Veganske burgerbøffer af kikærter (HCLF)

Veganske burgerbøffer af kikærter

Jeg kan huske, da jeg først træf min beslutning om leve vegansk, hvordan jeg blev i tvivl om hvad jeg så skulle spise. Måske kender du fornemmelsen. Jeg valgte at blive nysgerrig og hoppede fra den ene blog til den anden. Pludselig var der alle mulige opskrifter jeg aldrig havde prøvet før og problemet var ikke længere et underskud af opskrifter, men et overskud af inspiration og muligheder. Veganske burgerbøffer er et rigtig godt eksempel på dette.

Inden jeg blev veganer, havde jeg kun én opskrift på burgerbøffer. Der var meget lidt variation fra gang til gang. I dag har jeg 3-4 opskrifter på veganske burgerbøffer som jeg har prøvet og yderligere 3 opskrifter på veganske burgerbøffer jeg ikke har prøvet endnu. Opskrifterne er vidt forskellige, én er baseret på bønner og en anden på kikærter. Der er en verden til forskel i smag og konsistens. Siden da har udfordringen faktisk været at vælge i mellem de mange gode og meget forskellige opskrifter.

Veganske burgerbøffer af kikærter

Der er virkelig intet som en rigtig god burger med det hele. Det her var den første opskrift på veganske burgerbøffer jeg lavede. Jeg vil anbefale at du serverer den med alt det du kender fra en god burger, den grove bolle, frisk salat, tomat, bløde løg eller friske røde løg. Som dressing kan du lave vegansk remoulade, bønnespread eller guacamole!

 • Personer: 2
 • Tid: 30-40 min
 • Kikærterne skal stå i blød natten over (i ca. 8 timer) inden de koges i ca. 45 min

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbeltportion af bøfferne, de kan spises med tomatbulgur dagen efter!

Ingredienser til bøfferne:

 • 1/2 løg
 • 1/2 rød peberfrugt
 • 1,5 dl kikærter
 • 2 små kogte kartofler eller en stor
 • 1-2 fed hvidløg
 • Mel
 • Havregryn

Tilbehør:

 • Fuldkornsburgerboller (evt. hjemmebagte)
 • 1 avocado
 • 2 tomater
 • 1/2 agurk
 • 100 g salatblade
 • 2 løg
 • Vegansk remoulade, ketchup, dijonsennep, bønnespread…

Sådan laver du veganske burgerbøffer:

 1. Kog kartoflerne og kikærterne
 2. Smid løg, peberfrugt og de udblødte og kogte kikærter i blenderen
 3. Hæld løg, peberfrugt og kikærter over i en skål og tilsæt ingredienserne
 4. Kartoflerne moses i og massen æltes sammen
  Tip: Vær forsigtig med havregryn og mel, da det godt kan blive for bastant
 5. Form bøfferne med hænderne i den størrelse du ønsker
 6. Varm bøfferne i ovnen mens du gør salat, boller og tilbehør klar

Jeg håber at du nyder disse veganske burgerbøffer, men ellers er det jo bare at kaste sig over én af de andre her på bloggen.

Vegansk islagkage Vegansk islagkage med jordbær-banan. Om nom nom! Men først, et kort stop rundt om det at være veganer (selvom det hele gerne måtte handle om vegansk islagkage!). Det at være veganer, handler for mit vedkommende, om medfølelse, kærlighed og rummelighed overfor alle andre levende væsner - alle dyr og ...
Sødkartoffel-suppe med ingefær og hvidløg Alle kender nogen, der kender nogen, der har den der opskrift på den magiske suppe der kan kurere en hvilken som helst forkølelse. Jeg påstår ikke at denne sødkartoffel-suppe har disse mirakuløse egenskaber, men det er godt nok tæt på! Hvis du spiser sødkartoffel-suppe ofte, er det få forkølelser de...
Denne fødevare gør vægttab sværest Mange kostvejledere anbefaler deres klienter, at de holder sig til det magre kød (kylling) for at tabe sig eller undgå at tage på. Intentionen er naturligvis at hjælpe deres klienter med vægttab samt at få kontrol over vægten. Da Anima for nyligt offentliggjorde billedet herunder, der viser hvord...
Her er tricket der får havregrød til at smage fantastis... For et par år siden, var havregrød en af de værste morgenmadsretter jeg kunne komme i tanke om. Hvis jeg absolut skulle spise det, var det med masser sukker og syltetøj på. Jeg kunne ikke udstå smagen af havregrød, indtil jeg faldt over dette simple trick der ændrede min verden. I dag er havregrød i...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *