3 kosttilskud ideer til den seriøse sportsudøver

Der kan være mange gode grunde til at tage kosttilskud – også indenfor sportens verden. Tager du kosttilskud, kan du blandt andet forbedre kroppens energioptag, fremme restitutionsevnen, opbygge et godt helbred og fremme præstationsevnen.Hvilke kosttilskud kan det være en god idé at tage som sportsudøver? I artiklen her har vi hos Mad&Sport samlet vores tre bedste bud på kosttilskud idéer til den seriøse sportsudøver. Læs med, og lær mere om hvilke kosttilskud, som kan hjælpe dig med at præstere.

Tilskud af kalk: Kosttilskud til dig, som undgår mælkeprodukter

Er du laktoseintolerant, eller undgår du mælkeprodukter i din kost af andre årsager? I så fald kan det være en rigtig god idé at tage tilskud af kalk sammen med din kost. Kalk er vigtig for kroppens knogler og tænder, og det betyder, at du som sportsudøver skal være ekstra opmærksom på at få dit kalkbehov tjekket.

Som sportsudøver er det vigtigt at sørge for at have stærke knogler, så du kan præstere bedst muligt. Er du usikker på om du får dækket dit kalkbehov i din kost, er det en god idé at få taget en blodprøve hos lægen, og få tjekket dit kalkniveau. Er det for lavt, er et godt kalktilskud godt at starte på at tage.

Jerntilskud: Modvirk jernmangel, og undgå træthed

Ligesom kalk er jern et andet vigtigt mineral, som din krop har brug for. Har din krop mangel på jern, vil du ofte føle dig træt og uoplagt – noget, som bestemt ikke er godt som sportsudøver. Har du mistanke til at du mangler jern, kan du ligeledes få tjekket dette hos lægen.

Et godt jerntilskud kan gøre en stor forskel, og vil hjælpe dig med at præstere bedst muligt. Uden et optimalt indhold af jern i kroppen, er det svært at få mest muligt ud af træningen. Der findes mange forskellige kosttilskud med jern på markedet. Er du i tvivl om hvilket du bør vælge, kan du konsultere din læge.

Multivitaminer: Ved langvarig sportsudøvelse og ensidig kost

Er du sportudøver, og deltager du i konkurrencer, som strækker sig over længere tid? I så fald bør du overveje at tage multivitaminer i perioder. Det skyldes, at din kost under konkurrencer og længerevarende sportsudøvelse ofte består af ensidig kost: Energidrikke, energibarer og energigels. Denne form for kost kan gå i en periode, men bør i så fald kombineres med multivitaminer, så din krop stadig får tilført næringsvigtige mineraler og vitaminer.

Når du skal vælge en multivitaminpille, er det vigtigt at vælge en, som indeholder de vitaminer og mineraler, som din krop efterspørger. Sørg for at få dækket dit behov for vitaminer med ekstra tilskud – eksempelvis af C- og D-vitamin. Hvilke vitaminer lige præcis din krop har brug for, kan du finde ud af i samråd med din læge.

Ja, som seriøs sportsudøver er det vigtigt at passe godt på din krop. Dette gøres bedst ved at sørge for at indtage den rette kost, som hjælper dig til at præstere bedst muligt, når det gælder.