5 gode idéer til sunde aftensmad opskrifter

Har du også lyst til at træffe gode valg for din krop? Der findes heldigvis et hav af sunde aftensmad opskrifter, der nemt kan passe ind i en travl hverdag, og som enten kan laves i forvejen eller som kan laves på kort tid. Vi giver dig her inspiration til 5 sunde aftensmad opskrifter, der både smager fantastisk og er lette at lave.

1. Små sunde tærter

Disse tærter kan både bruges til aftensmad og frokost, så det er altså en af de sunde aftensmad opskrifter, der kan hjælpe dig med at planlægge ugen. Opskriften har nok mad til 6 personer, så der er rigeligt til enten at have gæster på besøg eller netop at gemme maden til frokost næste dag. Tærterne er med skinke, ricotta, æg, timian og løg, og disse ingredienser passer fantastisk godt sammen.

Find opskriften hos Alt.dk her

2. Røget laks med stegt spidskål

Det behøver ikke tage lang tid at lave aftensmad, og der er flere sunde aftensmad opskrifter, der ikke kræver, at du står i køkkenet i flere timer. Denne opskrift tager kun 10 minutter at lave, og så har du et let og lækkert måltid, der mætter, og som er den perfekte løsning for eksempel på en varm sommerdag, hvor du hellere vil være udendørs end at stå i køkkenet. Her får du røget laks, rygeost og spidskål i en skøn kombination.

Opskriften fra I FORM findes her

3. Spinatpandekager

Denne opskrift er en af de sunde aftensmad opskrifter, der helt sikkert vil være et hit hos hele familien. De grønne pandekager er nemlig proppet med grøntsager, men det er ikke noget, du lægger mærke til. Dejen til pandekagerne kan laves i en blender, og du kan selvfølgelig fylde dem med lige, hvad du har lyst til. Madens Verden, der står bag denne opskrift, anbefaler blandt andet kylling, avocado, tomat og spinat.

Du kan læse opskriften her

4. Thaiboks med kylling og cashewnødder

Det kan være en nem løsning med en thaiboks, men det er ikke altid det sunde valg. Derfor er en af de sunde aftensmad opskrifter, vi præsenterer dig for her, en hjemmelavet thaiboks med kylling og cashewnødder. Opskriften tager kun 30 minutter i alt, så du har tid til andet end at lave mad, og samtidig er det en frisk, ny måde at bruge kyllingefilet.

Opskriften fra I FORM kan læses her

5. Vegetarlasagne

De seneste par år har det næsten ikke været til at undgå sunde aftensmad opskrifter uden kød, da vi bliver anbefalet fra mange kanter at skære ned på især oksekødet, der ellers udgør størstedelen af aftensmadsklassikeren lasagne. Her får du opskriften på en lasagne helt uden kød, men hvor du ikke mangler det, fordi den smager fantastisk uden. Lasagnen er proppet med grøntsager, og så får du en lækker spinatsauce imellem hvert lag, hvor der er tilsat muskatnød for at få den klassiske smag af lasagne.

Madens Verden har lavet opskriften, der findes her