3 opskrifter med mange æg i

Når det kommer til madlavning, så er det beskedne æg en af naturens sande vidundere. Så hvis du har en karton æg i køleskabet, som du ikke ved hvad du skal stille op med, så får du nu 3 opskrifter med mange æg.

1. Fuldkornsboller med karry æg og salat

Selvom intet helt ligner sig selv under corona, så skal madpakken nok alligevel stadig pakkes. Hvad med at hæve niveauet en smule med disse lækre og sunde fuldkornsboller med karry æg, der er helt perfekte til madkassen?

Ingredienser 4 boller

  • 7-8 æg
  • 1/2 deciliter mayonnaise blandet med de hele æg
  • 1/2 deciliter græsk/naturél yoghurt
  • 1 spiseskefulde sennep – og helst Dijon.
  • 1 spiseskefulde karry
  • 2 spiseskefulde hakket persille
  • 1 salathoved – vasket og aftørret
  • 4 fuldkornsboller
  • 1 knivspids salt og peber

Sådan gør du

  • Kog æggene i ca. 9 minutter i en gryde med vand.
  • Placer herefter æggene i en skål med koldt vand indtil de er afkølet.
  • Skallen fjernes nu, hvorefter æggene hakkes groft og placeres i en skål der indeholder mayonnaisen, yoghurten, sennep og karrypulveret.
  • Blanding moses nu med en gaffel indtil du opnår en konsistens som røræg.
  • Tilsæt persille, salt og peber og smag til.
  • Afslut med at placere æggeblandingen og salaten mellem fuldkornsbollerne.

En nem, sund og ikke mindst hurtig madkasseløsning.

2. Lækker quiche der oven i købet ikke sviner

Denne quiche er en af de mest nemme og hurtige opskrifter med mange æg. Opskriften har den helt store fordel – udover at være utroligt velsmagende – at du vil kunne få opvasken bagefter overstået på et øjeblik. Opskriften kræver nemlig blot et tærtefad og en enkel skål.

Ingredienser

  • 2-2½ deciliter revet ost
  • 2-2½ deciliter bacon i tern
  • 2-2½ deciliter let- eller sødmælk (efter eget valg)
  • 2-2½ deciliter mel
  • ½ pakke gær smuldret
  • 1 løg skåret i mindre tern
  • 5 æg
  • 1 teskefuld salt og peber eller efter behov
  • 1 fuldmoden tomat i skiver – helst tynde

Sådan gør du

  • Bland samtlige ingredienser minus tomater i en stor skål indtil det hele er godt blandet.
  • Smag til med salt og peber.
  • Forvarm ovnen til omtrent 180 grader.
  • Hæld nu blandingen i et tærtefad (eller ovnfast fad), og pynt med tomatskiverne.
  • Bag din quiche i ovnen i omtrent 50 minutter indtil den bliver gylden.
  • Stik en gaffel i quichen for at se om den er stivnet.
  • Skær quichen i mindre strimler.

Serveres med valgfri salat. Velbekomme!

3. Verdens bedste kartoffelsalat

Når det kommer til opskrifter med mange æg, så vil vi her til sidst klart anbefale at du giver denne lækre kartoffelsalat en chance – der er her tale om en variation på den gode gamle danske klassiker.

Ingredienser

  • 6-8 store kartofler
  • 4 skiver bacon
  • 8 kolde hårdkogte æg skåret i tern
  • 1 deciliter hakket frisk persille
  • 250 milliliter fløde eller creme fraiche

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i en gryde, hvorefter de stilles til afkøling.
  • Hæld nu fløden i gryden, og lad den koge op. Gryden tages nu af varmen, så fløden kan køle af.
  • Bland dine kartofler, æg og persille i den afkølede fløde.
  • Steg din bacon i en stegepande indtil den er gylden, og bland den med resten af ingredienserne.

Serveres med groft rugbrød og salat.