• Antal personer: 2
  • Din tid: 15-20 min

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion.

Ingredienser til vegansk pastasalat:

  • 400 g fuldkornspasta uden æg
  • 3/4 broccoli
  • 250 g frosne ærter
  • 250 g cherrytomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 agurk
  • 3 forårsløg
  • 100 g salatblade

Ingredienser til dressing:

  • Saften fra 1 citron
  • En lille smule oliven olie (maks 0,5 spsk.)
  • Lidt vand
  • 1 fed hvidløg, pressede
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. koriander

Så let er det:

  1. Kog pastaen i en gryde med lidt salt
  2. Skær broccolien i små buketter og put den i gryden, når pastaen har kogt i 4-5 minutter
  3. Lad broccolien koge sammen med pastaen i yderligere 4-5 minutter
  4. Hæld vandet fra og put pasta og broccoli i en stor skål.
  5. Kog lidt vand i en elkoger og hæld over ærterne, inden du tilsætter dem til pastaen
  6. Hak cherrytomater, peberfrugt og agurk groft
  7. Hak forårsløgene fint
  8. Skyl salatbladene og lad dem dryppe af
  9. Bland dressingen sammen
  10. Bland det hele i en stor skål og tag for dig

Variationer:

  • Tilføj valgfri nødder eller kerner (cashew eller pinje, f.eks.)
  • Tilføj avocado-stykker og sukkerærter

Opskrift og billede er fra Mia Sommer! Mia er en dygtig vegansk kok, der er aktuel med den veganske kogebog “Vegansk velvære“. Tjek Mia’s side ud ved at klikke her! Stort tak til Mia for al hendes inspiration. Kom så ud og nyde det dejlige sommervejr og pak madpakken med vegansk pastasalat.