5 essentielle fodboldudstyr til træningen

Fodbold er en populær sport i Danmark, og langt de fleste unge drenge og piger når at stifte bekendtskab med fodbold i løbet af deres opvækst – enten i idrætsundervisningen, i frikvarteret eller i den lokale forening. Går du selv til fodbold, eller har du børn, der gør det, så får du her en liste over 5 forskellige fodboldudstyr til træning, der ikke er til at undvære.

1. Fodboldstøvler

Det allervigtigste fodboldudstyr til træning er fodboldstøvler, for det er dit vigtigste redskab, når du går på græs. Fodboldstøvler er ikke ligesom alle andre typer løbe- eller træningssko, da de har nogle særlige pigge under, som gør, at du ikke glider i græsset, når du løber, hvilket er meget praktisk, når du er til fodbold. Stort set alle sportsbutikker har fodboldsudstyr til træning, og det gælder også fodboldstøvler. De findes i rigtig mange designs og prisklasser, så du kan finde et par, der passer til din stil og dit budget.

2. Drikkedunk

Selvom det kan virke som en selvfølge, så er det altså vigtigt fodboldudstyr til træning at have en drikkedunk med. En fodboldtræning kan nemlig tage lang tid, og du bruger meget energi på at løbe frem og tilbage, og så er det altså rart at have fodboldudstyr til træning i form af en drikkedunk. Det kan være praktisk med en stor drikkedunk, så du kan have meget vand i ad gangen, men en mindre kan selvfølgelig også gøre det.

3. Benskinner og fodboldsokker

Fodbold kan give rigtig mange skader, og når du kommer i nærkamp med andre spillere, så er det dine ben, der er mest udsatte. Derfor er noget af det vigtigste fodboldudstyr til træning benskinner for at forhindre slag over skinnebenet, da netop dine skinneben kan være rigtig skrøbelige, og de sidder lige i højden til, at dine modspillere kan ramme dem, når de går efter bolden. Dette fodboldudstyr til træning hænger også lidt sammen med fodboldsokker, da du kan have sokkerne under dine benskinner, men du kan også få benskinner, der skal under dine fodboldsokker.

4. Lille mål, kegler og bøjler

Træner du hjemme, er der meget fodboldudstyr til træning, der kan hjælpe dig til at blive bedre. Noget rigtig praktisk fodboldudstyr til træning kan være et lille fodboldmål, nogle små kegler og bøjler, som du kan sætte op i haven og bruge til øve dig med. Der findes masser af øvelser på nettet, så du kan finde inspiration til, hvordan du bruger fodboldsudstyr til træning, og så du kan blive meget bedre til alle aspekter af spillet.

5. Taske

Endnu en type fodboldudstyr til træning, der kan virke som en selvfølge, er en god taske. Det er dog rigtig rart at have en taske, der er din faste fodboldtaske, da du kan have alt dit udstyr med dig, og så glemmer du ikke så nemt noget fra gang til gang – for eksempel dine fodboldstøvler – fordi det altid ligger i tasken. Skal du cykle eller gå til træning, er det praktisk med en rygsæk.