4 lækre retter med hakket oksekød og ris

Hakket oksekød og ris er tit noget, den gennemsnitlige danske familie har liggende i køleskabet, og kniber det med kreativiteten, kan det være rart med et par forslag til retter med hakket oksekød og ris, så du altid kan bikse noget sammen. Derfor får du her 4 forslag til lækre retter med hakket oksekød og ris.

1. Orientalsk risret á la Knorr med hakket oksekød

Du kender helt sikkert godt de små papæsker fra supermarkedet, der indeholder alt, hvad du har brug for til at lave et måltid mad til familien. Men du kan også nemt lave retter med hakket oksekød og ris, der får inspiration fra samme type mad, men som smager meget bedre, og hvor du ved præcis, hvad der er i maden. Denne orientalske risret har masser af lækre krydderier og grøntsager i, så du både får masser af gode næringsstoffer, og mange lækre smage.

Madens Verden har lavet opskriften, der findes her

2. One pot risret med oksekød og grøntsager

Retter med hakket oksekød og ris behøver ikke være besværlige at lave, og du gør det allernemmest for dig selv, hvis du laver one pot retter med hakket oksekød og ris. One pot betyder nemlig, at du kun skal bruge én gryde til at lave retten, og du slipper dermed for at skulle vaske gryder og pander op fra forskellige komponenter i retten. Denne ret kan også bruges, hvis du har masser af overskudsgrønt i køleskabet, for du kan sagtens skifte ud i grøntsagerne.

Du finder opskriften her hos Sund på budget

3. Lækker risret med oksekød og ananas

Er du til nogle lidt anderledes eksotiske retter med hakket oksekød og ris, så findes der heldigvis også opskrifter til dig. For eksempel denne hvor oksekødet bliver sat sammen med forskellige grøntsager og sød og saftig ananas. Retten tager kun 20 minutter at lave, så du kan bruge tid på andet i løbet af dagen og aftenen, og opskriften er lavet med fuldkornsris, så den er i den lidt sundere afdeling, end hvis den var med helt hvide ris. Du kan selvfølgelig helt selv vælge, om du vil have hvide ris eller fuldkornsris til dine retter med hakket oksekød og ris, hvis du bedst kan lide den ene.

Opskriften fra Louises Madblog kan findes her

4. Chili con carne

Du kan ikke have en liste over retter med hakket oksekød og ris uden at skrive chili con carne på listen. Chili con carne er nemlig en klassiker, når det kommer til retter med hakket oksekød og ris, og det er især fordi kombinationen af oksekød, krydderier, bønner og chokolade gør det rigtig godt sammen i sådan en gryderet. Der er mange måder at lave retten på, og hvis du gerne vil undvære chokoladen, kan du sagtens det, men gør dig selv den tjeneste at smage det med chokolade, før du afskriver den løsning. Husk også alle de lækre ingredienser til at toppe retten med.

Find opskriften hos Valdemarsro her