• Antal personer: 2
  • Tid: 55 min

Ingredienser:

  • 1 butternut squash
  • 1 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 stang bladselleri (kan undlades)
  • Hvidløg (efter smag)
  • Ingefær (efter smag)
  • Frisk chili (efter smag)
  • 1/2 friskt bundt timian
  • 1-2 L hjemmelavet grøntsagsbouillon eller vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Flæk dine squash på midten (på langs) og skrab kernerne ud
  3. Læg hvidløg med skal og de flækkede squash på en bageplade (der hvor du har skåret skal vende nedad)
  4. Bag hvidløg med skal og squash i ovnen i 30 min.
  5. Svits dine løg i en stor gryde (bare i vand) og tilsæt derefter resten af grøntsagerne og bouillonen
  6. Efter 30 min. tager du squash og hvidløg ud af ovnen
  7. Skær squashen i grove stykker og hæld i gryden
  8. Tag skralden af hvidløget og put i gryden
  9. Lad suppen simre i 15-25 min og sæt derefter en stavblender i og kør til den har den ønskede konsistens
  10. Smag til med friskkværnet peber og server

Variationer:

  • Server med friske krydderurter, ristede kerner (græskar eller solsikke)
  • Server med ristede kikærter
  • Server med friskbagt brød

Jeg er virkelig glad for veganske supper og har derfor en hel del her på bloggen. Men hvis du har brug for endnu flere opskrifter på supper kan jeg på det varmeste anbefale Mia Sommers blog.