5 gyldne løbetips til nybegyndere

Rigtig mange danskere løber, og det er faktisk en af de mest udbredte former for motion i Danmark. Er du ikke kommet i gang med løb, men vil du gerne kunne snøre løbeskoene jævnligt, så får du her 5 gyldne løbetips til nybegyndere, der helt sikkert vil hjælpe dig godt i gang med den gode løberytme.

1. Find de rigtige løbesko

Selvom løb ikke kræver meget udstyr, så er det nødvendigt med et par ordentlige løbesko, og det er faktisk et af de vigtigste løbetips til nybegyndere. Løber du ikke i de rette sko, kan du risikere, at du får uheldige skader, når du lægger ud med at løbe, og det kan gå ud over både din løbetræning, men også dit generelle velbefindende på sigt, hvis du er rigtig uheldig. Mange løbere får skinnebensbetændelse, skader i lægmuskulaturen samt andet, som et par gode løbesko kan være med til at afhjælpe.

2. Start roligt ud

I tråd med, at du let kan få løbeskader uden de rette løbesko, er det også et af de vigtigste løbetips til nybegyndere, at du starter roligt ud. For en for hurtig start kan også give skader, og det gælder især for dig, hvis du ikke er vant til at motionere. Start derfor med at løbe korte distancer, så du ikke overbelaster dig selv eller kører død i det. Du kan også løbe intervaller til at starte med, så du kun løber i kort tid ad gangen som start, og så kan du langsomt øge både tid og længde med løb.

3. Løb sammen med en anden

Dette er nok et af de hyggeligste løbetips til nybegyndere, men det gør det ikke dårligere. For hvis du gerne vil være seriøs om at løbe, så er et af de rigtig gode løbetips til nybegyndere, at du finder en at løbe sammen med, så der er nogen til at hjælpe dig med at komme ud ad døren. Al begyndelse er svær, og det kan efter et par ganges løb føles svært at komme ud ad døren – det kan en løbemakker hjælpe med at gøre nemmere.

4. Sæt et mål og træn efter program

Her får du faktisk to løbetips til nybegyndere i ét, men et mål og et løbeprogram kan begge være med til at holde motivationen til løb oppe. Hvis du for eksempel har et mål om at deltage i et motionsløb på 5 km, så har du et realistisk mål til at starte ud på, og der findes masser af programmer, der skal få dig fra helt nybegynder til deltager i større motionsløb.

5. Find ud af, hvad der motiverer dig

Det sidste på denne liste over gode løbetips til nybegyndere er, at du skal finde ud af, hvad der motiverer dig. For er du ikke motiveret, kommer du ikke i gang med at løbe. Tænk derfor over, hvornår på dagen du gerne vil løbe, om du træner frem mod noget, hvor du skal være i form, eller om det er dit generelle helbred, der har betydning.