5 forslag til aftenens sunde fredagsslik

Vi kender det allesammen; du sidder fredag aften og hungrer efter noget sødt, men samvittigheden siger dig, at det er bedst at holde nallerne fra slikskabet. Heldigvis er der masser af sunde alternativer, så du kan lave sund fredagsslik til dig og din familie. Derfor får du her 5 idéer til, hvad du kan lave som sund fredagsslik.

1. Bananchips

Du kender helt sikkert banachips i forvejen, og de kan være en super form for sund fredagsslik, fordi de knaser og smager sødt på samme tid. Du kan faktisk lave bananchips selv, og det kræver bare en moden banan og en smule tålmodighed, da dine bananchips skal bruge op mod en time i ovnen og måske længere endnu. Når de er færdige, skulle de gerne være lækkert sprøde og klar til at sætte tænderne i.

Find opskriften fra Valdemarsro her

2. Dadelkugler med appelsin og kakao

En god kombination af appelsin og kakao går du aldrig galt i byen med, og når du kombinerer de to ingredienser med den søde nærmest karamelagtige smag fra dadler, kan du nå helt nye højder, når det kommer til sund fredagsslik. Disse dadelkugler er nemme at lave, og du kan med fordel lave dem sammen med dine børn, der selv kan trille disse kugler af sund fredagsslik.

Opskriften fra Madling.dk finder du her

3. Sunde Snickers

Chokolade, peanuts og karamelsmag er en himmelsk kombination, men en hel Snickers kan være rimelig kalorieholdig, og den indeholder også masser af sukker, der kan give dig et rush og dernæst et crash. Denne opskrift på sund fredagsslik fra Cathrine Yoga giver dig vejen til lidt sundere Snickers, som både du og andre i husholdningen kan nyde enhver fredag aften. Og så kræver den kun 4 ingredienser.

Du finder opskriften her

4. Lakridsmandler

Er du mere til lakridssmag end chokolade og peanuts, så kan du også lave dine egne lakridsmandler, der giver dig sødmen og sprødheden fra mandlerne og skarpheden fra lakridsen. Til denne opskrift har du faktisk kun brug for to ingredienser, så det bliver ikke meget nemmere at lave sund fredagsslik. Og så kræver det faktisk heller ikke mere, end at du bare blander de to ingredienser sammen i en skål. Her har Valdemarsro altså sørget for, at der ikke er nogen dårlige undskyldninger for ikke at lave sund fredagsslik, der kan serveres i en fart.

Læs opskriften her

5. Rocky road konfekt

Rocky road og sund fredagsslik lyder ikke nødvendigvis som to ting, der hører sammen, men det kan de faktisk godt. Alt.dk har nemlig lavet denne opskrift på sunde rocky roads, der kan serveres til jul – eller resten af året, hvis du har lyst til et fix mørk chokolade, nødder og tørrede abrikoser og gojibær. Det tager kun 15 minutter at forberede og blande ingredienserne, og så skal du blot vente, til du kan tage sund fredagsslik ud af køleskabet og servere for familien eller bare nyde for dig selv.

Find opskriften her