• Antal personer: 2
  • Din tid: 35 min

Tip: Skal I have til frokost eller aftensmad dagen efter så vil jeg foreslå en dobbelt portion

Ingredienser til veganske frikadeller:

  • 200 g quinoa (vægt før kogning)
  • 400 ml vand
  • 250 g kartofler
  • 2 løg
  • 2 spsk. hørfrø blendet med 6 spsk. vand
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 bundt persille, hakket

Sådan elsker jeg at lave veganske frikadeller:

  1. Skyl quinoaen grundigt og kog den i vandet i 20 minutter, ved svag varme og under låg
  2. Lad quinoaen dryppe af i en si, hvis der er vand tilbage efter kogning
  3. Blend hørfrø med 6 spsk. vand, til det bliver en tyk og cremet masse
  4. Riv kartofler og løg
  5. Rør alle ingredienserne sammen til en fars, og form den til frikadeller
  6. Frikadellerne lunes i ovnen (ca. 10 min. ved 200 grader)

Sådan, så er der serveret. Frikadellerne kan passende serveres med råkostsalat eller som tilbehør til pitabrød. Det synes jeg er lækkert.

Ved du i øvrigt hvorfor disse veganske frikadeller er så lækre? Mia Sommer, der er kogebogsforfatter står bag disse. Fang Mia på hendes blog. Hun gør det nemt at vælge grønt.