• Antal personer: 2
  • Tid: 55 min

Ingredienser til pizzabunde:

  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl fuldkornshvedemel
  • 25 g Økologisk gær
  • 2 dl lunkent vand

Ingredienser til pizza-topping:

  • Kartofler
  • Løg
  • Portobellosvampe (eller andre svampe efter eget ønske)
  • Grøntsagspesto (f.eks. solsikkekerne/persille eller pinjekerne/basilikum – købt eller hjemmelavet)

Lav pizza-bunden klar:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Bland melen sammen i en skål og hæld det gradvist sammen med vandblandingen under omrøring
  3. Ælt dejen et par minutter og lad den hvile i ca. 30 minutter

Lav pizza-topping klar:

  1. Skær kartoflerne i meget tynde skiver (bedste resultat med køkkenmaskine)
    Tip: Det er vigtigt de er tynde, er de tykke bliver de ikke færdige
  2. Skær løgene i skiver
  3. Skær svampene i skiver

Færdiggør din pizza:

  1. Forvarm ovn samt pizzasten/bageplade for en sprødere bund
  2. Rul pizzadejen ud
    Tip: Giv den evt. et par minutter (5 er nok) i ovnen uden fyld
  3. Smør grøntsagspesto ud over pizzabunden
  4. Fordel din kartofler, løg og svampe udover pizzaen
  5. Bag pizzaen til bunden er sprød og gylden (ca. 15-20 minutter afhængig af tykkelsen)

Voila, så er den færdig og klar – Jeg synes det er lækkert med lidt friske grønne-blade og en high-carb low fat sovs. Her anbefaler jeg Plantepushernes HCLF sovs, dog uden persille.