Veganske burgere med quinoa

Veganske burgere med quinoa som er sunde og lækre

Vis grillen noget kærlighed, med disse lækre veganske burgere med quinoa. Her får du opskriften på veganske burgerbøffer, der sagtens kan bruges til at lave veganske burgere, men også kan spises med en stor salat til. Skal du lave veganske burgere, vil jeg foreslå at du køber eller laver fuldkornsboller og serverer dem med tomat, salat, agurk, løg samt sweet-potato fries. Personligt elsker jeg at lave et bønnespread eller guacamole til mine veganske burgere.

Veganske burgere med quinoa og bønner

  • Antal personer: 2
  • Din tid: 45 min
  • Bemærk: Bønnerne skal have stået i vand natten over, været drænet for vand og derefter kogt

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så lav en dobbelt portion – kan passende nydes med tre-i-en bønnesalat!

Ingredienser:

  • 1,5 dl kogte røde kidney bønner
  • 3/4 dl quinoa
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 rødløg (groft hakket)
  • 2 fed hvidløg (groft hakket)
  • 1 håndful hakkede friske koriander (husk at fjerne stilkene)
  • 1 spsk. chiafrø, blandet med 0,5 dl vand

Forslag til tilbehør til burgeren:

  • Tomater
  • Salat
  • Spinat
  • Bønnespirer
  • Agurk
  • Peberfrugt
  • Friske løg eller bløde løg
  • Avocado creme (most avocado med hvidløg)
  • Ketchup og sennep

Fremgangsmåde:

    1. Start med at koge 3/4 dl quinoa efter anvisningen på pakken
    2. Mens quinoaen koger, blender du 1 spsk. chiafrø med 0,5 dl vand
    3. Derefter tilsætter du 1 dl vand til blenderen og kører igen
      Kør indtil du har en samlet masse – lad massen stå
    4. Put bønner, koriander, rødløg og hvidløg i din foodprocessor og kør
      Husk: Disse skal ikke i blenderen med chiafrø og  vand i, men i en foodprocesser
    5. Tilføj chiafrø-vand-blandingen til foodprocessoren og kør indtil det er en sammenhængende fars
    6. Røre havregryn i farsen med en ske
    7. Rør derefter forsigtigt den færdigkogte quinoa i farsen
      Tip: Hvis du maser quinoaen bliver den grød-agtig, det vil du undgå, så vær lidt forsigtig med den
    8. Nu har du en fars som du kan dele op i bøffer og grille på grillen eller på panden i omkring 5 minutter på hver side. Alternativt så varm dem i ovnen, så behøver du ikke bruge olie!

Det var det hele. Nu har du veganske bøffer til dine veganske burgere. Rigtig god appetit. Vil du have dem med en sprød kant, kan du vende dem i rasp. De bliver sprøde i både ovn og på pande.

Opskriften her er min udgave af den opskrift som Brendan Brazier har på hans side “Thrive Forward“, hvor billedet også er fra.

Sødkartofler med champignon og porrer (HCLF) Når det kommer til ernæring pr. kalorie er sødkartofler helt med fremme i feltet. I bogen ”The Blue Zones” fortæller forskningsleder Dan Buettner om de længstlevende menneskelige civilisationer på jorden. Okinawa, en ø uden for Japan, huserer netop en af verdens længstlevende civilisationer og det v...
Kikærtesalat med avocado (HCLF) Jeg elsker at lave store bowler med salater. Ikke de der tyndbenede 90'er salater med iceberg, majs og tomat. Nej salater som vegansk kikærtesalat, der er et helt og komplet måltid i sig selv. Det er en rigtig frisk sommersalat, der er både sund, lækker og mættende. Den går rigtig fint til f.eks. en...
Rask På Raw med Louise Koch Her får du historien om, hvordan Louise Koch gik fra dyb depression og en lang række helbredsproblemer, til et vibrende og livligt helbred. Det er en historie jeg i særdeleshed kan relatere til, da både Louise og jeg har været igennem smerter og frustrationer, for til sidst at blive raske via kostæn...
Oliefri hummus – lav din egen favorit (HCLF) Jeg tror alle har deres helt egen personlige favorit når det kommer til hummus. Hummus kommer jo i hundrede forskellige afskygninger, men her er mit bud på en oliefri hummus. Man kan kalde det for en grundopskrift, for du kan tilsætte hvad du har lyst til at ingredienser hertil for at twiste det i d...
Del den gode stemning her:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestPrint this pageEmail this to someone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *