3 gode grunde til at komme i gang med en sund livsstil i dag (mad og kost)

Jeg starter på mandag. Har du nogensinde sagt denne sætning til dig selv, når det kommer til at tage hul på en sundere livsstil? Du kan godt regne med, at du bestemt ikke er den eneste, som har lavet det nummer. Men hvorfor er det så svært at komme i gang med en sund livsstil i dag, og ikke udskyde det til næste uge? Og hvordan får du brudt med denne dårlige vane?

Hos Mad&Sport ved vi af erfaring, at den rette motivation kan være den gulerod, der skal til for at tage hul på en sund livsstil. I artiklen her har vi derfor samlet 3 gode grunde til at du bør starte på din nye livsstil i dag – og ikke i morgen, eller på mandag.

Pas igen det par bukser, du har liggende bagerst i skabet

Har du et par bukser liggende bagerst i skabet, eller en kjole eller en skjorte hængende, som du ikke længere kan passe, men som du alligevel ikke kan få dig selv til at smide ud, hvis nu du skulle tabe dig igen? Ja, så er du nok ikke den eneste. Men til forskel fra andre, kan du allerede i dag tage tyrene ved hornene, og gøre noget ved det!

Noget af det der er sværest ved at starte et vægttab, er at komme i gang. Hvis du allerede i dag tager det første skridt, har du allerede nu overvundet en af de største udfordringer du vil møde på din rejse mod en sundere livsstil.

Sund livsstil giver mere overskud i hverdagen

Føler du dig helt energiforladt efter en travl arbejdsdag, og har du mest lyst til at dele en pose matadormix med dig selv på sofaen, så snart du låser hoveddøren op? Det kan bestemt være svært at bryde med de gamle vaner. Men starter du på en sund livsstil allerede i dag, vil du hurtigt mærke at du får større overskud i hverdagen til at gøre alt det, du gerne vil.

Med mere overskud i hverdagen, vil du mærke at du bevæger dig ind i en positiv cirkel. Det bliver lettere at bevare motivationen og gejsten for at leve sundt, og du vil føle dig klar til at tage endnu flere udfordringer op.

Undgå livsstilssygdomme, og få et bedre helbred

I Danmark lever vi i et velfungerende velfærdssamfund, hvor de største problemer i samfundet ikke er fattigdom, sult eller sygdomme – som det desværre er i andre dele af verden. Nej, de problemer, vi kæmper med herhjemme, er livsstilssygdomme. Usund kost, dårlige vaner og mangel på motion er nogle af de faktorer, som skaber grobund for det utal af livstilssygdomme, som mange hvert år rammes af.

Starter du allerede i dag med at leve sundere, kan du allerede i dag forbedre din chance for ikke at blive en del af denne negative statistik. Gå foran, og vis dem, du holder af, at du gerne vil have et bedre helbred, og undgå at blive ramt af livsstilsygdomme. Du vil helt sikkert ikke fortryde dit valg!