallet og blodsukkeret – de har et højt proteinindhold og er videnskabeligt bevidst at modarbejde dannelsen af nyresten!

Alt det vil jeg gerne have, derfor har jeg lavet en linsepaté der giver et lækkert pålæg til brøddet.

Linsepaté med quinoa og græskarkerner

  • Din tid: 20 min
  • Samlet tid: 1 time

Ingredienser:

  • 2 dl røde linser
  • 1 dl røde quinoa
  • 2 pastinakker
  • 2 løg
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 2 spsk. tamari

Så let er det:

  1. Skyl linser og quinoa og prop dem i en gryde
  2. Skær pastinakkerne i terninger og snit løgene – tilsæt dem til gryden
  3. Hæld vand i gryden så det netop dækker indholdet
  4. Kog linserne og grøntsagerne i 20 minutter
    Du kan vente med at tilsætte linserne til der er 10 minutter tilbage
    Vandet bør være fordampet eller tæt på, efter de 20 minutter
  5. Lad græskarkerne få en tur i køkkenmaskinen
  6. Kom derefter linser, quinoa og grøntsager i køkkenmaskinen og kør
  7. Tilsæt havregrynene og tamarien og rør det rundt
  8. Kom farsen i en bageform og bag patéen i 30 minutter ved 200 grader

Linsepaté kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet, hvilket er ret praktisk som frokost i ugens løb. Jeg plejer at lave den til frokost om søndagen og spise den der, så er der til de næste par dage.

Det er ikke lykkedes mig at tage et pænt billede af en linsepaté endnu, så billedet her er fra pennyveguk.wordpress.com. Patéen her er dog mere fast end på billedet.

Rask På Raw med Louise Koch Her får du historien om, hvordan Louise Koch gik fra dyb depression og en lang række helbredsproblemer, til et vibrende og livligt helbred. Det er en historie jeg i særdeleshed kan relatere til, da både Louise og jeg har været igennem smerter og frustrationer, for til sidst at blive raske via kostæn...
6 overraskende forandringer da jeg skiftede til en plan... Da jeg valgte at følge en plantebaseret kost (vegansk kost), var det i et forsøg på at slippe af med nogle kroniske smerter der havde plaget mig i årevis. Jeg anede ikke hvad jeg havde i vente. Skyhøjt energiniveau, bedre humør og mental klarhed er blot et par af de mange positive overraskelser. Men...
Veganske burgerbøffer af kikærter (HCLF) Jeg kan huske, da jeg først træf min beslutning om leve vegansk, hvordan jeg blev i tvivl om hvad jeg så skulle spise. Måske kender du fornemmelsen. Jeg valgte at blive nysgerrig og hoppede fra den ene blog til den anden. Pludselig var der alle mulige opskrifter jeg aldrig havde prøvet før og proble...
Bønnesalat med tre slags bønner Tid til bønnesalat! For nylig fik jeg af vide, at der i Go' Aften Danmark på TV2 havde været et indslag, hvor en række danskere skulle lave sunde salater med kød som tilbehør - Det vil sige, salaten skulle være hovedretten og kødet tilbehøret. I et mainstream medie som Go' Aften Danmark, skulle sala...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *