• Din tid: 10 min

Ingredienser:

  • 250 g hakkede valnødder
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 2 spsk. knuste hørfrø (smid dem i blenderen)
  • ½ dl hakkede rosiner, dadler eller trænebær
  • ¾ dl ahornsirup
  • 1 tsk. vaniljesukker

Du kan vælge at følge samme opskrift, men at skifte nødderne til en anden type nødder. Prøv bare med mandler eller hasselnødder.

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne i en skål.. Rør, rør, rør.
  2. Tril små kugler og smæk dem på bagepapir på en bageplade
  3. Jeg sagde smæk dem (tryk dem flade med en pallet)
    Tip: Tryk med en gaffel for at få mønster i som på billedet
  4. Bag dine veganske julesmåkager til de er gyldne,
    Omkring: 15-20 minutter ved 175 grader

Så er der hjemmebagte, veganske julesmåkager af valnødder. Og så er det jo bare videre til den næste dej, den næste julesmåkage eller er det mon tid til marcipanfigurerne?

Der kommer løbende nye veganske juleopskrifter til bloggen her, men hvis der ikke er lige det du står og mangler, kan du finde mere inspiration til veganske juleopskrifter andre steder. Prøv eventuelt at se Anima’s glimrende juleopskrifter her.