5 gode grunde til at bruge en massagepistol til hurtig og effektiv restituering efter fitness

  1. Hurtigere og effektiv restitution

 

Du kan med stor fordel bruge massagepistolen før og efter træning for at opnå en hurtigere restitution. Blandet andet viser studiet fra The Journal of Clinical & Diagnostic Research, at perkussionsterapi/slagterapi før træning hjælper med at reducere de mikroskopiske overrivninger i muskelvævet, hvilket resulterer i mindre ømhed og hurtigere restitution. 

 

Gør med stor fordel brug af massagepistolen, når ømheden indtræffer, da den kan hjælpe med at øge blodcirkulation i musklerne. 

 

Øget blodcirkulation fremskynder restitutionen, fordi den øger tilførslen af ilt og vigtige næringsstoffer til musklerne.

 

  1. Effektiv smertelindring

 

Teorien bag massagepistolens potentiale til at lindre smerte, er baseret på en medicinsk idé kendt som Port-kontrol-teorien. 

 

Teorien beskriver at et sensorisk input, som den ikke-smertefulde stimulering fra massagepistolen kan ”narre” nervesystemet og dermed midlertidig eliminere følelsen af smerte. Det er helt almindeligt og sikkert noget du selv har prøvet ved at slå dig selv, hvor smerten mindskes på et givent område, hvis du gnider på området.

  

  1. Løsning af spændinger

 

Nakkesmerter er noget som de fleste har oplevet. Det kan skyldes dårlige arbejdsstillinger, overbelastning fra træning eller noget helt tredje. Men hvad er det egentlig som forårsager disse spændinger? 

 

Det er myoser og sammentrukne muskelfibre, som gør, at vi kan opleve smertefulde knuder, hvor vores motoriske nerver forbinder sig med musklerne. Grundet de spændte muskelfibre, så forkortes musklerne og dermed også bevægeligheden.

 

  1. Reducering af arvæv

 

Hvis kroppen skal hele efter en skade på f.eks. muskler, sener eller hud, igangsættes kroppens inflammatoriske system. Gennem denne proces dannes nye celler og fibre der i sidste ende bliver til et nyt bindevæv.

 

I helingsprocessen ved kroppen dog ikke, hvordan kollagenfibrene skal arrangeres, hvilket resulterer i, at fibrene kan klumpe sammen og miste deres naturlige struktur. Dette forårsager nedsat bevægelsesevne/stivhed i og omkring arvævet.

 

Men heldigvis så er arvævet ikke permanent og kan behandles til sundt bindevæv igen. Netop dette formål er massagepistolen et fantastisk redskab, fordi at massagepistolen giver en dybvævsmassage, som kan gå ind og løsne arvævet og hjælpe med modellere kollagenfibrene, som i sidste ende vil resultere i øget bevægelsesfrihed og fleksibilitet. 

 

  1. Højere styrke og performance

 

Vi betragter massagepistoler som et effektivt restitutionsværktøj, men massagepistolen kan også med fordel bruges som en fast del af ens opvarmningsrutine. 

 

Slagterapi er oplagt at bruge inden træning og kan med fordel implementeres som en fast del af din opvarmningsrutine. 

 

Massagepistolen kan være med til at øge blodcirkulationen i de områder hvor den anvendes.